TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

  • 26.11.2015 00:00

 Türkiye birinci dünya savaşı yenilgisinin altında ezilmiş, güçlü devletler karşısında boyun büken, alttan alan, Kars’ı Ardahan’ı bize verin denilince ne yapacağını şaşıran, o alışılmış eski, silik Türkiye değil artık. Rusya bunu anlamış olmalıydı.

2012 de uluslar arası hava sahasında düşürülen Türk uçağının acısı içimize oturmuştu. Suriye o uçağı düşürmeyi göze alamazdı. O zaman bazı aklı evveller, ‘o uçağın orada ne işi vardı’ gibisinden hırsızı değil, ev sahibini dövmeye yönelik tutum almıştı. Şimdi de ‘siz manyak mısınız Rus uçağını nasıl düşürürsünüz’ tarzında tutum alıyorlar. Bunun bize nasıl zararlar vereceğini anlata anlata bitiremiyorlar.

Halbuki Rusya, Suriye topraklarını bombalamaya başladığından beri Türk hava sahasını kevgire çevirmiş, onlarca kez sınır ihlali yapmış, Türkiye’ye ‘sen ne ayaksın lan, sıkıyorsa düşür de görelim’ lümpenliğini takınmış umurlarında değil.

Türkiye’nin Rus uçağını durup dururken ve Suriye topraklarında vurduğuna inanan eblehlere diyecek sözüm yok. Onlar, bir Rus kargo uçağının Suriye rejimine silah götürürken Türkiye’de ala konulmasına da kazan kaldırmışlardı. Gözlerini karartmışlar bir kere. Türkiye haksız, başka herkes haklı. Öyle ya, Türkiye’yi onların onaylamadığı bir iktidar yönetiyor.

Daha önce solculuğun yurtseverliği başa almasını anlatmaya çalıştığım bir yazıma, adına ‘bolşevik’ sıfatı eklemiş, Marksizm’i yalnızca kendisinin bildiğini sanan bir erken bunama ‘milliyetçiliğe savrulmak’ tarzı yorumlar yazmış, oldukça da ağır ifadeler kullanmıştı.

Daha sonra bir başkasının, devlet ile ülkeyi karıştıran, kendisinin de bu ülke vatandaşı olduğunu unutup, devlet erkine kızarak ‘bu ülke benim ülkem değil’ diye yazdıklarını içim acıyarak okudum.

Ülkesine ve onun insanına bu derece yabancılaşmış bir düşüncenin sahipleri bu gelişmeleri kavrayamaz. ‘Dindar yöneticilerin’ Osmanlıcılık hayaliyle ortalığa kurusıkı efelenmesi olarak yorumlar.

Halbuki Türkiye artık o eski bilindik, silik Türkiye değil; kendisine verilen gözdağına yanıt veriyor. Ulusal onurunu korumaya çalışıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums