Düzce Abhaz Kültür Derneği: Ötekileştiriliyoruz, yok sayılıyoruz

Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurulda mevcut başkan İlhan Kıymet güven tazeledi. Genel kurulda en çok dikkat çeken ise Kıymet’in Düzce Üniversitesi’ne yönelik yaptığı eleştiri oldu.

 Düzce Abhaz Kültür Derneği: Ötekileştiriliyoruz, yok sayılıyoruz
29.03.2015 - 23:38
1771

Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurulda mevcut başkan İlhan Kıymet güven tazeledi. Genel kurulda en çok dikkat çeken ise Kıymet’in Düzce Üniversitesi’ne yönelik yaptığı eleştiri oldu. Kıymet, üniversite bünyesinde Abhaz Ana Bilim dalının faaliyete geçirilmesinin engellendiğini iddia ederek ötekileştirilmek istendiğini söyledi. Kıymet, “bu aynı zamanda iktidarın da ayıbı” dedi.

Düzce Abhaz Kültür Derneği’nin 15. Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Divan kurulunun seçilmesinin ardından Yönetim Kurulu faaliyet ve mali raporlarının okunarak müzakeresi yapıldı.Denetleme Kurulu raporunun ardından Yönetim ve Denetleme Kurulları’nın ayrı ayrı aklandı. Derneğin yeni dönemle ilgili tahmini bütçenin görüşülmesinden sonra seçime geçildi.

Dernek Yönetimi, Denetleme ve Disiplin Kurullarının asil ve yedek Üyeleri ile Onur ve Danışma Kurullarının seçilmesi için dernek üyeleri oy kullandı. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkan İlhan Kıymet bir dönem daha başkan seçildi. Kıymet, genel kurul öncesi şunları söyledi:

“Derneğimiz 23 yıl önce kuruldu. Bugün 15. Olağan kurulu gerçekleyeceğiz. Genelde toplumumuz kültürümüz yaşatmak için, daha duyarlı gençler yetiştirmek için dernek faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bugünkü olağan kurulda genç ve yeni arkadaşlar katarak benim başkanlığımda devam edeceğiz.”

Abhaz Dili ve edebiyatı bölümü engelleniyor

Kıymet’in genel kurul konuşmasında ise eleştiri vardı. Düzce Üniversitesi’nde Abhaz Dili ve edebiyatı bölümün engellendiğini öne süren Kıymet bu durumu ötekileştirme olarak yorumlandı.

Kıymet, “ Kültürümüzü sürdürürken zaman zaman sıkıntılar yaşamaktayız. Bunun son  Düzce Üniversitesi’nde yaşandı.  2001 yılında Üniversitenin Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde Kafkas Dili Ve Edebiyatı Bölümünde Çerkes dili, Gürcü dili dalları açılırken, Abhaz dili engellenmektedir.  Abhazya Devlet Üniversitesi’nin desteğine rağmen bu bölümlerin faaliyete geçmiş değildir.  Bu engelleme ötekileştirmektir.  Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu unsuru olan Abhazya halkı yok sayılmaktadır.  Kültürü yaşatmak isteyen bir etnik grupta ayrımcılık yapılması yakışmamaktadır. Bu aynı zamanda iktidarın da ayıbıdır.” dedi.

Kaynak: Öncü

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums