AKÇAKOCA VE TURİZM

  • 28.07.2014 00:00

 Turizm için ne yapıyoruz? 

Her sabah saat dokuzda periyodik olarak Belediye hoparlöründen “Hayırlı sabahlar... Esnafımıza bol kazançlar... Akçakoca Belediyesi...” diye anonslar yapılmakta... İyi, güzel, hoş da esnafımızın bol kazanç sağlaması için ne  gibi adımlar attınız da göğsünüzü gere gere “Hayırlı kazançlar” diliyorsunuz?

Dört gözle yaz sezonunu bekleyen esnafımıza stantlar kurup, bu stantlarda gıda satışı izni veren Belediye, yaptığı bu anonsla çelişmiyor mu?

Bu durum üstüne, satışların gıda koşullarına uygun olmadığını, Tarım İlçe’ye şikâyette bulunulur. Tarım İlçe, harekete geçer. Stantlarda gıda satan esnaf denetlenir. Koşullara uygun olmadığı görülür. Koşulları yerine getirmeleri için belirli bir süre verilir. Bu süre içinde koşullar yerine getirilmez. Gıda satışı izinleri iptal edilir. Satış izni kalkan esnaf, stantları boşaltıp şehri terk eder.

Boş kalan stantların durumu hakkında, Belediye’de bu birimle ilgili kurum ne düşünmektedir?

Fikret Başkan tarafından Liman Bölgesi’nde izinsiz yapılan bazı çıkmalar sökülmüştür. Görüyoruz ki bu işletmeler, bu çıkmaları yeniden yapmaya başladılar. 

Cüneyt Başkan, “Kimseye verilmiş bir sözüm yoktur” demişti. Burası dağ başı mı? İlla ki birinin yazılı olarak şikâyet etmesi mi gerekiyor. “Zabıta” diye bir kurum var, bu kurum  ne iş yapar.

Öyle anlaşılıyor ki; Belediye’yi seçilmişler değil, bürokrasi yönetiyor. Kimse kusura bakmasın.

Bu kentte, “Kent Konseyi” diye bir konsey var. Bu konseyin görevi yemek ziyafetleri ve seyahat turları düzenlemek mi? 

Kent Konseyi’nin görevi, şehrimize gelecek yeni bir hizmeti o şehrin halkıyla tartışıp, onların onayını alarak Belediye Meclisi’ne sunmaktır. Kararı uygulayıp uygulamamak Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi’ne aittir.

Kent Konseyi, bir an önce asli görevine dönmelidir, diye düşünüyorum.

Şehrimizde “Turizm Derneği” diye bir de dernek var. Bu dernek, turizmle ilgili ne iş yapar, ne gibi faaliyetler yürütür? Akçakoca’nın tarihi dokusuyla ne kadar ilgilenir? Bu konuyla ilgili kurumlarla ne gibi faaliyetlerde bulunur? İnternet sitesi var mı? Türkiye ve dünya turizm bürolarıyla ne gibi iletişim ağı var? Merak etmekteyim.

Turizme hizmet veren şehirlerde; gençlerin özgürce eğlenebildiği, yaşlılarımızın huzur bulduğu, mahalle baskılarından uzak, insanları kılık ve kıyafetinden dolayı hor görülmeyen, her inancı ve düşünceyi saygıyla karşılayan, beraber yaşamayı ilke edinen bir şehir için herkes, elini taşın altına koymak zorundadır... Başka alternatifimiz yok... Bir yerden başlamak gerekli... Turizm Bakanlığı, ilki başlattı... Bizim de bu tarihi dokumuzu bir an önce bitirip, dünya turizm hizmetine sunmamız gerektiğine inanıyorum.

Akçakoca, Karadeniz Bölgesi’nde turizm sıralamasında tekrar yerini aldı. Şehrin sakinlerine ve turizm işletmecilerine çok iş düştüğüne inanıyorum.

Geçmişte Akçakoca turizmi, liste başı iken listeden çıkarılmıştı... Arkasından Sapak Bölgesi’ne hızla sanayi geldi... Şimdi ise Pirinçlik Bölgesi’ne Organize Sanayi yapılmak isteniyor. Yetkililer bir daha oturup düşünmek zorunda... Akçakoca halkı, yol yakınken, asla buna müsaade etmemeli... Neymiş? “Efendim, gençlerimize iş, istihdam yaratacakmış”... Akçakoca, turizm kenti olursa gençlerimiz, iş-istihdam bulamazlar mı? Topraklarımız, natürel sebze ve meyve üretimine müsait... Ege ve Akdeniz’de üretimin kimyasal gübrelerle yapıldığını, toprağın kimyasal gübrelerden arınmasının yirmi seneye ihtiyaç olduğunu bilim adamları söylemekteler... Durum böyle iken, bakir olan Karadeniz topraklarında natürel ve doğal üretime geçilmesine inanmaktayım. Akçakoca’nın; natürel üretime, turizme müsait bir şehir olduğuna inanmaktayım. Hizmet sektörünün, doğal güzelliklerimizi bozmadan bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir... 

Çok önemli bazı eski yapılar yenileniyor... Bunun Akçakoca sorumlusu kim ise bu binaların eski özelliğini taşıdığı kanısında değilim... Örneğin, korumalı bir binanın yapılışını izledim... Ahşap, tuğla, doldurma bina; orijinal tuğlalarla örüldü... Ne yazık ki bu tuğlalar, sıva altında bırakıldığından hiç bir özelliği kalmadı... Ağaçlar da sıva altında kaldı... Bina, ağaç-tuğla mı yoksa beton mu fark edilmez duruma geldi... İlgililerin dikkatine...

Akçakoca’nın kurtuluşunu ve geleceğini turizmde görüyorum. Bu konuda sorumluluk duyan herkese kolay gelsin diyorum...

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums