Servisler, spor salonları ve pazarlarda Kovid-19 önlemleri genişletildi

Servisler, spor salonları ve pazarlarda Kovid-19 önlemleri genişletildi
5.06.2020 - 06:48
2008

 Servislere, spor salonlarına ve pazar yerlerine koronavirüs salgınına ilişkin yeni düzenlemeler geldi. Yeni düzenlemeye göre servislerde çapraz oturma düzenine geçilecek, spor salonlarında yüksek efor gerektiren anlarda maske takılmamasına müsaade edilecek ve semt pazarlarında pazar esnafı bağırarak satış yapamayacak.

 Türkiye'deki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ölü ve vaka sayılarında düşüşe geçilmesiyle birlikte normalleşme de başladı. Yeni normalleşme sürecinde servislerde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında salgına karşı alınan kurallara yeni düzenlemeler geldi.

CNN TÜRK muhabiri Sena Alkan'ın aktardığı bilgilere göre, işçi servislerinde, spor salonlarında ve sosyete pazarlarında alınacak önlemler tekrar belirlendi.

İşte Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan yeni düzenlemeler: 

İŞÇİ SERVİSLERİNDE ÇAPRAZ OTURMA DÜZENİ

"Daha önce bir rehber yayınlanmıştı ama buna yeni düzenlemeler getirildi. Servislerde artık çapraz oturma düzeni olacak. Servisi kullanan personel evlerden alınma sırasına göre en arka sıradan başlamak üzere öne doğru sağ ve sol cama oturtulacak. Cam kenarları dolduktan sonra binen personel arkadan öne doğru çapraz şekilde koridor taraflarına oturacak. Çapraz oturma düzeni de bittikten sonra binen personel arkadan öne doğru olmak üzere boş koltuklara alınmalıdır ifadeleri yer alıyor.

SPOR SALONLARINDA MASKE KULLANIMI NASIL OLACAK?

Spor salonlarında maske kullanımı... Spor yaparken maske takmanın riskleri olduğu için eleştirilen bir kuraldı bu. Buna ilişkin bir düzenleme var. 'Yüksek efor gerektiren sporlar yapılırken nefes almayı zorlaştıracağı için maske takılmayabilir.' deniliyor. 'Maskenin takılmadığı spor faaliyetlerinde olası temaslar sırasında kullanılmak üzere kişinin yanında maske bulundurmalıdır.' ifadesi de bu düzenlemede yer alıyor. Spor salonları için N95,FFP2 gibi yüksek filtreli maskeler ise önerilmiyor.

SOSYETE PAZARLARINDA ESNAF BAĞIRARAK SATIŞ YAPAMAYACAK

Pazar yerleri çokça konuşuluyordu. Maddeler halinde o da netleştiriliyor. Pazarlara maskesiz giriş olmayacak. 1 metre sosyal mesafe kuralı uygulanacak. Esnaf bağırarak satış yapmamalıdır deniliyor. Rehberde, 'Tezgahlar antiseptik solisyonlarla temizlenmelidir' deniliyor.

OLTA BALIKÇILIĞI

Olta balıkçılığı için de bir dizi düzenleme var. 'Ağız, göz ve buruna dokunulmamalıdır' maddesi var. Balık tutma araçları, kişiye özel olmalıdır ifadesi var. Rehber, 'Olta balıkçılığı gruplar halinde gerçekleştirilen bir aktivitedir' diyor. Bu nedenle de 'Kişiler arasında 2 metre sosyal mesafe bulunmalıdır.' ibaresi yer alıyor."

 
 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums