HAVLU ATMA ZAMANI

  • 13.04.2016 00:00

 Muhalefet evlere şenlik...

Kılıçdaroğlu kantarın topuzunu iyice kaçırdı. Ağzından çıkanı kulağı işitmez oldu. Bilerek yapıyor, çaresizlikten.

MHP Darmadağın. Altı ayda partisinin milletvekili sayısını yarıya düşüren bir genel başkan paralelcilerle cebelleşiyor. Böyle bir başarısızlık gitmeyi gerektirir mi? Evet gerektirir. Ama götürecek olanlar kim? Paralelciler. CHP yi Kılıçdaroğlu üzerinden nasıl hizaya çektilerse, MHP yi de Akşener üzerinden hizaya çekmeye çalışıyorlar.

HDP ise yerlerde sürünüyor. Kürtlerin sırtından ‘sol’ siyaset yapma dönemi sona erdi. Şimdi çark etme zamanı. Demirtaş Almanya’dan tövbeler saçıyor. Sırtını PYD ye YPG ye, YPJ ye dayayan eş genel başkan ‘bu vatanı size böldürmeyeceğiz’ diyor. İnanılmaz.......

Vahiy geldi desem bunların vahiyle işi ne.

Kandil yarım ağızla ‘şehir savaşları yanlıştı’ diyor. Peki hangi savaşlar doğru? Hani bitmişti silah-külah devri. Gelecek iki tane yabancı ülke ajanı, verecek gazı ‘arkanızdayız’ kırın-dökün-yakın diye. Hak bayram sanacak ve sorumsuzca elinizdeki gençleri ölüme yollayacaksınız. Bu hendeklerde Kürtlerin nasıl bir yararı olduğunu kimse (kendileri dahil) anlamış değil. Ama bölge halkını perişan ettikleri kesin.

Paralel örgüt zar zor ayakta kalmaya uğraşıyor. ABD de bile savcı ayarlayıp Türkiye’yi vurmaya çalışıyor. MHP yi ele geçirip (geçirirse ne olacaksa) fitne fesadı devam ettirmek istiyor. Üst aklın emir eri bunlardır. Diğerleri de figüran. Emirleri bunlar iletirler öbürleri tuzlukla koşar.

Bütün bunlar AKP yi seçim dışı yollarla devirme stratejisinin iflas ettiğinin göstergesidir. Şunu söylemek için belki hala erken ama galiba seçilmiş iradenin egemenliği kurulmuş oldu. Yine de bu zibidilerin ne yapacakları belli olmaz. Ama bundan öte de ellerinden gelebilecek bir şey olduğunu sanmıyorum artık. Bütün çirkefliklere baş vurulduğu halde netice alınabilmiş değil. Muhalefetin krizi işte bu yüzden.

Tabi bunlar eski Türkiye’nin muhalefeti. Yeni Türkiye yeni bir iktidar doğurdu. Geçen 14 yıl o iktidarın tutunabilmesiyle geçti. Bu iktidar sağlamlaştı. Yeni Türkiye yeni muhalefetini de yaratmasını bilecektir. Daha seviyeli, daha akıllı, daha makul bir muhalefet. Tabi iş olsun diye de çıkmaz ortaya muhalefet. Ama ihtiyaç olduğunda oluşacak ve ülkenin aleyhine çalışmak yerine iktidarın yanlışlarını ortaya koyup eleştirerek, daha iyisini önererek ülkeye hizmet edecek.

Şu diğer abuk subuklar da ‘çıkrık ve tunç baltanın yanına’ gidecekler....

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums