Köprü ve otoyol geçişlerine zam

Yeni yılın ilk günlerinde alkol, araç sigortası ve sürücü kurslarına yapılan zamlardan sonra şimdi de köprü ve otoyola zam yapılacağı öğrenildi.

Köprü ve otoyol geçişlerine zam
3.01.2016 - 08:59
1646

Yeni yılın ilk günlerinde alkol, araç sigortası ve sürücü kurslarına yapılan zamlardan sonra şimdi de köprü ve otoyola zam yapılacağı öğrenildi.

 Uzun süredir yapılmayan köprü ve otoyol geçişlerine bu geceden geçerli olmak üzere saat 24.00 itibariyle zam geldi.


Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, en az dört yıldır yapılmayan zamlar nedeniyle otoyol ve köprü işletme maliyetlerinin karşılanamaz hale geldiğini ve zammın bu yüzden zorunlu olduğunu belirttiler. Ayrıca uygulanan zammın bu gece saat 24.00 itibariyle uygulanacağını söylediler.

Son dört yıldır enflasyon oranlarının düşük olması nedeniyle köprü ve otoyol geçiş ücretlerine artış yapılmadığını anlatan Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, söz konusu ücretlerin en son 2012 yılında güncellendiğini anımsattı.

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinde, araç boyutuna göre, 4,25 lira ile 32,25 lira arasında geçiş ücreti tarifesi uygulanıyor. Otoyol gişelerinde ise 1. sınıf araçlar için geçiş ücreti 2,25 lira ile 15 lira arasında değişiyor.

EHLİYET KURSLARINA YÜZDE 100 ZAM

Yeni yılla birlikte Sürücü kursları ücretleri neredeyse yüzde yüz zamlanarak 700 liradan 1300 liraya çıkarıldı. Taban fiyat uygulaması getiren Milli Eğitim Bakanlığı, bu fiyatın altında kayıt yapan kurslar hakkında soruşturma başlatacak. Yıl öncesi B sınıfı sürücü belgesi için kursa 700 lira öderken bu rakam 1 Ocak'tan itibaren bin 300 liraya yükseldi.

CEP TELEFONU VERGİSİ, SİGARA, ALKOL, ELEKTRİK...

Yeni yılda cep telefonlarından ilk satışta alınan vergi tutarı da 120 liradan 160 liraya çıktı.

Enerji piyasası düzenleme kurumu da elektrik fiyatlarını yüzde 6,8 oranında artırdı.

Ayrıca tüm alkollü içkilerde asgari maktu vergi tutarı yaklaşık yüzde 15 artırılırken, tütün mamullerinde uygulanan ÖTV'de de artışa gidildi. Paket başına asgari maktu vergi 4,20 liradan 4,42 liraya yükseltildi. Paket başına maktu vergi ise 19,68 kuruştan 24,68 kuruşa çıkarıldı.

HARÇLAR DA ARTTI

Yeni yılda sadece vergilerde değil harçlarda da artış oldu. 154.70 lira olan bir yıllık pasaport harcı 163.33 lira olurken, sürücü belgesi harcı ise 403 lira olarak uygulanacak.

TRAFİK CEZALARINDA ARTIŞ

Trafik cezalarında da yüzde 5 civarında artış oldu. Buna göre, kırmızı ışıkta geçmenin ve hız sınırını aşmanın cezası 199 lira oldu. İlk kez alkollü araç kullanırken yakalama durumunda 844; ikinci yakalamada 1058 lira ceza kesilecek. Emniyet kemeri takmama, yanlış yere park etme cezaları da 92 lira olacak.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums