Diyarbakır ve Mardin Kongrelerinde ne oldu?

  • 20.03.2018 00:00

 AK Parti gayet profesyonel bir şekilde il ve ilçe kongrelerine devam ediyor. Bu kongrelerde şehirlerin durumu, seçmen eğilimi, beklenti ve taleplerle ilgili bir veri tabanı da oluşturuluyor. 

 

AK Parti’yi AK Parti yapan özelliklerden birisi de bu olsa gerek. 

 

Bir taraftan Siyasi Partiler Kanunu’nun gereği olan kongreleri yapan AK Parti, diğer taraftan bu kongreleri bir fırsat çeviriyor, seçmenlerin nabzını yokluyor ve kendi tabanını dinamik tutuyor. Hal böyle olunca da her dafasında seçimlere en hazırlıklı parti AK Parti oluyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan da çok yoğun programlarına rağmen hafta sonları partisinin il kongrelerine katılmaya özen gösteriyor. Her gittiği ilde, o ilin durumunu gerek kendi kurmaylarıyla ve gerekse o ilin yerel yöneticileriyle masaya yatırıyor.

 

AK Parti kongrelerinde bu hafta sırada Mardin ve Diyarbakır vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her iki kongreye de katıldı, açılışlar yaptı.

 

Peki Mardin ve Diyarbakır kongrelerinde neler oldu?

 

Kürtler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ne dedi?

 

Halkın nabzı nasıldı?

 

Bu sorular merak edilen sorulardı zira bir taraftan Afrin harekatı varken, diğer taraftan AK Parti’nin MHP ile yaptığı “Cumhur İttifak” vardı. Hal böyle olunca da her iki hususun bölgeye yansımaları merak ediliyordu.

 

Özellikle İstanbul plazalarında masa başında Kürtlerle ilgili ahkâm kesip analiz kasan kimi konformist çevreler Kürtlerin Afrin Harekatına tepkili olduğunu ve AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifak nedeniyle “duygusal bir kopuşun yaşandığını” ileri sürüyordu.

 

Ne var ki, hayatı boyunca Sivas’ın Doğu’suna hiç geçmeden Sivas’ın Doğu’suyla ilgili sayfalarca makale yazan tatlı su solcularının ortaya attığı bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

 

Gerek Diyarbakır’da ve gerekse Mardin’de şuana kadara yapılan AK Parti kongrelerinin en heyecanlısı ve en kalabalığı bu hafta sonu yaşandı.

 

Mardin’de büyük bir kalabalık saatler önce yollara çıkmış Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyordu. Kongre salonun hem içerisi hem de dışarısı oldukça kalabalıktı.

 

Diyarbakır’da ise çok daha farklı, çok daha heyecanlı bir atmosfer vardı.

 

Emniyetin verdiği rakamlara göre Diyarbakır’da kongrenin yapıldığı salonun dışında 76.000 kişi, salonun içinde 6.500 kişi, Sur’daki açılışta ise 17.000 kişi vardı. 

 

Yani Diyarbakır’da 100.000’in üzerinde kişi Cumartesi günü fiilen AK Parti’yi takip etti, kongre ve açılışlara katıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dinledi.

 

Tüm bunların yanı sıra binlerce kişi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçeceği güzergahlarda ellerinde bayraklarla sevgi gösterilerinde bulundu.

 

Kongre salonunun içindeki ve dışında atmosfer de oldukça iyiydi. Erdoğan’ın Afrin ile ilgili verdiği mesajlar kongre solonunu dolduranlardan destek gördü. 

 

Halk, terörle mücadeleye attıkları sloganlarla destek verdi.

 

Diyarbakır’daki önemli değişimlerden birisi de halkın kendisini daha rahat ve özgür hissetmesiydi. 

 

Geçmiş yıllarda AK Parti kongrelerine katılım noktasında baskı gören çevreler bu defa çok daha özgür ve rahat bir ortamda kongreye katıldıklarını ve Diyarbakır’da son aylarda hiçbir gerginliğin yaşanmadığını

dile getirdi. Bu rahatlamanın siyasi tercihlere de yansıması bekleniyor. Özellikle Mardin kayyımı Mustafa Yaman ve Diyarbakır kayyımı Cumali Atilla’nın ortaya koyduğu performans, başarı ve hizmet, Mardin ve Diyarbakır’ın kalkınmasını ve rahatlamasını sağlamış.

 

Mardin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Havalimanı’nda karşılarken kulağına eğilip Mardin’de Mustafa Yaman’ın hizmete açtığı Gençlik Merkezi’nde gençlerin kendisini çaya beklediğini ve ayrıca Diyarbakır’da çok coşkulu bir kalabalığın Cumhurbaşkanını bir an önce görmek için sabırsızlandığı söyledim. Tebessüm etti, “bakacağız” dedi.

 

Diyarbakır kongresi bittikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Diyarbakır’ı nasıl bulduğunu” sordum. Gayet memnundu. Katılım ve coşkudan etkilendiği çok açıktı.

 

Gerek Mardin kongresi ve gerekse Diyarbakır kongresi, bölgede siyasi havanın değişmeye başladığını gösteriyor. 

 

Ancak bu veriler, AK Parti’yi bir rehavete sürüklememeli. 

 

Zira bölgede henüz yapılması gereken çok iş var!

 

Her şeyden önemlisi hala “PKK’ya tepkili, HDP’ye kızgın ama AK Parti’ye de henüz yanaşmamışortada duran” büyük bir kesim var. 

 

Eğer AK Parti, özel çalışmalar yapıp bu kesimin gönlüne girmeyi başarabilirse önümüzdeki dönem bölgede büyük sürprizler çıkabilir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums