Taraf meselesi.

  • 18.10.2018 00:00

 KAŞIKÇI olayı hem Türkiye'de hem dünyada önemini koruyor. İnanılmaz mesajlarla dolu bir operasyon.

Üzerindeki şal yavaş yavaş alınmakta. Sis perdesi aralanmakta. Bunun için çalışanlar ve arka planı bilenler olayı sızdırmakta. Doğal olarak da yazılmakta...
Bunlara bakıp gidelim bugün...
ÖNEMLİ ÇÜNKÜ...
Bir de dün yazımızın sonuna koyduğumuz soruya cevap bulmaya çalışarak ilerleyelim...
Amerika Birleşik Devletleri'ne yön vermeye başlayan güç artık Pentagon.
Bunu son Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı olayında da gördük. Pentagon, dünyanın en güçlü ailesi Rothschild'e karşı Akdeniz ve ARAMCO'nun tamamına sahip olmak için küresel sıcaklığı daha da arttırmaya başladı. Kaşıkçı olayına böyle bakmalıyız. Öncelikli olarak Kaşıkçı'nın infazı çok özel bir plan dahilinde gerçekleşti.
Pentagon, Veliaht Prens Selman'ı köşeye sıkıştırmak için en ciddi adımı attı.
Önemli adamı Kaşıkçı'yı infaz ettirdi. Bunun kanıtı elbette yok. Ama gerçeklere seyahat edecek DATA mevcut...
Şunu gördük ki Pentagon, Kaşıkçı olayını Suudi Arabistan'da Prens Selman'a yaptıracak kadar da güçlü.
Selman, çok kolay yönetilebilir biri. 9 Mart 2018'de Londra'da Rothschild ailesine teslim olan Prens Selman, 20 Mart'ta Washington'da Pentagon tarafına geçti. Mayıs ayında da tekrar ailenin tarafında olduğunu açıkladı.
Prens Selman, 20 Mart'ta kaldığı otelde Washington Post'tan iki gazeteciyi ağırladı.
Biri David Ignatius diğeri de CEMAL KAŞIKÇI.
Artık ikisini de tanıyoruz.
Ignatius Davos'ta hafızalara kazındı. Hatırlayın...
Prens Selman, Ignatius ve Kaşıkçı'ya projelerini anlattı. Prens Selman'ın ılımlı İslam projelerini aktardığı iki gazeteciden ilginç bir öneri de geldi. Selman'a, "Opera Arabistan için harika olur" dediler. Selman da opera binası fikrini bu iki gazeteciden aldı ve kabul etti.
Şimdi o iki gazeteciden biri Selman'a infaz ettirildi.
Eğer Selman, şimdi Pentagon tarafına geçtiğini açıklamazsa, işte o zaman operasyonun tek suçlusu olacak. ABD Başkanı TRUMP, Selman'la yaptığı görüşmede sürekli taraf değiştirenlerin bu dünyada yaşamasının zor olduğunu söyledi.
Önemli bir açıklamaydı, üzerinde kimse durmadı!
Hatta Cemal Kaşıkçı'nın infaz edildiğinden sadece birkaç saat sonra Trump, Mississippi'de, "Kral Salman'ı severim, ama ona dedim ki, 'Bak Kral seni koruyoruz. Biz olmasak orada (iktidarda) 2 hafta bile duramazsın. Ordun için ödeme yapmalısın" dedi.
Bu açık şekilde baba Selman'a değil Prens Selman'a son uyarıydı. Prens Selman, yanındaki Amerikalı görevlilere, "Kimseden çekinecek durumumuz yok. Biz de kendi kararlarımızı alabiliriz" dedi.
Ertesi gün de Selman, "Her şeyi onlardan parayla satın aldık. Paranın gücünü biliyorlar, biz de biliyoruz" cevabını verdi.
İşte bu açıklamadan sonra İstanbul Konsolosluğu'nda Kaşıkçı'nın infaz iddiaları dünyaya servis edildi. Eğer Prens Selman, "ABD tarafına geçiyorum" deseydi, Cemal Kaşıkçı'nın kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği açıklanacaktı. Hatta Kaşıkçı, İstanbul'da tamamen Pentagon tarafından yönetilen hastanede hayatını kaybetmiş olacaktı.
Suçlanacak kimse de olmayacaktı.
Şimdi ise Selman, hedefin ortasında kaldı.
ABD, Selman'a açık şekilde son kez tarafını seçme şansı sundu. Eğer Selman, tekrar PENTAGON tarafında yer alırsa, olay kısa sürede kapanır. Ancak o vakit de doldu sanırım.
Çünkü ibreler artık Prens Selman'ı işaret ediyor. Selman, ABD tarafını seçerse de büyük sıkıntı yaşanacak. Çünkü Akdeniz ve ARAMCO'da aile usulca çok yol aldı. Selman sayesinde...
ABD'nin ARAMCO'yu geri alması kolay değil. Sadece Akdeniz'de ailenin üzerinde baskı kurabilir, ki bunu zaten yapıyor.
Büyük bir korku içinde yaşayan Prens Selman için gelecek çok kötü.
Çünkü Pentagon tarafından yönlendiren medya, şu anda Selman'ı azmettirici olarak görüyor. Çok net bir şekilde Selman karşıtı gibi görünen Kaşıkçı'nın (Aslında değil), Selman tarafından infaz edildiğine inanacak milyarlarca insan var.
Bir tarafta yer alabilirsin.
Ancak sürekli taraf değiştirirsen, iki tarafın da piyonu olursun ve ömrün de uzun olmaz.
Belki de Selman gelecekte kitaplarda yer alacak, bir piyon olarak okutulacak. Haziran 2017'de Suudi Arabistan Kralı Selman, veliaht prensliğine Muhammed bin Nayif'in yerine oğlu Muhammed bin Selman'ı getirirken bunların yaşanacağını biliyordu.
Çünkü güç sadece Prens Selman'ı 'gerçekten' uzaklaştırırdı. Öyle de oldu.
İngiltere veya Amerika Birleşik Devletleri'ni arkasına alan Selman, babasını bile görmezden geldi.
Tanımadı yani...
Prens Selman'ı defalarca uyaran baba Selman'ın ağladığını da biliyoruz. Çünkü oğlunu her şekilde kaybettiğini gören bir babanın gözyaşları da asit kadar etkili olur.
Ülkede prenslere düzenlenen operasyonun arkasında oğul Selman vardı. Baba Selman o gün de bu operasyona karşı çıkmıştı. 30'lu yaşlarda herkes kendini tecrübeli sanır. Selman da böyle düşünüyordu. ABD Dışişleri Bakanı POMPEO belki de Kral Selman'a oğlunun hayatı için bir teklifte bulundu.
Eğer öyleyse, Arabistan'ın ABD'ye ödeyeceği rakam belki de 1 trilyon dolar. Selman bu kadar eder mi? ABD için aslında Selman'ın değeri 50 cent. Ancak Amerika, kendisi için 50 cent olan birini 1 trilyonla takas edebilir. Karar Selman ailesinin.
Pompeo, Arabistan ziyaretinde ARAMCO'yu hiç konuşmadı. Çünkü ARAMCO'nun sahibinin Arabistan'da değil Londra'da olduğunu biliyordu. Bunlar önemli adımlar. Kaşıkçı'nın burada yani İSTANBUL'da ortadan kaybolması nasıl tesadüf değilse bundan sonra yaşanacaklar da tesadüf değil.
İstanbul tercihi çok ama çok önemli... Kavganın boyutlarını bilenler için her şey normal...
Daha çok şey yaşanacak....

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums