New York Times: Erdoğan Türkiye’nin baş basın eleştirmeni

New York Times gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteye yönelik yaptığı ‘’haddini bil’’ eleştirilerine yanıt verdi.

New York Times: Erdoğan Türkiye’nin baş basın eleştirmeni
28.05.2015 - 19:33
1243

 New York Times gazetesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gazeteye yönelik yaptığı ‘’haddini bil’’ eleştirilerine yanıt verdi. Gazete, Erdoğan, bu hafta da yeni ve resmi olmayan bir rol üstlenmiş gibi görünüyor: Türkiye’nin baş basın eleştirmeni’’ dedi.

New York Times gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gazeteye yönelik yaptığı ‘’haddini bil’’ eleştirilerine yanıt verdi.

Gazete ‘’Türk Cumhurbaşkanı’na göre New York’tan eleştiri basıma uygun değil’’ başlıklı yazısında, ‘’Başbakanlık ofisinden yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta da yeni ve resmi olmayan bir rol üstlenmiş gibi görünüyor: Türkiye’nin baş basın eleştirmeni’’ diye yazdı.

Robert Mackey imzasıyla yayımlanan yazıda şu ifadeler yer aldı:

“Türk basınında hakaret olarak algıladığı ifadelere ve dış basındaki eleştirel başyazılara öfkelenen Erdoğan, bu hafta Amerikan muhafazakârlarının senaryolarından bir sayfa ödünç alarak, New York Times için üç gün boyunca ağzına geleni söyledi. Çarşamba günü yaptığı seçim konuşmasında da gazetenin editörlerine ‘ücretli şarlatanlar’ dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Hürriyet’in Muhammed Mursi’nin 2012’de yüzde 52 oyla seçilmesine rağmen idam cezasına çarptırılmasına atıf yapmasına sinirlendiği anlaşılıyor. Kendisi de yüzde 52 oyla göreve gelen Sayın Erdoğan, bu başlığı gizli bir tehdit olarak algıladı.”

“ ’Başbakanlık ofisinden yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta da yeni ve resmi olmayan bir rol üstlenmiş gibi görünüyor: Türkiye’nin baş basın eleştirmeni.’’

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile New York Times arasındaki gerginlik, gazetenin haftasonu yayınladığı bir makale ile başladı. “Türkiye Üzerinde Kara Bulutlar” başlıklı yazıda Erdoğan’a ‘basın özgürlüğü’ konusunda sert eleştiriler yöneltilmiş, ABD ve NATO’ya ‘Erdoğan’ı durdurmaları için’ çağrı yapılmıştı.

Ertesi gün bu eleştirilere yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ise New York Times’a tepki göstererek, ‘edep dışı’ bulduğunu belirttiği makaleye, “Sen bir gazetesin haddini bileceksin. Bir defa sen bunu yazmakla böyle bir haberi yapmakla kendi özgürlük alanının dışına çıkmakla Türkiye’ye müdahale ediyorsun” demişti.

Erdoğan, New York Times’a yönelik tepkisini dün de sürdürmüş ve gazetenin Türkiye ile ilgili yayınlarının ‘provokasyon koktuğunu’ savunmuştu.

imc

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums