Sümeyye Erdoğan ve Figen Yüksekdağ

  • 31.08.2015 00:00

 Başta Ahmet Davutoğlu olmak üzere Havuz Medyası, Sümeyye Erdoğan ile ilgili bir haber üzerinden Türkiye’ye ahlak dersi vermeye kalkıyor, aklınca kadının onurunu savunuyor. Savcılar buradan gaz alıp Sümeyye Erdoğan’ı “devlet büyüğü” kategorisine alıp ona yönelik hakaret iddialarına tutuklama istiyorlar.

Devletin çivisinin çıktığının en açık göstergesi bu.

Erdoğan ailesini tanrı katına çıkarma, dokunulmaz kılma çabası. Elbette devlet gücüyle, medya terörüyle.

Bunu yaparken kendileri diğer kadınlara istedikleri hakareti yapmakta özgürler ama. Öldürülen kadın PKK’lının çıplak bedeni üzerinden tüm kadınlığa yapılan hakareti görmezden geliyorlar. Kadını, bedeni üzerinden aşağılamaya çalışıyor, insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına almayı hak görüyorlar.

AĞZINI AÇMA HAKKI!

“Kadın mıdır kız mıdır” söylemiyle başlayan, “Şirret kadın” başlıklarıyla devam eden bir düzeyleri var. Kendilerini sırtlarını dönerek protesto eden kadınlara yönelik söylemi hatırlatmaya gerek bile yok.

Her yerde olduğu gibi, kadın konusunda da inanılmaz bir ikiyüzlülük, samimiyetsizlik gösteriyorlar. Ama çabaları boşuna.

Ağrı Valisi’nin ağzından yapılan “PKK, bir ilimizde 40 genç kıza tecavüz etti” gibi akla mantığa sığmayacak bir açıklamayı manşetlere taşıyabiliyorlar.

AKP, Siyasi İslamcı bir parti olarak kadın konusunda ağzını açma hakkına sahip son kurumdur. Kadını çocuk yapma makinesi olarak görenlerin kadın konusunda ağızlarını açma hakkı yoktur, olamaz.

Kürt Siyasi Hareketi ise hiçbir şey değilse bile kadın özgürlük hareketidir. Bugün Kürt kadını erkekle eşit konumdaysa, feodalite çemberini kırıp eşitlik noktasına gelmişse, Kürt Siyasi Hareketi sayesindedir.

İLK EŞİTSİZ İLİŞKİ!

Batı’nın kendini modern gören seküler kadını Kürt hareketinin kadınları özgürleştirici bu yönünü ısrarla görmezden gelmektedir. Kendi özgürlüğü, hakları için bu hareketle dayanışma içinde olması gereğini, bölücülük ve etnik kaygılar nedeniyle yok saymaktadır.

Cumhuriyet’in seçkinci kadın özgürlük hareketi, Siyasi İslamcı gelenek karşısında gerilemeye başlamışken Kürt Siyasi Hareketi’nin kadın haklarını öne çıkaran bu tavrı, kadınların özgürlüğün güvencesi haline gelmiştir.

Kadınların kendileriyle eşit olması gerçeğini bir türlü kabullenemeyen Siyasi İslamcıların Kürt kadınına düşmanlığının altında bu gerçek yatmaktadır.

Toplayıcı-avcı toplumdan tarım toplumuna geçen ve yerleşikliği seçen insanlar arasındaki ilk eşitsiz ilişki cinsiyet üzerinden kurulmuştur. Özel mülkiyet, bu eşitsizliği perçinlemiş ve günümüze kadar farklı ideolojiler altında dayatmayı sürdürmüştür.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    23.04.2013 17:38

    Kıssadan hisse , Demokrasi bireyi tatmin edemediği sürece rahat huzur na mümkün.. Birey hakları en üst dereceden anayasal yolla garanti altına alınamadığı sürece ne patırtı ne gürültü biter .. Hele hesap kitapla bir yere varılması da mümkün hiç değildir..

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums