ABD seçimlerinde son durum: Joe Biden başkan seçildi

ABD seçimlerinde son durum: Joe Biden başkan seçildi
7.11.2020 - 20:06
2997

 ABD başkanlık seçimleri saatlerce geçtikçe daha da kritik hale geldi. ABD basını son dakika haberi olarak Joe Biden'ın başkan seçildiğini yazdı. Trump ise yaptığı açıklamada 'seçimi açık farkla kazandığını' duyurdu.

 ABD basını resmi olmayan sonuçlara göre Pensilvanya'yı kazanan Demokrat aday Joe Biden'ın ABD'nin 46. başkanı seçildiğini duyurdu. 

Donald Trump ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada seçimi açık farkla kazandığını duyurdu.

ABD BASINI: JOE BIDEN BAŞKAN OLDU

Amerikan basını, Pensilvanya'yı kazanan Joe Biden'ı resmi olmayan sonuçlara göre ABD'nin 46. Başkanı ilan etti. Biden'ın Pensilvanya'yı kazanmasıyla delege sayısı 284'e yükseldi.

TRUMP: SEÇİMİ AÇIK FARKLA KAZANDIM

6 eyalette oy sayımı devam ederken geride olan isim ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Seçimi açık farkla kazandım" dedi.

KRİTİK EYALETLERDE SON DURUM NE?

Kuzey Carolina (15 delege): Oyların yüzde 99'u sayıldı

Biden: Yüzde 48.7

Trump: Yüzde 50.1

Georgia (16 delege): Oyların yüzde 99'u sayıldı

Biden: Yüzde 49.5

Trump: Yüzde 49.3

Pensilvanya (20 delege): Oyların tamamı sayıldı

Biden: Yüzde 49.7

Trump: Yüzde 49.2

Nevada (6 delege): Oyların yüzde 87'si sayıldı

Biden: Yüzde 49.8

Trump: Yüzde 48.0

Alaska (3 delege): Oyların yüzde 50'si sayıldı

Biden: Yüzde 33.51

Trump: Yüzde 62.11

BİDEN'IN ÖNDE OLDUĞU EYALETTE OY FARKLARI

Georgia: 4 bin 395 oy farkla Biden önde

Nevada: 22 bin 547 oy farkla Biden önde

Arizona: 29 bin 861 oy farkla Biden önde

BİDEN 284 DELEGE KAZANDI

Oy sayımının tamamlandığı eyaletlerdeki geçici sonuçlara göre, Demokrat Parti adayı olan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden 284, Cumhuriyetçi Parti adayı olan Başkan Donald Trump ise 214 seçici delege kazanmış durumda.

Bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.

ARİZONA YÖNETİMİ: KESİNLİKLE USULSÜZLÜK OLMADI

Bu arada CNN'e konuşan Arizona yönetiminin yetkililerinden Katie Hobbs, bugün ellerine ulaşan bazı oy pusulalarının sayımının hafta sonundan önce bitmeyeceğini söyledi.

"En doğru sonuca ulaşmak için dikkatle oy sayımına devam ettiklerini" belirten Hobbs'a, Başkan Trump'ın eyaletteki oy kullanımı ve sayımında hile yapıldığına yönelik iddiaları soruldu.

Hobbs "Arizona'daki seçimde kesinlikle hiçbir şekilde usulsüzlük olmadı. Tersini iddia edenler ne söylediğini bilmiyor" cevabını verdi.

ARİZONA VE GEORGİA'DA İLKLER YAŞANDI

Biden, Delaware eyaletinde yeni bir açıklama daha yaptı, "300 delegeye ulaşma yolunda ilerliyoruz'' dedi. 

ABD tarihinde 74 milyon ile en fazla oyu aldıklarını belirten Biden, Arizona eyaletini son 24 yılda, Georgia'yı ise son 28 yılda kazanan ilk Demokrat aday olacağını söyledi. 

Sayılan oyların bu yarışı kazanacaklarını gösterdiğini anlatan Biden, ''300 delegeye ulaşma yolunda ilerliyoruz.'' ifadesini kullandı. 

Biden ''Demokrasi işliyor. Oylarınız sayılacak. Oy sayımını durdurmaya çalışsalar da bunun olmasına müsaade etmeyeceğim.'' diye konuştu. 

01.jpgOy sayımının devam ettiği Pensilvanya eyaletinin Philadelphia kentinde Trump ve Biden destekçileri karşıt protestolar düzenledi.

01-001.jpgPolis Trump ile Biden destekçileri arasında herhangi bir taşkınlık yaşanmaması için bariyer oluştururken,  Oy sayımın bitmediği Philadelphia'da ulusal muhafızlar da sokaklara indi.

"HAKSIZ YERE BAŞKAN OLDUĞUNU AÇIKLAMAMALI"

Trump da son olarak Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Trump, "Joe Biden haksız yere, başkan olduğunu açıklamamalı. Ben de aynı iddiada bulunabilirdim. Hukuki muameleler daha yeni başlıyor." ifadelerini kullandı. 

Seçim gecesi tüm kritik eyaletlerde üstünlüğü olduğunu ancak bir gün sonra bu avantajı 'esrarengiz bir şekilde' kaybettiğini belirten Trump, bu eyaletlerde hukuki yollara başvurabilecekleri değerlendirmesinde bulundu. 

PENSİLVANYA'DA SON DURUM

Trump'ın uzun süre önde götürdüğü, ancak posta oylarının etkisiyle Biden'ın öne geçtiği Pensilvanya'daki oy sayımı yargıya taşındı.

3 Kasım'dan sonra seçim merkezlerine ulaşan posta oylarının sayılmaması için Yüksek Mahkeme'ye başvuran Cumhuriyetçi Parti, daha önce eyalet mahkemesi tarafından alınan '6 Kasım'a kadar ulaşan posta oyları sayılır' şeklindeki kararın geçersiz sayılmasını istiyor.

İKİ EYALETTE OYLAR YENİDEN SAYILACAK

ABD seçimlerinde Biden'ın geriden gelip öne geçtiği iki kritik eyalet olan Georgia ve Pensilvanya'da tüm oylar yeniden sayılacak.

Georgia eyaletinin seçimden sorumlu yetkilileri, eyalette oy sayımının yeniden yapılacağını duyurdu. Eyalet yasalarına göre oy farkı yüzde 0,5'in altında olursa sayımın tekrarlanması talep edilebiliyor.

İKİ GRUP DA 48 SANDALYE GARANTİLEDİ

Bu arada ABD'de 3 Kasım'da yapılan seçimlerde, başkanın yanısıra Kongrenin iki kanadı olan Temsilciler Meclisi ve Senato'nun yeni düzeni için de oy kullanıldı. 

Associated Press'in (AP) açıkladığı resmi olmayan sonuçlara göre, şu anda hem Cumhuriyetçiler hem de Demokratlar, 100 sandalyelik Senato'da 48'er sandalyeyi garantiledi. 

İKİ KOLTUK İÇİN OCAK'TA YENİDEN SEÇİM

Kuzey Carolina ve Alaska eyaletlerinde 1'er ve Georgia eyaletinde 2 sandalye için yapılan seçimlerin sonucu henüz netleşmedi. Kuzey Carolina ve Alaska'da Cumhuriyetçiler önde götürüyor. Bu durumda Cumhuriyetçilerin senatör sayısı 50'yi görebiliyor. 

Ancak Georgia eyaletindeki iki yarışta da hiçbir aday yüzde 50 çoğunluğu yakalayamadı. Bu eyaletteki iki koltuk için Ocak ayında ikinci tur seçimler olacak. 

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums