Koalisyon ak mı, kara mı?

  • 5.02.2015 00:00

 Adam koltuğuna kurulmuş. Ardından sormuş:berber 

- Yav usta de hele, benim saçlar ak mı, kara mı?

Berber makasını bir şaklatmış:

-Şimdi önüne düşecekler, demiş. O zaman görürsün ak mı, kara mı?

Koalisyon olasılıkları üstüne yazılıp çizilenler de berberin sabırsız müşterisine döndü.

Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı için “edepsiz” dedi…

- Tamam anacığım, tamam işte AKPMHP koalisyonu yattı. Demek kiiiiiii… Demek ki CHP-AKP koalisyonu kuruluyor…

Başbakan Davutoğlu, “Tabanımız MHP diyor” dedi.

- Demedim ben sana… Tamam abi, bu iş bağlanmış çoktan. AKP-MHP koalisyonu kuruldu say sen…

Eski CHP’li, şimdiki HDP’li Celal Doğan Saray’a çıkmış, Tayyip Erdoğan’la görüştü.

- Ulan ister misin HDP bizi satsın, AKP ile koalisyon kursun? Olmaz olmaz deme abi, siyaset bu, olmaz olmaz…

AKP’nin ağır toplarından ağır abi Numan Kurtulmuş “Canım biz de çözüm süreci demeyiz, başka bir ad buluruz. MHP için sorun olmaktan çıkar” anlamına gelecek laflar etti.

- Peki, abiler ablalar bu laflar da AKPMHP nikâhına işaret etmiyorsa, ne ediyor. Yaz bir yere, bitmiş bu iş; bitmiş…

Devam etmeyeyim değil mi?

Haftaya bu sorunun cevabı büyük ölçüde verilmiş olur. O zaman göreceğiz “koalisyon ak mı, kara mı”…

 

***

 

Eğer bir erken seçim olmayacaksa, koalisyonun bir kanadının, hem de büyük kanadının AKP olacağı kesin. Bu belli. Belli olmayan öteki kanat.

CHP mi, MHP mi?

Bu konuda MHP’den de, CHP’den de art arda açıklamalar, fısıltılar, kulise sızdırılmış eğilimler geliyor. Bir parti yetkilisi kalkıyor koalisyonu olanaksız kılacak bir şeyler söylüyor, ertesi gün aynı partinin bir başka yetkilisi “koalisyon kapısı”nı yeniden aralayıveriyor.

Pekiiiii… AKP ne diyor?

Bilen var mı ?

“Ben neler biliyorum neler” havası basmak için bir şeyler üfüren çakma gazetecileri saymazsanız kimse bilmiyor. AKP cephesinde karar verici kişilerden ışık sızmıyor, ses gelmiyor.

CHP ya da MHP ile koalisyon kurulacak mı?

Kapıyı kapatacak laflar yok. Ama cevap da yok.

Fuat Avni kaynaklı “Tayyip Erdoğan erken seçim diye dayatıyormuş” haberleri yine aynı ağır toplarca ne yalanlanıyor ne doğrulanıyor.

Bu, pragmatist (=ilkesiz), bezirgân siyasetin başarısıdır. AKP’nin kravatlı mollalarının bu tür siyaseti iyi bildikleri ve becerdikleri bir kez daha kanıtlandı. Olası koalisyon ortakları ha bire konuşup eğilimlerini, koalisyon ortağı olma heveslerini, en azından heveslerinin şiddetini belli eder, hatta bakanlık pazarlıklarındaki tutumlarını bile şimdiden ayan beyan ederken, AKP ve özellikle en tepedeki Tayyip Erdoğan kendi elini belli etmeden, karşısındakinin elini okuyan usta pokerci olarak gelecek haftayı bekliyor.

Hiç acelesi yok.

Gelecek hafta olmazsa ondan sonraki hafta çuvala girmedi ya!..

Ben koalisyon üstüne papatya falı açmaktansa, ya olur da AKP-MHP koalisyonu denen karabasan kurulursa ne halt edeceğimizi, kendimizi, özgürlüklerimizi, demokrasiyi, ülkenin bir iç savaşa sürüklenmesini nasıl önleyeceğimizi şimdiden düşünmeye başlamaktan yanayım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums