Cezaevlerinde tehlike sinyali: Bir mahkumun korona testi pozitif çıktı

Cezaevlerinde tehlike sinyali: Bir mahkumun korona testi pozitif çıktı
25.03.2020 - 07:18
959

 Hükümet cezaevlerinde koronavirüs tehlikesinin olmadığını iddia etse de gelen haberler tehlike sinyallerin çaldığını gösteriyor. 

Tartışmalar devam ederken, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi'nde 70 yaşında bir vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığını söyledi. Gergerlioğlu, "İki haftadır konunun aciliyeti için çırpınıyoruz, geçiştiren açıklamalar duyuyoruz" dedi.

Gergerlioğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Sincan cezaevinde, maalesef... 70 yaşında bir vatandaş Korona + L 2 C9 koğuşunda Müdür bakanlığa bildirmiş iki haftadır konunun aciliyeti için çırpınıyoruz, geçiştiren açıklamalar duyuyoruz."

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle cezaevlerinde bazı önlemler aldıklarını açıklamasına rağmen kamuoyundan tepki yükselmiş, neredeyse 150 bin tutuklu ve hükümlünün infaz düzenlemesiyle cezaevinden çıkarılması için çalışmalar hızlandırılmıştı.

AKP ve MHP'nin uzun süredir üzerinde çalıştığı infaz paketinin taslağına göre, terör suçları, kasten öldürme suçu ve örgütlü suçlarda indirim öngörülmüyor. Ancak, cinsel suçlar ve uyuşturucu ticareti gibi konularda, 3/4'lük koşullu salıverilme oranı 2/3'e indiriliyor.

Adalet Bakanı Gül, 13 Mart'ta infaz kurumlarında salgına karşı alınan önlemleri açıklarken, açık ve kapalı tüm cezaevlerinde görüşlerin iki hafta ertelendiğini belirtmişti. Koğuşlardaki sosyal aktivitelere de sınırlandırma getirdiklerini açıklayan bakan, ilk günden itibaren tüm önlemleri aldıklarını söylemişti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums