Bursa Keleste ikinci termik santrala itiraz

Bursa Keleste termik santral kurulmasına karşı tepki var. Şu anda DOSAB Termik Santrali bulunan bölgede Keles’te de termik santral için düğmeye basılınca çevre örgütleri ve partiler hareket geçti.

Bursa Keleste ikinci termik santrala itiraz
29.03.2015 - 17:31
1549

 Bursa Keles'te termik santral kurulmasına karşı tepki var. Şu anda DOSAB Termik Santrali bulunan bölgede Keles’te de termik santral için düğmeye basılınca çevre örgütleri ve partiler hareket geçti.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) Bursa il örgütü bir basın açıklaması yaparak "26 Mart 2015 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sayfasında yayınlanan duyuruda Keles ilçesi sınırları içerisinde Çelikler Taahhüt İnş. Ve San. A.Ş. tarafından kurulması planlanan “Çelikler Termik Santral ve Kül Depolama Sahası” projesine ilişkin ÇED sürecinin başladığı belirtilmektedir" sözleriyle kamuoyunu durumdan haberdar etti.

Keles, Kozağacı vadisinde termik santral yapma çalışmaları yıllar önce başlamış ancak yöre halkının kararlı mücadelesi nedeniyle sonuca ulaşamamıştı.Termik santrale karşı imza toplayan, dava açan Kozağaçlılar Temmuz 2013’de yapılmak istenen ÇED toplantısını engellemişler ve proje bir süreliğine rafa kalkmıştı.

YSGP açıklamasında, Bursa, Orhaneli termik santralinin özelleştirme ihalesinin de geçtiğimiz günlerde onaylandığı ve santralin aynı firmaya, Çelikler İnş. A. Ş.'ne verildiği belirtilerek "Bu ihale onayının ardından Keles termik santral projesi için ÇED sürecinin yeniden başlatılması da dikkat çekicidir" dendi.

 

Açıklamada ayrıca şu noktalara dikkat çekildi:

Bursa kentinin ortasına “DOSAB Termik Santrali” yapma girişimi kent halkından büyük tepki görmekte, çeşitli eylemlerle proje protesto edilmektedir. Aralık ayında yapılan İDK toplantısında ÇED raporunda yer alan bazı eksikler nedeniyle üç ay ek süre verilmiş olup, Nisan ayı başında ÇED sonucunun açıklanması beklenmektedir. Ancak Bursa halkı bu santrali yaptırmamakta kararlıdır.

Keles yöresinde kiraz ağaçları ile ünlü Kozağacı vadisinde yapılmak istenen termik santrale de gerek Kozağacı, gerek Bursa halkı izin vermeyecektir. Tarım alanlarımızı, havamızı, toprağımızı, suyumuzu kirleten ve canlı yaşamını tehdit eden termik santraller tüm dünyada terk edilirken, ülkemizde yeni termik santraller yapma girişimleri kabul edilemez.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak AKP’nin sınırsız büyüme planları sonucu oluşan hayali enerji talebinin gerçekçi olmadığını, ihtiyacımız olan enerjinin de termik ya da nükleer santraller ile değil, yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasını savunuyoruz. (OH)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums