Erdoğan'ın sinirini Demirtaş bozuyor!

  • 13.05.2015 00:00

 Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlarda ‘şaklaban’ diyor, Umut Oran’ın Fuat Avni ile Sümeyye Erdoğan’a suikast planladığını iddia eden havuz medyası domuz etli sandviç yediğini yazıyor. 

 
Başbakan Davutoğlu, “Artık ona Selahattin demeyeceğim… Dedesinin kemiklerini sızlatıyor” açıklamaları yapıyor ama Demirtaş’ın hızını kesemiyorlar.
 
İçlerine en çok oturan herhalde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Selahattin Demirtaş’ın ısrarlı muhalefeti sonucu bir milyon liralık Mercedes makam aracını iade etmek zorunda kalması oldu. Bu; lüks ve israf olarak dışa vuran AKP zihniyetine atılmış önemli bir goldü çünkü.
 
Sandalye sayısından, medyadaki görünürlüğünden daha etkili bir muhalefet ortaya koyuyor Demirtaş ve HDP. AKP’nin rafa kaldırdığı barış sürecinin tek güvencesi olarak görünüyor. 
 
AŞİRETLER HDP'YE KATILIYOR...
 
Sabah Gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas dün köşesinde AKP’nin seçim stratejisinin yanlışlığının altını çizerken bu konunun geri planda bırakılmasının tehlikelerine de işaret ediyordu.
 
Ancak HDP’nin beklenmedik yükselişi AKP’ye siyasi nezaket kadar akıl ve mantığı da bir kenara attırmış durumda. Erdoğan’ın “Sen kimsin ya” açıklamasını alıp Feridun Düzağaç’ın o güzel şarkısıyla ‘Gel tanışalım önce… Ben kısaca SD’’ diyerek cevap veren bir klip hazırlayan HDP; zekasıyla da puan kazanıyor.
 
HDP, sadece kentlerde farklı kesimlerin oylarını almıyor. Bölgenin düne kadar AKP’nin arkasında durmuş aşiretlerini de birer ikişer arkasına topluyor. AKP buna karşılık ne yapıyor. Bölge halkını kendisinden daha da uzaklaştıracak “Bölge halkına Kürt demek ayıptır” çıkışı yapıyor.
 
Demokrasinin temel ilkelerinden, hukuktan kopan, bölgede tamamen yalnızlaşan AKP, HDP’nin barajı aşmasının bugüne kadar yürüttüğü keyfi yönetimin sonu olduğunu çok açık şekilde görüyor. HDP artık tüm kamuoyu yoklamalarında baraj üstü görünüyor.
 
Onun için anlaşılıyor ki, Erdoğan ve AKP seçimin bu son dönemecini HDP’yi baraj altına itecek formüller, manevralar bulmakla geçirecek. Çünkü HDP’nin bir puan kaybetmesi, AKP’nin 3-4 puan kazanmasından daha önemli hale gelmiş durumda.
 
SULTAN MI YOKSA MECLİS Mİ...
 
Bölgeden gelen haberler, AKP’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da büyük hezimet yaşayacağını gösteriyor. Mersin, İzmir, İstanbul gibi Kürt nüfusun yoğun yaşadığı bölgelerde liberal ve demokrat kesimlerden alacakları oylarla bekleninin üzerinde bir oya ulaşmaları mümkün.
 
Seçime bir aydan az bir zaman kala, HDP’ye verilecek her oy Türkiye’nin geleceğini belirleyecek bir referandumun kaderini tayin edecek nitelikte olacak. Saray’daki Sultan mı yönetecek bu ülkeyi, halkın belirlediği Meclis mi bu seçimde belirlenecek.
 
HDP barajı aştığı an, talimatla tutuklamalar, havuz medyasına akan reklamlar, canlı yayınlar bıçak gibi kesilecek, yolsuzluklar, sıfırlanan paralar gündeme gelecek. Sandık başına giderken bunu sakın unutmayın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums