“Bir gece ansızın” seçim şarkılarında mı kaldı?..

  • 10.07.2020 00:00

 Bilirsiniz!.. Bizim bu taraflarda göremediğiniz, duyamadığınız haberlere pek meraklıyımdır. Elimden geldiği kadarıyla izlemeye ve önemli gördüklerimi köşemizin yettiği kadarıyla aktarmaya çalışırım. Önceki gün, bekamız açısından çok hayati değer taşıyan, peş peşe düşen 2 haberi – öteki taraftan- takip ettim. Bekledim; manipülatif olabilir, olursa yalanlama gelir diye… Taraflardan ses seda çıkmadı. Bizdekiler de, bağımsız, bağlantısız, özgür, tarafsız, “beka tehdidi” gazetecilerin peşinden ayrıl(a)madıkları için çok meşguldüler mutlaka !..

İşte o 2 haber… Maalesef, yine içim kan ağlayarak o haberleri aktarmak durumundayım. Belki algı operasyonlarından bir an olsun kurtulur ve gerçek beka tehdidini görebilirsiniz diye…

İlki, Rudaw.net’den:  “Mazlum Abdi: Rusya ile anlaştık

Erbil (Rûdaw) – Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile Rusya’nın Suriye Güçleri Komutanı General Alexander Chaiko bir araya geldi.

Mazlum Abdi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Rusya’nın Suriye Güçleri Komutanı General Alexander Chaiko’yu karşıladık. Aralarında Türkiye’nin 23 Ekim Anlaşması’na yönelik ihlalleri ve özellikle Kobani’de katledilen 3 Kürt kadın aktivist olmak üzere ortak sorunları konuştuk’ dedi.

Koordinasyon düzeyinin yükseltilmesi ve ortak çalışmalar konusunda anlaştıklarını belirten Mazlum Abdi, zorlukları karşılamadaki çabaları için Alexander Chaiko’ya teşekkür etti.

Türkiye ve silahlı gruplar, 9 Ekim 2019’da Rojava’ya yönelik saldırı başlatarak, Sere Kaniye ve Gre Spi kentlerini kontrol etmişlerdi.

Rojava’ya yönelik saldırıların ardından ABD ve Rusya, Türkiye ile iki ayrı anlaşma yapmıştı. Anlaşmalarla ateşkes sağlanarak saldırılara son verilmişti.

Rusya, Türkiye ile DSG’nin çatışmalarının ardından DSG ile vardığı anlaşma ile ilk kez Rojava’ya ve Özerk Yönetimin kontrolü altındaki bölgelere girmişti.

ABD ve Rusya’nın Türkiye ile yaptığı anlaşmalarda Kürt güçleri ağır silahlarını sınırdan 30 km geriye götürmüştü. Rojava sınırının bazı bölgelerinde Türkiye-Rusya ortak devriyeleri başlamıştı.

DSG, Türkiye ve bağlı silahlı grupların anlaşmaları ihlal ettiğini belirtiyor.”

Evet… Bu haber, AKP iktidarının başına güller serptiği, kongrelerinde “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye slogan attırdığı çapulcu başı Barzani’nin sitesinden. Haber içindeki ifadelerin takdir ve yorumunu da sizlere bırakıyorum.

★★★

İkinci haber, basnews. com’dan:

“HSD Sözcüsü: Türkiye’nin saldırılarını önlemek amacıyla Rusya ve ABD ile çalışıyoruz”

BasNews – HSD Sözcüsü Kino Gabriel, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını önlemek amacıyla sahada Rusya ve ABD ile çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Suriye Demokratik Güçleri (HSD) Sözcüsü Kino Gabriel, Türkiye’nin Ayn Îsa’da güç yığmasını K24’de değerlendirdi.

‘Türkiye, anlaşmalara uymuyor”

HSD Sözcüsü, Türkiye’nin Türkiye-Rusya, Türkiye-ABD arasında imzalanan anlaşmalara uymadığını belirtti. Söz konusu anlaşmalarda, Suriye rejim güçlerinin sınır boyunca yerleşmesi, HSD’nin ise güçlerini güneye doğru sınırdan 15 km geriye çekilmesini içeriyordu.

HSD Sözcüsü Kino Gabriel, HSD’nin her iki anlaşmanın maddelerini yerine getirdiğini, ortak devriyelerin de sınır boyunca çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye’ye bağlı Suriyeli muhalif grupların saldırılarını sürdürdüğünü ve hak ihlalleri yaptığını belirten Kino Gabriel, özellikle Ayn Îsa, Girê Spî ve Serêkaniyê’nin köylerine yönelik saldırıların yoğunlaştığını sözlerine ekledi.

‘ABD ve Rusya ile ortak çalışmaları yürütüyoruz’

HSD Sözcüsü, Türkiye’nin bölgedeki hak ihlalleri ve olası operasyonlarını önlemek için Rusya ve ABD ile ortak çalışma yürüttükleriniz kaydetti.

HSD Sözcüsü Kino Gabriel sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Türkiye, işgal ettiği bölgelerdeki saldırılarını arttırmış durumda. Bu bölgelerden M4 uluslararası karayolu, Ayn Îsa ve Kobanê’yi bombaladı. Bombardımanlarda sivil insanlar yaşamını yitirdi. ABD ve Rusya’dan Türkiye’nin imza attığı anlaşmalara, ateşkese uyması için harekete geçmelerini istiyoruz.’

Rus güçlerinin Dêrik bölgesine geçişine ilişkin ise HSD Sözcüsü, Rus güçlerinin yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye ile ortak devriye yapmaya hakları bulunduğunu kaydetti.”

★★★

Teröristin,“HSD” dediği Suriye Demokratik Güçleri SDG yani PKK/YPG…

Terörist Mazlum Abdi, ABD ile anlaşmıştı. Diğer Kürt partileri ile yapılan birlik anlaşmasını geniş geniş yazmıştım. Terörist Abdi’nin Barzani ile arası zaten iyi. Körfez ülkeleri destekliyor. Şimdi de Suriye’deki en kıdemli Rus komutanla görüşüp anlaştı…. Bu şu demek; Suriye’deki Kürt bölgesi veya PKK devletçiği için Rusya, ABD dahil herkes hemfikir. İşlerin geldiği son noktada bu!..

Türkiye, bugün, AKP tarafından daha önce ilan edilen Danıştay’ın vereceği Ayasofya kararına kilitlenirken can evimiz Türk topraklarının parçalanmasına yönelik sinsi planlar tüm hızıyla devam ediyor.

Şöyle buyuruyor Peygamberimiz: “Yeryüzü bana mescit kılındı.”

Ne anlıyorum Hadis-i Şerif’ten?. Mescit, namaz kılınan yer demektir. Ben ve bana tabi olan tüm Müslümanlar yeryüzünün her temiz yerinde namazlarını kılabilirler. Namaz kılmak için, secde etmek için ille de camiye/mabede gitmeye gerek yoktur.

Şimdi soruyorum size; tertemiz vatan topraklarından daha güzel mescit olabilir mi?..

Her zamanki gibi, erkenden uyarayım istedim!..

Not: Bugün sizlere yazı yetiştiremeyeceğim. Sebebi; iktidarın açtığı davalardan birinin duruşması var. Hakim önünde savunma yapacağım!.. Ege’de işgal edilen Türk topraklarını yazdığım, gerçekleri belgeleri ile dile getirdiğim ve iktidarın, Dışişleri Bakanı’nın tutumunu eleştirdiğim için yargılanıyorum!..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums