Kaderimizi geri verin

Bolunun Mengen Pazarköy beldesinde yaşayan 62 yaşındaki Nevzat Bayramoğlu tarafından ormanlık alanda yavruyken bulunara

Kaderimizi geri verin
26.04.2015 - 12:57
2950

Bolu'nun Mengen Pazarköy beldesinde yaşayan 62 yaşındaki Nevzat Bayramoğlu tarafından ormanlık alanda yavruyken bulunarak 2 yıl bakılan karaca,  Efteni Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'na doğaya salınması aileyi üzdü. Aile “Kader” ismi verilen karacayı geri almak için kampanya başlattı.

Yaklaşık iki yıl önce, Bolu’nun Mengen İlçesi Pazarköy Beldesi’nde ikamet eden Nuran ve Nevzat Bayramoğlu çiftin ormanda hayvanlarını ararken yol kenarında buldukları karaca yavrusu, 2 yıl boyunca bakıldı. Hayvancılıkla uğraşan aile, ormanla bitişik arazilerinde doğal yaşam alanı oluşturup, karacayı büyüttüler.

EFTENİDE DOĞAYA SALINDI

Çiftlik arazisinden ayrılıp ormanda kilometrelerce gezintiye çıkıp ardından akşam saatlerinde geri gelen karaca “kapalı alanda tutuluyor” gerekçesiyle şikayet edildi. Şikayet üzerine 10 Nisan 2014 tarihinde Milli Parklar Müdürlüğü tarafından aileden alınan karaca Efteni Doğal Yaşam Alanına getirildi.

EVLADIMIZI ALDILAR

Hasta olan eşinin Kader'le birlikte yeniden yaşama tutunduğunu söyleyen Nuran Bayramoğlu ise, "Bir haftadır eşim yerinden kalkamaz oldu. Hem eşim için hem de Kader için çok endişeleniyorum. Doğada küçük bir yavru halde bulunan ve zamanla insanlara alışan Kader, standart yaşam ihtiyaçlarını artık insana bağımsız olarak karşılayamaz durumda. Dolayısıyla yaban hayatı geliştirme sahası içerisinde bile bir başına hayatını sürdürmesi mümkün değil. Doğaya tekrar salınması durumunda, kısa sürede kaçak avcılar ve yırtıcılara av olması kaçınılmaz.”dedi.

GERİ ALMAK İÇİN KAPMANYA BAŞLATTILAR

2 yıldır bakıp büyüttükleri Karacanın kendilerinden alınması üzerine sürekli ağlayan Bayramoğlu çifti Mengen Kaymakamlığı'na dikekçeyle, 'Kader'imizi geri verin' başvurusu yaptı. Bu arada aile internet üzerinde karacayı almak için kampanya başlattı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums