Kürtler Külliyen HAYIR diyecek

  • 20.02.2017 00:00

 Cumhurbaşkanı Referandum kampanyasını açılışlar adı altında yapmaya başladı. Bu meyanda Gaziantep'te yaptığı mitingde HDP'li ve CHP'li seçmenlerden EVET oyu kullanmalarını istedi.

Gaziantep'te Şubat ayı boyunca muhaliflere basın açıklaması dahil tüm açıkta yapılacak etkinlikler yasaklanmıştı. Ancak bu yasaklar sadece muhalefet için geçerli olduğu görüldü. OHAL yasakları iktidar etkinliklerine işlemiyordu.

Hayır oylarının anketlerde yüksek çıkması üzerine kutuplaştıran bir dilin zararının farkına varan Erdoğan HDP'lilere Kürt seçmene hitap etmeye başladı. Onların kazanılmasını gerekli görüyor.

Hayır diyenlerin terörist olarak görüldüğü, referandumda Hayır çıkarsa iç savaş çıkar tehditlerinin yapıldığı, camilerde Evet lehine imamlar tarafından propaganda yapıldığı, Hayır diyenlerin gözaltına alındığı, HDP milletvekillerinin bir gün gözaltına alınıp bırakıldığı, Milletvekillerinin tutuklu kaldığı bir zamanda cumhurbaşkanının HDP ve Kürtlere yumuşak çağrıları üzerine düşünmek gerekli.

Ancak burada soru kanımca şu olmalı. Kürtler tek adam rejimi için neden evet desinler ki?

Şöyle bir filmi geriye sararak düşünelim.

Kürtlerin inanışlarını aşağılayarak ''bunlar Zerdüşt'' dinindendir diyen Erdoğan değil miydi?

Kürtlerin sivil itaatsizlik eylemi olan cuma namazlarına polisi saldırtan AKP iktidarı değil miydi?

Tek devlet. tek millet, tek bayrak deyip çocukta kadında olsa vurun diyen Erdoğan değil miydi Hakkari sokaklarında?

7 Haziran seçimlerinde Kürtlerin iradesini yok sayıp metazori bir seçime zorlayan Erdoğan değil miydi?

Cizre, Nusaybin, Silopi, Yüksekova, Silvan, Sur, Şırnak gibi Kürt kentlerini yerle bir eden, binlerce özel harekatçı ile kuşatarak, Kürtlerin yatak odalarına kadar giren devletin zorba gücü değil miydi?

Yıkılan Kürt illerinin duvarlarına ''Türk değilsen İtaat et'' diyen devletin askeri polisleri değil miydi?

Kürtlerin en değer verdiği şeylerden birisi mezarlıklardır. Mezarlıkları bombalayan devlet değil miydi?

Kürtlerin kadına verdiği değer bilinirken, öldürülen kadın bedenini çırılçıplak soyarak sokakta teşhir eden ve Kürtlerin değerlerine hakaret eden devlet değil miydi?

İnfaz edilen Kürt gencini zırhlı aracın arkasında sürükleyerek Kürtlere gözdağı veren devlet değil miydi?

Kürtlerin evleri kurşunlanırken bebelerin çocukların cenazelerini buzdolabında saklamak zorunda kalan anaların yaşadığı acı unutuldu mu sanıyorsunuz?

Taybet ananın kurşunlanmış bedeni günlerce sokakta bekletildi, Kürtler sokakta günlerce bekleyen o kanlı bedeni unuttu mu sanıyorsunuz?

Şırnak'ın % 70 i yıkılmışsa Kürtler bunu nasıl unutsun. Evinden yurdundan çıkıp kendi topraklarında sürgün yaşayan Kürtler bunu unuttu mu sanıyorsunuz?

Kürtlerin iradem dedikleri Selahattin Demirtaş ve diğer vekillerin kelepçelenerek hukuksuzca tutuklanmasını Kürtler sindirdi mi sanıyorsunuz?

Ahmet Türk gibi barış için kendi özgürlüğünden bile feragat edecek yetmiş yaşını aşmış bir insanı kelepçeleyip, tedavisini bile bir işkenceye dönüştüren zulüm unutuldu mu sanıyorsunuz?

Kürtlerin büyük çoğunlukla seçtiği belediyelere atanan kayyımların icraatları görülmüyor mu sanıyorsunuz? Kayyım atayıp belediye başkanlarının tutuklanmasını kabul mü ettiğini düşünüyorsunuz Kürtlerin?

Bakanın başbakanın konuşmalarından güç alan sokak serserilerinin Kürtlere karşı batı illerinde nefret saldırılarını Kürtler sineye mi çekti diyorsunuz?

Açıkladığınız her kalkınma planlarında Kürtlere yatırım projelerinizin altı boş çıkıp, sadece kendinize İşbirlikçi yarattığınız Kürtlere peşkeş çektiğiniz kredilerin hibelerin görülmediğini mi düşünüyorsunuz Kürtlerce?

Soruları uzatmak mümkün. Ancak bu kadarı da Kürtlerin referandumda neden Evet demeyeceğini yeterince açıklamaktadır.

Hafıza unutmaz. Bugünkü Kürt illerinde ki sessizlik 16 Nisanda nasıl bir patlamaya döner göreceğiz. Kürt halkının en eğitimsiz kesimleri bile dayattığınız ''tek adam rejiminin'' ne olduğunu gayet iyi bilmekte ve ''Külliyen Hayır'' demektedir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums