Koronaya bakalım PKK/YPG’yi unutalım!..

  • 29.03.2020 00:00

 Dünyadan kopmayacağız… Hayat devam ediyor ve edecek…

İnsanlar canları ile uğraşırken emperyalist kafalar ve onların uşakları boş duruyor mu?.. Hayır!.. O yüzden, etrafımızda ne oluyor bitiyor, dikkatle takip edeceğiz. Hayatta kaldığımız süre içinde koronavirüsün aklımızı köreltmesine izin vermeyeceğiz. Bu belanın üstesinden er geç geleceğiz. Ve bu ülke toprakları üzerinde yaşamaya devam edeceğiz. Yazıyı, Suriye’ye bağlayacağım…

Geride bırakmak üzere olduğumuz hafta içinde burnumuzun dibinde önemli gelişmeler oldu. Ancak, korona gündemi yüzünden geçici körlük yaşadık. Peş peşe yaşananları açık kaynaklardan sıralayacağım;

Senatör Graham terörist Kobani ile görüştü.

İdlib’de mutabakat takvimi işlerken ABD, PKK/PYD ile ortaklığına devam ediyor. Açıklamayı ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham yaptı. Graham, terör örgütü PKK/YPG’nin elebaşlarından ‘Mazlum Kobani’ kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin ile telefonda görüştü. Graham, ‘Bugün Suriye’deki SDG’nin Lideri General Mazlum ile harika bir telefon görüşmesi yaptım. IŞİD’le mücadele devam ediyor. Bizim ulusal güvenlik çıkarlarımız için halifeliğin yıkılmasına yardım eden, IŞİD’den ve İran’dan doğal gazı veya petrolü koruyan ve Suriyeli insanlar için gelecek uygun bir politik yerleşim doğrultusunda çalışan SDG ile ortaklığımız devam ediyor ‘ dedi.”

Bu senatör bozuntusunun Trump’a çok yakın bir isim olduğunu da hatırlatalım. Ateşkesten sonra Türk askeri, Rus askeri ile İdlib’de göstermelik kısa bir- iki devriye atarken ve şehitler gelmeye devam ederken ne oldu?.. Yine açık kaynaklardan;

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Şam’a giderek Esad ile yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

Esad rejiminin diplomatları tarafından Şam’daki havaalanında karşılanan Şoygu, Esad’ın başkanlık konutuna giderek görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede İdlib’de varılan ateşkesin son durumunun ele alındığı ve Rusya ile Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü devriyeler hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirildiği açıklandı.

Esad rejiminin ülkeye sıçrayan koronavirüs vakalarına karşı Rusya’dan yardım istediği ifade edildi.”

Bak sen!.. Suriye, koronavirüse karşı Rusya’dan yardım istemiş. Acaba sadece öyle mi?.. Şimdi de Arap basınında çıkan haberlere bir bakalım (tercümeyi bire bir veriyorum. Bazı ifadeler bize uymayabilir-aht-);

–“ Şoygu, Abdi ile bir araya geldi. Kesin çözüm için Esad ile görüşmesini önerdi.

Konuya hakim kaynaklar, Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun geçtiğimiz pazartesi günü Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Esad’ı ziyaretinden sonra Kamışlı’da Suriye demokratik güçleri komutanı Mazlum Abdi ile bir araya geldiğini açığa çıkardı. Kaynağa göre, Şoygu, Abdi’ye Rusya’nın himayesinde iki taraf arasında tüm anlaşmazlık konularını çözme ve kesin anlaşmaya ulaşmak için Beşar Esad ile bir araya gelmesini teklif etti. Kaynaklar, Şoygu’nun taraflar arasında kesin anlaşmaya ulaşmak için Rusya’nın himayesinde Suriye hükümeti, özerk yönetim ve SDG arasında diyalog ve müzakereler, Rusya-Suriye hükümeti-SDG arasında imzalanan anlaşma, Suriye’nin kuzeydoğu bölgelerinde özel Soçi anlaşmasına ilişkin olarak müzakereleri sürdürme çabaları çerçevesinde Abdi’yi Moskova’yı ziyaret etmesi çağrısında bulunduğunu ifade ettiler. “

–“Rusya ve SDG yeni anlaşmaya ulaşmak üzere.

Özerk yönetime yakın kaynak, Rus yetkililerin çarşamba günü Haseke kırsalında Kamışlı kentinde Suriye Demokratik güçleri komutanı Mazlum Abdi ile bir araya geldiklerini doğruladı. Kaynak, toplantının SDG’nin Rusya ve Suriye rejimi ile ilişkisinin geleceğini görüşme üzerine yoğunlaştığını, Rus tarafının Suriye rejimi ve SDG arasında yeni anlaşmayı himaye etmeye hazır olduğunu gösterdiğini belirtti. Anlaşmanın gerçekten tamamlanması durumunda SDG, ABD şemsiyesinden Rus şemsiyesine dönüşecek, bu Suriye’nin güneyinde Rusya’nın oluşturmaya çalıştığı askeri birliklerde olduğu gibi Moskova’nın desteklediği güçlere dönüşmesi için SDG’nin Rusya ile koordinasyon içinde olmasını gerektirdiğini belirtti. Aynı bağlamda kaynak, Rus heyetinin Şam’a ulaşmasının PYD’den heyetin Şam’da gizli müzakereler yapmasından sonra geldiğini vurguladılar. Kaynağa göre Şam’a giden PYD heyeti özerk yönetimde danışman Bedran Ciya Kurd başkanlığındaydı. PYD ve Suriye rejiminin Rusya’nın himayesinde yeni mutabakatların eşiğinde olduğunun açık olduğunu, Rusya’nın SDG’yi kendi tarafına çekmede başarılı olduğunun anlaşıldığını belirtti.”

Korona, morona dinledikleri yok!.. ABD ve Rusya, Suriye’deki yığınaklarına devam ediyor. PKK/YPG’nin ele başları ile tam gaz görüşüyorlar. Bizim hayrımıza mı yapıyorlar?.. Cevap vermeye gerek olmayan bir soru. Peki, bizde her gün saraylarında korona fotoğrafı çektirenler ne işle meşguller?.. Video konferanslı toplantılar üzerinden sadece algı yönetimi yapanlar… Video konferans ekranı belirdiğinde, önlerine her gelen pasta, başta Dışişleri Bakanı olmak üzere AKP Genel Başkanı’na en ağdalı ifadelerle yağ yakıp takla atanlar; korona icat oldu “beka” unutuldu mu?..

Şu sorulara yanıt bekliyorum;

-Şoygu’nun daha önce hem de Barış Pınarı’yla ilgili imzalanan Rus-Türk mutabakatından hemen sonra video konferansla görüştüğü terörist başı Abdi ile şimdi yanına gidip yüz yüze görüşmesine ve Moskova’ya davet ettiği iddialarına ne diyeceksiniz? Rusya nezdinde bunu protesto edecek misiniz?

-Rusya’nın SDG/YPG ile Şam arasında müzakere ve işbirliği yapmasına yönelik çabalarını terörle mücadelede ortak işbirliğine uymadığını Putin’e söyleyebilecek misiniz?

-Rusya’nın SDG/YPG ile işbirliğinin geçen gün Trump’ın “Türkiye ile SDG barış anlaşması imzaladı” iddiasıyla ilgisi var mı? Yani, Türkiye artık SDG/YPG’ye operasyon yapmayacağına, SDG’nin yasal bir konum kazanmasına itiraz etmeyecek mi? Rusya’ya da bu konuda söz verdi mi?

-Rusya’nın SDG ile bu yakın ortaklığının ve müzakerelerinin devamına göz yumulması en azından sessiz kalınması İdlib’deki mutabakat çerçevesinde perde arkasında verilen sözlerden biri olabilir mi?

-Suriye kuzey-doğusunda ABD-Rusya’nın Türkiye karşıtı bir yapıyı oluşturmak için bir mutabakat içinde olduğunu görebiliyor musunuz?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums