Bu savaşın sorumlusu HDP değil Saray'dır

  • 23.08.2015 00:00

 Metropoll Araştırma Şirketi’nin sahibi Özer Sencar’ın Twitter’dan takipçileriyle paylaştığı araştırma sonuçları, halkın; Saray’ın oyunun çok iyi okuduğunu ortaya koyuyor. Sencar’ın detaylarını açıklamadığı araştırma sonuçlarına göre, HDP şu anda Türkiye’nin üçüncü partisi olmuş durumda.

Seçime giderken barış masasını deviren, bu toprakların şehit kanlarıyla sulanmaya devam edeceğini söyleyen Sultan’ın hesabını bozacak bir gelişme bu. Çünkü bütün oyun planı HDP’nin baraj altında bırakılması üzerine kurulu.

 Şaşırtıcı olan, ekonomideki karanlık tabloya, gelen şehitlere rağmen AKP’nin oy oranında bir gerileme gözükmemesi. Sencar’a göre AKP halen 7 Haziran’daki oy oranını koruyor. Koalisyonu bilerek kurmayan, milletin iradesini hiçe sayan ve ülkeyi bataklığa sürükleyen bu partinin oylarının bir anda düşmesini beklemek elbette gerçekçi değil.

 SAVAŞIN DEĞİL BARIŞIN UMUDU

 Ancak ortadaki tablo, Saray büyük bir canbazlık yapmazsa seçimden farklı bir sonuç çıkmayacağını, HDP’nin Meclis’teki sandalyesini artırabileceğini gösteriyor. Son gelişmeler belli ki, AKP’nin bölgede kalmış olan küçük miktardaki oylarını da HDP’ye kaçırmış.

 Bu tablo, CHP ile birlikte barış cephesini oluşturma şansı yüksek olan HDP’nin artık kalıcı bir biçimde Türkiye siyasetinde var olacağını gösteriyor. Sultan ve palyaçolarının HDP bölgede baskı ile oy alıyor iddiası gerçeklerden uzak bir yanılsama.

 HDP, aslında Kürtlerin hem kimlik ve halklarına sahip çıkma, hem de bu işi demokratik yollarla gerçekleştirme arzularının kurumsal adresi. HDP, savaşın değil barışın umudu.

 Gerek Kürtlerin bütün oylarının bu partide toplanması, gerekse Türkiye’nin AKP muhalifi kesimlerinin bu partiyi tercih etmeleri sonucu, HDP etkisi silinmesi imkansız bir siyasi varlık haline gelmiş durumda.

 Saray bu gerçeği kabul etmeyip Sultan’ın ağzından HDP Eşbaşkanı’na cici çocuk gibi söylemlerle hakaret etmeye, küçümseye, geniş yığınlar nezdinde kötü adam göstermeye çalışıyor.

 Nafile..

 Artık söylenecek yeni lafı kalmayan, bölgede inandırıcılığı sıfırlanan Sultan’ı dinleyen yok artık. Halk kendi bildiğini okuyor.

 ULUSLARARASI DESTEK SIFIR

 Tablo açık. Dövizdeki hızlı artış ve büyümenin durma noktasına gelmesi sonucu G20’deki yeri tehlikeye giren, dünyada itibarı sıfırlanan AKP’nin bu ülkeyi iyiye götürme ihtimali kalmamıştır.

Yolsuzluk ve hukuksuzlukla bulanmış bu parti artık devrini kapatmıştır. Sultan’ın kıskacı altına kendini yenileme şansını kaybeden AKP’nin ANAP ve DYP’nin akibetine uğraması kaçınılmazdır.

Sorun, bu erime ve yok oluşun Türkiye’nin demokratik parlamenter sistemini tehlikeye atmadan gerçekleşip gerçekleşmeyeceği noktasında kilitleniyor.

 IŞİD’le mücadele konusunda Amerika’ya verdiği sözleri tutmadığı anlaşılan AKP’nin uluslararası desteği sıfır. Başına bir kaza gelirse üzüleni olmayacak. Asıl tehlike burada. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums