Milli İrade Nöbetinin satır araları

  • 24.07.2017 00:00

 Diyarbakır’da 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü saat 18:30 da Dicle Kent Medya Kaşağında toplanan binlerce vatandaş heyecan ve disiplin içinde 15 Temmuz Şehitler Parkına(Park Ormana) geldi. Doğrusu bu nitelikli yürüyüş dosta güven, düşmana kaygı verecek bir tarza sahipti.

Katılımcıların hazırlanan alana sığmayışı da beklenenin üstünde bir katılımın olduğuna işaretti. Katılımcıları ciddi ve samimi bulduğumu söyleyebilirim. İşin hoş tarafı yürüyüş için belli sloganların belirlenmemesi, birileri içinde geldiği gibi bir sloganı ses veriyordu ve slogan söyleniyordu.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzelsoy, Belediye Başkanı Cumali Atilla ve 7.Kolordu komutanı Korgeneral Ali Sivri heyecan ile Milli İrade yürüyüşünün başını çektiler, ilk gece tam gece ikinci gece saat 24’e kadar nöbet yerini terk etmediler, inanır mısınız geçen yılın 27 gönünde dahi il valimiz bu kadar alana gelmemişti. Umut ediyorum yeni valimiz bundan sonraki çalışmalarında da iz bırakacak çalışmalara imza atar.

Kurumların bu zafer gecesine ful katılması da kanaatimce valimizin ciddiyetinin bir göstergesiydi. Bir süreliğine yakın zamanda terör saldırısı sonucu öldürülen Lice Ak parti ilçe başkan yardımcısı Orhan Mercan’ın standında devlet erkanının nöbete durması da ayrıca manidar bir davranıştı.

Ak Parti teşkilatı ana kademe İl başkanın Muhammed akar’ın öncülüğünde, MKYK üyesi Prof.Dr.Mehmet Emin Yılmaz’ın eşliğinde ilçe teşkilatlarıyla birlikte milli irade nöbetine gayet hevesli ve içten bir tarz ile katıldılar öyle ki; “işte bu” dedirtecek düzeydeydi. Siyasi çevre özellikle üyeler düzeyinde hatta müspet olan başka siyasi partilerin tabanları dahil alana öyle bir ilgi vardı ki dillere destan.

Birlik beraberliği andırsın diye binlerce ay-yıldızlı bayrağın gölgesinde gerçekleşen kutlama görmeye değerdi. Ancak ilk gece iki metrelik yükseklik farkıyla bayrakları gölgeleyen “lailaheillellah/Muhammedün resulüllah” bayrağı ayrı bir mana taşıyordu. Aslında bundan sonraki kutlamalarda 81 ilimize öyle bir bayrak lazımdır diye düşünüyorum.

İnsanlar selamlaşıyor, hal hatır soruyor, sloganlara eşlik ediyor, şarkı türkülere, ilahilere tempo tutuyordu.

Geçen senenin nöbet anlarını hatırlayarak keyifle bir yılı geride bırakmamın mutluluğu yüzlerinde okunuyordu.

Başlangıç tam protokolle, bitiş tam protokolle yapıldı, Valiliğin kontrolünde gerçekleşen nöbet ilk olması hasebiyle iyi oldu denilebilir fakat genel endişe şudur ki bu Milli İrade nöbeti devlet memurlarına bırakmak zamanla rehavete sebep olup diğer milli bayramlar gibi heyecanını yitirebilir endişesi bir nebze vardı.

Her iki günde de isteyen herkese yetecek kadar yemek ikramı, su ve çay veriliyordu. Son gecenin çorba   ikramı da çabası.

Ya milli irade ajandasına ne demeli, dağıtıcı bana da bir tane verdi, malum o ajanda herkese verilecek sayına değildi, ancak bazı ilgililere verilebiliyordu, dağıtıcının kalabalık içinde dolaşarak seçici olarak ilgililere vermesi de sevindirici bir hareketti.

Kapağında 15 Temmuz 2016 amblemi vardı, ama keşke içinde de eşit aralıklarla milli irade kahramanlarından bahsedilseydi. Bir sonraki yılda bunun dikkate alınmasını bekliyorum.

Genel kanı şu ki bu milli irade coşkusunun iyi yaşanabilmesi için sivil aklın ağırlıklı olarak programa damgasını vurması lazım.

Valimiz kapanış konuşmasında tekrar birlik beraberliğin önemine vurguda bulunarak;

“Söz konusu devlet, millet, bayrak ve ezan olunca vatandaşlarımızın nasılda tek yürek, tek yumruk olduğu ortaya çıkıyor.

Diyarbakır’a hizmet etmek bizim için bir onurdur,

Büyükten küçüğe, erkeklerden bayanlara kadar, geçlerimiz ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun Diyarbakır’dan verdiğiniz anlamlı mesaj ve gür ses için sağolun varolun, Allah’a emanet olun.”Dedi

Alanı hemen terk etmek istemeyen vatandaşlar saat 1’e doğru nöbete doyamadan ayrıldılar.

Kanaatim o ki şu 15 Temmuz ruhuna sahip çıkılırsa geleceğimiz daha da huzurlu ve mutlu olacak.

Bu ülke hepimizin, korumak için de beraber olacağız.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums