Cihat matematikten önemli dersen işte böyle olursun

  • 23.07.2017 00:00

 Türkiye’de siyasi iktidara yakın kadroların düzeyi, ifadeleri artık trajik olmayı geride bıraktı, gerçekten çok komik hale geldiler.

Cumartesi sabahı, haber muhtemelen Habertürk mahreçli, Fatmanur Boylu’nun AKP Milletvekili ve daha da vahimi TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi Ahmet Hamdi Çamlı ile yaptığı bir röportajı okudum.

Başlık, “Cihad bilmeyen çocuğa matematiğin bir faydası yok”, çok sorunlu bir başlık ama klasik bir yerel ve milli laikçi tavır koymuyorum, sorun cihadın matematiğe tercihinden kaynaklanmıyor, çok temel bir mantık hatası yapıyor AKP milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu üyesi Çamlı.

Laik ve adam gibi bir devlette devlet okullarında matematik öğretilir, dinlere ilişkin, üstelik belirli mezheplere ilişkin bilgilerin, pratiklerin öğretilmesi devlet okulu dışındaki süreçlerin işidir, devlet bu alana sadece kamu düzeni açısından yaklaşmalıdır, o kadar. 

Neyse, konum laiklik tartışması değil esas sorun bundan sonra.

Çamlı’nın demecinin en komik yeri de, cihad matematikten daha önemlidir demek değil. Gazeteye yanlış mı aktarılmış diye baktım, her yerde aynı ve iki kez geçiyor, demek ki Çamlı hakikaten bu komik ve komik olduğu kadar da acıklı ifadeyi kullanmış, yani cihadı matematiğe tercih edersen nasıl acıklı bir duruma düşeceğini göstermiş.

Basından aynen aktarıyorum:

“TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi, AKP Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı şöyle konuştu:"Cihat İslam’ın en öncelikli unsurudur. Namazdan da önce gelir. Osmanlı padişahlarına baktığımızda neredeyse tamamı cihadı bırakmamak için hacca bile gitmemiştir. Bakanlığımız çok isabetli bir karar vermiş. Namaz dinin direğiyse, cihat çadırdır. Direksiz çadır bir işe yaramaz. Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok" dedi.”

Çamlı’nın, direk ve çadır örneğini veriyor, matematikten yani mantıktan hiç nasip alamamış kafasına göre namaz dinin direği, cihad ise çadırı, buraya kadar mantık meselesi yok; tekraren ifade ediyorum benim derdim Çamlı’nın siyasi, dini yaklaşımı değil, yaptığı büyük mantık hatası yani cihadı matematiğe tercih edersen, matematik bilmezsen içine düşeceğin komik durum.

Ama sonra matematikten yani mantıktan nasibini alamamış Çamlı şöyle diyor: “Cihad namazdan da önce gelir, direksiz çadır bir işe yaramaz, cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok”

Çamlı’ya göre namaz direk, cihad ise çadırmış, cihadı namazın yani çadırı direğin önüne koyuyor ama hemen sonra da “direksiz çadır bir işe yaramaz” diyerek nasıl komik bir mantık hatası yaptığını dahi anlamıyor.

Oysa, Çamlı’nın mantığının kaçınılmaz sonucu, çadır yani cihad direkten yani namazdan önemli ise, “çadırsız direk bir işe yaramaz” demek olmalı idi.

Ama, Çamlı’nın matematik mantığı buralara kadar ulaşamıyor.

Cihad ile matematiği karşılaştırırsan ve karıştırırsan bu mantık hataları kaçınılmazdır.

Çamlı’nın mantığı da,  mantık hataları da umurumda olmaz idi şayet bu Beyefendi milletvekili ve daha da önemlisi bu sıfatına istinaden Milli Eğitim Komisyonu üyesi olmasa idi.

Çamlı örneği içine sürüklendiğimiz tuhaf durumu çok net gösteriyor.

AKP ağırlıklı olarak Erdoğan fenomeni ve geçmişte bir kesimin yaptığı vahim hatalar nedeniyle iktidarda ve her seçimden de muzaffer çıkıyor.

Ama, kadrolarında çok ama çok ağır formasyon sorunları var; bu beşeri sermaye düzeyiyle Türkiye’yi etkin bir biçimde yönetmek olanaksız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums