Dolar tarihi barajı yıktı, TLyi zor günler bekliyor

ABD Merkez Bankasının (Fed) aralıkta faiz artırımı yapacağına ilişkin beklentilerin artması ve başkanlık tartışmalarından kaynaklanan iç politik gerginliklerin etkisiyle dolar bugün de yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı. Dolar iş gününü serbest piyasada 3.3220 liradan kapattı.

Dolar tarihi barajı yıktı, TLyi zor günler bekliyor
16.11.2016 - 19:30
1210

 ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralıkta faiz artırımı yapacağına ilişkin beklentilerin artması ve başkanlık tartışmalarından kaynaklanan iç politik gerginliklerin etkisiyle dolar bugün de yeni tarihi rekor düzeylere tırmandı. Dolar iş gününü serbest piyasada 3.3220 liradan kapattı.

 Haftanın ilk iki gününde 3.28 – 3.29 lira aralığında hereket eden dolar, yeni güne 3.29 lira sınırında başladı. İlk işlemlerde hızla tırmanan dolar, kapanışa doğru 3.3260 liraya kadar çıktı. Dolar daha sonra 3.31 – 3.3221 lira aralığına çekilirken, küresel piyasalarda 1.07 dolar düzeyine kadar gerileyen euro da 3.55 liranın üzerine çıktı.

Güne yüzde 0.26 yükselişle 75 bin 347 puandan başlayan Borsa İstanbul Endeksi de, dolardaki hızlı yükselişin etkisiyle eksiye geçti ve günü yüzde 0.52 düşüşle 74 bin 759 puandan kapattı.

‘FED, DOLARI ATEŞLEDİ’

Destek Yatırım Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, “Fed bölgesel başkanlarından dün ve bugün gelmeye devam eden şahin tonda mesajlar doların ateşini yükseltti ve 3.32 seviyesine gelerek yeni rekorlara imza attı” dedi ve ekledi:

“Trump’ın ABD’nin 45 Başkan olarak seçilmesinin ardından yönünü hızla yukarı çeviren dolarda, hafta başı itibariyle Fed’in faiz artırım olasılığının da fiyatlanması doların rekor seviyelere yükselmesine neden oldu. Fed’in 14 Aralık’ta gerçekleştireceği toplantısına yaklaştıkça Fed’e dair beklentilerin ön plana çıktığını ve Fed’’in aralık ayı faiz artırma olasılığı şu anda yüzde 90 üzerinde seyrediyor.”

‘FED’İN VERECEĞİ MESAJLAR ÇOK KRİTİK’

Dolarda bundan sonraki süreçte kalıcı bir geri çekilme yaşanabilmesi için Fed tarafından gelecek mesajların “oldukça kritik” olduğunun altını çizen Tufan, “Trump’ın politikalarının Fed’i daha fazla faiz artışına yönelecek mi sorusuna bu toplantıda yanıt arayacağız. 2017 senesinde Fed daha agresif bir faiz artışına giderse eğer tüm gelişen ülke para birimlerini önümüzde ki sene de zor bir yıl bekleyecektir” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Psikolojik direnç bölgesi olan 3.30 lira üzerinde yakın zamanda fazla tutunamayan dolar, yeni rekor seviyelerinde kalıcı olması durumun da 3.3280 – 3.3300 – 3.3500 yeni seviyeler gündeme gelebilir. Ana destek seviyelerinin yükseldiği kurda olası geri çekilmelerde 3.2660-3.2380 destek seviyeleri hedeflenebilir.”
(İSTANBUL-DHA)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums