KOMÜN (KOLLEKTİF) HAKKINDA

  • 16.03.2020 00:00

  1992'de Danimarka’daki siyasi sürgünlüğümden döndüğümde, Komün kurma hayalim vardı.İstanbul’da Mef Yayıncılık’ta iş buldum.İyi maaş alıyordum.Kopenhak da yakından gözlediğim komün hayatını,bunlara dayalı hayalimi arkadaşlarıma açtım.Beğendiler. Bu amaçla Datça’nın Emecik köyünden yer aldık.Bir paragözün provakasyonuyla hayalimiz suya düştü.

KOMÜN

-Amaç :

Komünün amacı ortak hayalleri olan insanların bunu dayanışma,imece içinde birlikte hayata geçirmektir.

-Konu:

Katılımcıların birlikte karar verceği tarım,hayvancılık,el işçiliği vb herhangi bir konu olabilir.

-İlkeler;

1-Komün kuruluşunda her katılımcı ekonomik imkanları doğrultusunda para ortaya koyar.Kuruluş gerçekleştiğinde az veren çok veren ayrımı yapılmaz, her üye eşittir.

2-Komünde pay hakkı ve miras yoktur.Ayrılmak isteyen para vb talep etmeden ayrılır.Bir üye vafat ederse miras hakkı yoktur.

3-Komünde bütün kararlar oybirliği ile alınır.Karara muhalefet eden iknaya çalışılmaz,karar uygulanmaz.

4-Komünde işleri organize edecek bir yönetim oluşturulur.Belli bir süre sonra yönetim değişir.

5-Komünün üyelerin yemek yiyeceği,sohbet edeceği geniş ortak bir mekanı vardır.Ayrıca üyelerin özel hayatları için küçük daireleri bulunur.

6-Her üye komün işlerinde çalışmak durumundadır.

7-Komün mülkiyeti rant yaparsa satılamaz.Aynı amaçlı bir başka komüne devredilebilir.

8-Komünde durum müsaitse bir Kafe bar organize edilir.Buranın anahtarı bütün üyelerde ve çocuklarda bulunur.Kasa açıktır.Parası olmayan borcunu veresiye defterine kendi yazar.Kasadaki açık bütün komün üyelerine paylaştırılır.

Bu yazdılarımın hepsi tartışmaya açıktır.Bunları içeren bir sözleşme oluşturulur.Ve noterde onaylatılır.

Demiştim o zaman

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums