Birini kullan, birini oyala, diğerini yok et!

  • 29.07.2015 00:00

 Bu günlerde yaşantımızı derinden etkileyen, etkileyecek olaylar yaşıyoruz. AKP’yi yöneten üst aklın tek hedefi var: erken seçimde yeniden meclis çoğunluğunu elde etmek.   

Ekonomi bıçak sırtı gider, ihracat, borsa düşer, dolar yükselirken iktidar için savaşı göze alıyor, dış politikayı iç politika için malzeme haline getiriyorsanız çok zor durumda olmalısınız. Ekonomi hala dönüyor görüntüsü daha ne kadar sürdürülebilir? Kafanızda bunun gibi ciddi sorular, kaygılar olmalı. İşler kontrolden çıkınca ortaya çıkacak insanın kanını donduracak bazı gerçekler olmalı mesela.  Buz dağının göremediğimiz yüzünde neler olup bittiği ile bütün bu yaşananların bir ilgisi olmalı. Ya da birileri aklını yitirmiş olmalı.

 

Strateji de belli: MHP’yi kullan, CHP’yi oyala, HDP’nin ise yok edemesen de belini kır. Üzerinde oyun oynanan partiler bu oyunu bozacak politika geliştirebilseler içimiz rahat olacak. Ama öyle değil kendilerine çizilen rolü benimsemiş görünüyorlar. Bu da tehlikeyi büyütüyor.

Kürt hareketini bastırma karşılığında MHP’nin desteğini alacağını görmesi üst aklı oldukça rahatlamış olmalı. Böylece seçimlere kadar parti içinde, dışında ipleri elinde tutulabilecek. Şiddetin yol açtığı elverişli koşullarda hamasetle yol alabilecek, kararsız oyları kontrol edebilecek. MHP’ye giden oylar geri alınabilecek, HDP’yi saf dışı edecek oyun sahneye konabilecek.

Doğal müttefik MHP’den gerekli desteği aldıktan sonra CHP’yi oyalamak kolay, CHP ile HDP arasına kara kedi sokmak da mümkün. İktidar ortağı olma ihtimalinin ortaya çıkması % 25 bandına sıkışmış CHP’de zaman kazandıracak karışıklığı yaratacak zaten. Olaylar, oyun için elverişli ruh hali yaratmak için damarda akan kanı harekete geçiren bir rol oynayacak; bu da işin KDV’si. 

Oyunu Kürt Hareketine kabul ettirmek mi, düşmanını, zaaflarını iyi tanıyorsan bu da zor değil. Anlaşmazlık anında otorite işlevi gören doğal liderle hareketin diğer iki odağı arasındaki bağı kesersin olur biter. Yandaş medya da üzerine düşeni yapacak tabii. Sonra otur gelişmeleri seyret.

Provokasyonlar, silahı elinde tutanın kanını başına çıkaracak mutlaka, bu Allahın emri. Yeter ki kışkırtmaya gelsin silahı yeniden eline alsın sağa sola saldırsın. Gör o zaman Türkiyelileşme sevdalılarının hallerini. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık durumu yaşayacaklar. Sen de fırsatı bulup vuracaksın. MHP tutuklayın içeri atın bu milletvekilleri diye savaş çığlıkları atarken, sen parti kapatmaya direnen demokrat olacaksın. Sonra vur ha vur, canlarına okumak işten değil.  

Burada kritik dönemeç elinde silahı tutanın gaza gelip kendine hiçbir faydası olmayacak saldırılarda bulunması. Saldırılar dün olduğu gibi yarın da en fazla zararı Kürtlere verecek.

HDP, Kandil’e açık tavır koyamayacak, eleştiremeyecek. Şiddet nereden gelirse gelsin lanetleyemeyecek.  Ölenlerin hepsi bizim insanımız dese de, senin çıkardığın gürültüden bunu kimse duymayacak. Sokakta basına yansıyan şiddet görüntülü protestoların hepsini yandaş HDP hanesine yazacak. Komu oyu gözünde HDP’nin itibarsızlaştırılması için ellerinden geleni yapacaklar.

Saldırılara meşruiyet kazandıracak hiçbir şiddet eylemi içinde HDP yer almamalı. Her türlü saldırıya karşı başı dik tavır almalı. Kürt hareketine zarar veren eylemlere karşı tepkili olmalı. Kendini, kitlesini, davasını ancak böyle koruyabilir, Türkiyelileşme yolunda ancak böyle yürüyebilir.

Kimlik politikaları içine sıkışmış düşünme fukaralarıysanız;  kafanız karışık olduğu halde dostlarınıza nobran, kendini beğenmiş, kendinize Müslüman’sanız; üstüne üstlük gerçekleri görecek basirete sahip değilseniz; içinizden bir baltaya sap olacak iradeye sahip bir işini bilen muktedir çıkar sizi dilediği cehenneme çekip götürür. Sonra gittiğiniz yerde hep beraber mahvolmuş halde oturup dizinizi döver durursunuz.

Dışarıdan da halinize gülerler. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums