Ortak zeminde birleşilmezse, Kılıçdaroğlu’na saldıranlar kazanır

  • 22.04.2019 00:00

 Türkiye yolsuzluk ve yoksulluk girdabına girmiş durumda hızla bir uçuruma doğru gidiyor. Halka verecek olumlu bir tek mesajı kalmamış iktidar ise sadece nefret, korku ve şiddet diliyle ayakta kalıyor.

Bu ayrımcı ve bölücü şiddet dilinin organize olmuş halini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ya yönelik iğrenç linç girişiminde hep birlikte izledik.

Irak sınırında hayatını kaybeden askerlerin cenaze törenine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, dışarıdan taşındığı anlaşılan bir güruhun saldırısına uğradı.

Çevresindekilerin yardımı olmasa hayatını bile kaybedebilirdi.

En küçük protesto gösterisine bile biber gazı ve copla dalan güvenlik güçlerinin CHP liderine yönelik saldırıyı seyirci gibi izlemesi, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın saldırganlara ‘Değerli arkadaşlarım. Mesajınız alınmıştır’ diye hitap etmesi ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın sessizliği meseleyi bize özetliyordu aslında.

AKP-MHP İttifakı yolun sonuna geldiğinin farkında ve bunun paniğinde.

7 Haziran seçimi sonrası ne yaptılarsa bugün de aynısını yapmaya çalışıyorlar.

Şiddet ve baskı ortamında tekrarlanacak bir İstanbul seçimini, halkı terörize ederek almaya çalışıyorlar belli ki…

Tehdit altında olan sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun can güvenliği değildir. Halkın özgür iradesiyle kullandığı oy, yaptığı seçim, Kürt-Türk-Boşnak-Arap-Çerkes.. bir arada barış içinde yaşama arzusu da, geriye kalmış demokrasi kırıntısı da tehdit altındadır.

7 Haziran sonrası hükümet kurulmasına izin vermeyen ve ard arda patlayan bombalar, yitirilen canlar arasında sandığa götüren bu ittifak, halkın iradesini baskı altına alarak, oyları çalıp çırparak, her türlü rezil senaryoyu uygulayarak istediği sonucu almayı başardı.

Bunda CHP yönetimin pasif desteğinin de payı oldu ancak gün dönüp o günün hesabını yapma günü değildir.

Bugün yapılması gereken aydınlık bir Türkiye geleceğine inanan, demokrasiye ve barışa sahip çıkan kesimlerin bir araya gelip yeni bir 7 Haziran deneyimine, 1 Kasım'a giden süreçteki kabusun yaşanmasına izin vermeme günüdür.

Kılıçdaroğlu’ya yapılan saldırı tıpkı 7 Haziran’da olduğu gibi halkın zihnni provokasyonlarla bulandırma, muhalefetin tamamını terörle eşdeğer kılma çabasının ilk adımıdır.

Ortak tavır alınmazsa korkarım ki, Millet İttifakı’nın kazandığı diğer illerde de benzer girişimlere tanıklık edebiliriz; başta İstanbul olmak üzere.

İktidara yönelik gazetelerin tetikçilerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ya yönelik ‘akıl verici’ tehdit mesajlarının altında yatan aslında budur.

Ortaya saçılan belgelerden görüldüğü üzere, İstanbul Belediyesi’nden sadece inanılmaz bir yolsuzluk ağı değil, IŞİD’in ağabalarını bakıp besleyen kirli bir organizasyon da çıkacaktır.

Panik bundandır.

Kılıçdaroğlu’ya yönelik saldırı tarihe Sivas Katliamı, 1 Mayıs Katliamı, Ankara Garı Katliamı gibi demokrasiye yönelik bir saldırı olarak geçecektir.

İktidarın oyun planı bellidir, bundan sonra yapılması gereken demokrasi ve barış yanlılarının ne yapacağının belirlenmesidir. Tek çare ortak zeminde birleşmek, muhalefeti kamplara bölüp zayıflatmak isteyen bu ittifaka izin vermemektir.

2019 yılı Türkiyesi’nde ana muhalefet partisi liderine yapılan bu saldırı, nereye kadar gidilebileceklerinin açık göstergesidir.

Bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ önerisine olumlu yaklaşımı yanlıştır.

Bu yanlıştan derhal dönülmelidir çünkü Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ aynı şey değildir, olamaz.

Erdoğan’ın ‘Demiri soğutmak lazım’ açıklamasının ardından atılan manşetler, yazılan yazılar, yapılan televizyon programlarının ardından gerçekleşen bu saldırı demirin nasıl 'soğutulacağının' açık göstergesidir.

Muhalefet, başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin bir çok büyük ilinde ortak bir paydada birleşerek önemli bir kazanım elde etmiştir. İktidarın provokasyonlarının bu ortaklığı bozmasına izin verilmemelidir.

Ne yaptıklarını biliyor, bugün ne yapabileceklerini görüyoruz.

Oyunu bozmak, Türkiye' nin makul ve sakin güçlerinin elinde.

Bu vesileyle Sayın Kılıçdaroğlu’na tekrar geçmiş olsun diyor, kendisine yönelik bu iğrenç saldırıyı şiddetle kınıyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums