Uludağ Üniversitesinde kadrolaşma faaliyetlerine Eğitim Sen tepkisi

Uludağ Üniversitesi yeni Rektörü Yusuf Ulcayın üniversite içerisindeki kadrolaşma çalışmalarına Eğitim Sen’den tepki geldi.

Uludağ Üniversitesinde kadrolaşma faaliyetlerine Eğitim Sen tepkisi
22.06.2015 - 16:00
2263

 Uludağ Üniversitesi yeni Rektörü Yusuf Ulcay'ın üniversite içerisindeki kadrolaşma çalışmalarına Eğitim Sen’den tepki geldi.

 Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimlerde 576 oy alan Kamil Dilek’in yerine 265 oy ile Tayyip Erdoğan tarafından atanan Yusuf Ulcay’ın üniversite içerisinde kadrolaşma çalışmalarına karşı Eğitim Sen Bursa Şubesi açıklama yaptı.

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Güney Özkılınç, 12 buçuk yıldır iktidarda bulunan AKP’nin eğitim sisteminde kendi siyasal, ideolojik hedefleri için okullardan üniversiteye kadar yürüttüğü kadrolaşma harekatının Uludağ üniversitesi’ne de sıçrağını belirtti.

Ulcay için liyakat değil siyasi referans önemli

Siyasal referansın eğitim kurumlarında liyakattan daha önemli hale geldiğini söyleyen Özkılınç, “Uludağ Üniversitesinde şef, müdür, ayniyat saymanı, veznedar kadrolarında kadro sorunu yokken siyasi kadrolaşma amacıyla liyakat hiçe sayılarak 3-5 yıllık memurların daire başkanı olarak atandığını görmekteyiz. Hükümetin tetikçiliğini yapan malum sendikanın talepleri doğrultusunda üniversite yönetimine biat edecek kadroların, ihtiyaç olmadığı ve mevcut kadroların herhangi bir soruşturma, görevi aksatma olayı yaşanmamasına rağmen ikame edilmesi, Uludağ Üniversitesine sıçramış bulunmaktadır.

Özkılınç, Yusuf Ulcay’ın siyasi kadrolaşmaya son vermemesi durumunda her türlü demokratik tepkilerini göstereceklerini ve hukuki gereken işlemleri yapacaklarını belirterek, Ulcay’ı bu tutumundan vazgeçmeye çağırdı.

Bursaport

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums