Renaultda direnişe devam

Metal işçilerinin direnişinin başladığı Renault fabrikasında işçi temsilcileri patron temsilcileriyle bir araya geldi.

Renaultda direnişe devam
24.05.2015 - 15:39
1655

 Metal işçilerinin direnişinin başladığı Renault fabrikasında işçi temsilcileri patron temsilcileriyle bir araya geldi. Sabah saatlerinde başlayan ve akşam 20:00'de sonuçlanan toplantıda işçilere TOFAŞ'takine benzer bir teklif yapıldı. İşçilerin buna yanıtı 'direnişe devam' oldu.

Patronun eski teklifinden daha kötü olan teklifini kabul etmeyen işçiler "Ölmek var dönmek yok'", "Yönetim şaşırma, sabrımızı taşırma", "Burası Renault buradan çıkış yok", Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz" sloganlarıyla fabrika önündeki bekleyişini sürdürüyor.

İşçiler patronun "20.45'e kadar fabrikayı terk edin" tehdidini dikkate almazken talepleri karşılanana kadar direnişi sürdürmekte kararlı olduklarını yinelediler.

Toplantı sonrası tesis önünde gazetecilere açıklama yapan işçilerin seçtiği sözcülerden Murat Ermiş, görüşmenin olumsuz sonuçlandığını söyledi.

Yapılan görüşmelerde TOFAŞ ve MAKO'da yapılan görüşmelerin kendilerine teklif edildiğini belirten Ermiş, şöyle konuştu:

"İşçi sözcüsü arkadaşlarımız bu teklifi kabul etmediler. Sonra bizim istediğimiz şartları sunduk kendilerine. Bunların makul şartlar olduğunu ve kabul edebileceklerini söylediler. Şartlar tek tek işveren tarafına sunuldu, üzerinde istişareler yapıldı ve kabul edildi. Sadece resmi evrak üzerine dökülüp, döküman halinde verilmesi bekleniyordu. Toplantı saat 15.30 civarı bitti ve 19.30'a kadar beklenmesi söylendi. Güvenlikçi arkadaşlar saat 19.30'da işçi temsilcisi arkadaşlarımızı dışarı çıkardı ve peşinden işveren tarafından basılmış kağıt parçalarını aşağı indirdiler. Bu kağıt parçalarında, TOFAŞ ve MAKO'yla aynı sözleşmenin bizler için geçerli olduğunu ve Pazartesi sabahı herkesin işbaşı yapması gerektiğini yazmışlar. Tabi burası TOFAŞ değil OYAK Renault. Bizim şartlarımız vardı, bunlar çok ağır şartlar değildi ve eylemi başlattığımız günden beri bunların üzerinde durmuştuk. Kimseye çıkıp da 'bize 2 bin lira fazla maaş verin' demedik."

Kendilerinin talepleri konusunda bilgiler veren Ermiş, şunları dile getirdi:

"Bizim şartlarımız, ROBERT BOSCH ile aynı seviyede olmaktı. O şartları hiç bir şekilde kabul etmiyorlar, sadece bin lira bir hafta içinde avans yatırılacağını ve 2016'nın Ocak ayında, 2015 yılından verilecek kar payını minimum 600 lira olarak bize yatırmak istediklerini söylediler. Biz bunu kabul ediyorduk ama bizim şartlarımız arasında bunlar yoktu, biz maaşlarımıza bir iyileştirme bekliyorduk, bunu da yapmıyorlar. Yapmadıkları için de işçi arkadaşlarımızın tepkisi var. Sadece kağıda yazdıkları şey, 'Ramazan ayına kadar sizlere bu konuda döneceğiz'. Resmi bir evrakla kimse bize bir dönüş yapmıyor. "

İşçi temsilcisi Ermiş, 'Pazartesi sabah işe başlanmadığı takdirde herhangi bir yaptırımdan bahsedildi mi?' sorusunu, "Hukuki süreç başlatabilirler ama zaten yaptığımız hukuk dışında bir şey. Biz böyle devam edeceğiz. Ne zaman istediğimizi alırsak o zaman burada işbaşı yapma kararı çıkar. Onun dışında kimse burada işbaşı yapmaz. İçerideki arkadaşlarımız da dirayetini koruduğu sürece biz belki bir ay daha burada kalırız. Renault yönetimi galiba hala bizim teklifimizi ciddiye almadı, bizi TOFAŞ, MAKO ve COŞKUNÖZ gibi kırabileceklerini sanıyorlar. 10 gün oldu eylem sürüyor ve bunun ne zaman maaşlarımıza bir zam yapılırsa o zaman sonlanacağını söyleyebilirim" diye cevapladı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums