YENİKAPI RUHUNA EL FATİHA

  • 13.10.2016 00:00

 Bu günkü grup toplantılarında çanak çömlek patladı. Darbe girişiminin sızısı azalınca kimse ruh muh takmaz oldu. Kılıçdaroğlu günlerdir her konuşmasında hükümete karşı; ‘mağdurlar yaratılmasın’ argümanını kullanıp duruyordu zaten. Daha sonra buna ‘bu FETÖ cüleri siz beslediniz’i de eklemeye başladı. Başbakan da bunlara karşı konuşunca bu gün grup toplantısında yağdı gürledi; Yenikapı ruhunu, ruhlar alemine yollayıverdi. Artık CHP den darbecilere karşı tutum beklemek doğru değil. O yönünü çizdi. Parti içindeki AK Parti karşıtı tutum, darbecilere karşı tutum almak düşüncesine üstün geldi. Artık CHP iktidara ‘darbe fırsatçılığı yapma’ noktasından yüklenecektir.

HDP için ise uzun zamandan beri AK Partiyi çökertme mücadelesi, FETÖ cülüğe karşı mücadeleden daha ağır basmaktadır. Hatta 7 Haziran öncesi HDP ye barajı geçirerek AK Partiyi zayıflatma projesi önüne getirildiğinden beri bu fikir daha cazip gelerek FETÖ cülüğe karşı mücadele tamamen rafa kaldırılmış, stratejik bir ortaklık oluşturulmuştur. FETÖ cüler AK Parti ile beraberken onlar üzerinden iktidar partisini vurma düşüncesi, AK Parti ile FETÖ cüler ters düşünce, onlarla beraber AK Partiyi vurma düşüncesine dönüşmüştür. Buradan bir ayrılıkçılık çıkmasını ummaktadırlar. Kandilin stratejisidir bu. Bunu HDP ye de dayatmıştır Kandil.

Asıl bu işleri organize eden, üst akıl Amerika’dır. Strateji oradan çiziliyor. CHP ve HDP buradan kendilerine bir fırsat çıkması beklentisindeler. Bu nedenle buralardan artık AK Partiye destek çıkmaz. Bu parti yine halkın sağ duyusuna yaslanmak zorundadır.

Geriye kala kala elde MHP kalıyor. MHP ise AK Partinin bu sıkışmış durumundan yararlanıp onu daha fazla savaşçı davranmaya ve demokratik girişimlerinde geri adımlar atmaya zorluyor. İlk elde yeni anayasa çabasını durdurma, olmadı güdükleştirme arzusu var. Böylece AK Partiyi yeni anayasa düşüncesinden, mevcut anayasanın basit bir restorasyonu düşüncesine geriletmek istiyor.

Kim ne derse desin FETÖ ile ( bu özünde Amerikan saldırganlığı ile demektir) mücadelede yine AK Parti tek başına kalıyor. Destek veriyoruz söylemleri zevahiri kurtarmak içindir. Zaten Yenikapı ruhu diye bir şey gerçekte olmadı. O zaman durumlar öyle gerektirmişti. AK Parti bu fırsatı kalıcı bir tutuma dönüştürmek istedi ama olmadı. Muhalefet kendi çizgisini korumaya yöneldi.

AK Parti FETÖ ile neden bir dönem beraber yürüdü sorusunun yanıtı ile son 30-40 yıldır bütün iktidarlar neden ses etmedi sorusunun yanıtı aynıdır. Bu örgütü tesis eden, besleyen, büyüten, stratejik ortağımız ABD dir. Bütün diğer iktidarları buna razı olmaları yönünde manipüle etmiştir. ABD ye o zamanlar kim direnebilirdi ki. AK Partinin FETÖ ile çatışmaya düşmesi ile , ABD ile çatışmaya düşmesi hemen hemen eş zamanlıdır. Zaten sonunda ‘Erdoğan sorununun’ çözülmesi için tertiplenmişti 15 Temmuz. Şimdi yeni versiyonlar denenecek. Türkiye de boş durmuyor. O da alternatif ittifaklar oluşturma çabasındadır. Bir yandan da ABD ile ipleri atmıyor. Diyaloğu korumaya çalışıyor.

Amerika Ortadoğu’ya yeni bir şekil vermeyi kafasına koymuştur. Bu yolda her engeli bertaraf etmek için gözünü iyice karartmıştır. Türkiye üzerine de yazılmış senaryosu var. Türkiye’de bazıları bu senaryodan kendileri için iyi bir şeyler çıkar ümidini taşıyor. Çıkar mı çıkmaz mı bilemem ama Türkiye için hayır çıkmayacağından eminim.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums