Tayyip Erdoğan, oğul Erdoğan ve El Kadı davaları Düzcede birleştirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılan eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz davasında yeni gelişmeler yaşandı.

Tayyip Erdoğan, oğul Erdoğan ve El Kadı davaları Düzcede birleştirildi
28.05.2015 - 12:41
2453

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesi ile hakkında dava açılan eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz davasında yeni gelişmeler yaşandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve Suudi Arabistanlı İş Adamı Yasin El Kadı’ya da hakaret edildiği için daha önce açılan davalar Düzce’de ki dosya ile birleştirildi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medya hesabından iftira ve hakaret ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunarak dava açılmasını talep etmişti. Talep değerlendirildi ve daha önce Zekeriya Öz, Bolu’da görev yaptığı için davası Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Dava sonucunda Zekeriya Öz hiçbir davaya katılmazken zaman zaman avukatlar davaya gelerek savunma yapmışlardı.

Bununla birlikte Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmanın davası yürürken yine Zekeriya Öz’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile Suudi Arabistanlı İş Adamı Yasin El Kadı’ya da sosyal medya yolu ile hakaret ettiği gerekçesi ile ayrı ayrı iki dava açıldı. Bu davalarda Düzce 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davalara eklendi ve 3 ayrı dava tek dosyada görülmeye başladı.

Mahkeme katılan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın vekili Avukat Muammer Cemaloğlu ile Yasin El Kadı’nın vekili Avukat Ersoy Kılıç, sanık Zekeriya Öz’ün savunmasının alınmasını talep ettiler.

Mahkeme çıkışında bir açıklama yapan Recep Tayyip Erdoğan ve Bilal Erdoğan’ın vekili Avukat Muammer Cemaloğlu “Sayın Cumhurbaşkanımızın şikayetçi olduğu daha önce yürüyen dava ile yine sayın Cumhurbaşkanımızın şikayetçi olduğu aynı mahkemenin 2015/22 esas sayılı dosyası bu dosyada birleşti. Necmettin Bilal Erdoğan’ın şikayetçi olduğu başka bir dosya 2015/116 esas sayılı dosya da bu dava ile birleşti. Toplamda 3 dosya bu dosya üzerinden yürüyor.  Daha önce 2015/22 esas sayılı dosyada sanığın yani Zekeriya Öz’ün savunmasının alınması için talimat yazıldı.  Bu talimat cevabı dönmedi. 5 Haziran’a bırakılmış durumda. Hem bu dosya hem de birleşen dosyada sanık Zekeriya özünü savunmasının alınması için duruşma 8 Temmuz 215 gününe bırakıldı bu aşamada sanığın savunmasının alınması bekleniyor” dedi. 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums