Deprem kendini Elazığ ve Muğlada hatırlattı, İstanbuldaki uğultu nedir?

Deprem kendini Elazığ ve Muğlada hatırlattı, İstanbuldaki uğultu nedir?
1.05.2020 - 07:57
817

Elazığ'da ve Muğla açıklarında depremler meydana geldi. Depremlerin büyüklüğü neydi, son günlerde Ege'de artan fay hareketleri ne anlama geliyor? İstanbul'daki uğultuyla ilgili de deprem senaryoları yazılıyor. İstanbul'daki uğultunun nedeni nedir?

Son günlerde Ege Bölgesi'nde fay hareketleri arttı. Akhisar'la başlayan deprem fırtınası Ege denizinde ve bölgedeki illerde sürüyor. Bugün son olarak Muğla'nın Köyceğiz ilçesi yakınlarında Ula Karabörtlen merkez üslü 4,4 şiddetinde deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesinden yapılan açıklamada yerin 3,4 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuz rapor gelmediğini açıkladı.

Ayrıca Elazığ da sallanmaya devam ediyor. AFAD'dan alınan bilgilere göre Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 12 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. Öte yandan deprem, komşu şehir Malatya’da da hissedildi.

SON DÖNEMDEKİ HAREKETLİLİK

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Yeni Nesil TV'ye verdiği mülakatta son dönemdeki fay hareketliliğini değerlendirmişti. Sözbilir'in İstanbul'daki uğultu, Güneydoğu Anadolu'daki ve Ege Bölgesi'ndeki hareketlilik hakkındaki yorumları şöyle;

İSTANBUL'DAKİ UĞULTUNUN NEDENİ

İstanbul'da gece saatlerinde duyulan uğultu seslerinin deprem habercisi olduğu yönünde birçok yalan teori üretilmeye başlandı. 

İstanbul'da sahurdan sonra yine farklı semtlerde uğultu sesi duyulduğu konuşulmaya başladı. Dün akşam yoğun bir şekilde dile getirilen iddia sosyal medyayı karıştırdı.Uzmanlar uğultu sesinin depremden önce yaşanabileceğini belirtirken dün geceki uğultu sesinin ise AntonovAn-12 kargo uçağına ait olduğu ortaya çıktı."

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy konuyla ilgili, "Bir ses duyduğumuz muhakkak yani bu bir ses ama bu sesin depreme işaret ettiğini kim söylüyor, nasıl bir şey, bu kayıtlar nereden kaynaklanıyor, kimler kaydetmiş bu konularda bilgiler yok. Sosyal medya maalesef bu tür haberlerin yayılmasında çok olumsuz etkileri de var burada olduğu gibi. Şöyle bir şey eğer depremler bu kadar yaygın ses veriyorsa dünyada her gün binlerce deprem oluyor her gün bakın aylarca demiyorum yılda zaten 1 buçuk milyar deprem oluyor. Yani dünya o zaman gıcırtıdan gürültüden geçilmez. Bu şekildeki bir şeyi depreme yorumlamak çok doğru değil." dedi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums