Göçmenler değil ırkçılar uyuz ediyor

  • 12.01.2020 00:00

 Uyuz hastalığının görülmesindeki artış, her konuda kenarda hazırolda bekleyip buradan göçmenleri, Suriyelileri nasıl hedef gösteririm diyenlere yeni bir fırsat daha vermis oldu. Uyuz hastalığının göçmenler, özellikle Suriyeli ve Afganlar yüzünden yayıldığı iddiası ırkçılar tarafından pompalanmaya başlandı.

Bu tür görüşlerin halk arasında kendi kendine yayıldığı iddiası yalandır. Bu tür iddialar, örgütlü bir şekilde yayılır ve yayılmasını engellemeye çalışmayanlar bu sürecin örgütlenmesine katkıda bulunmuş olurlar. Türkiye’de özellikle MHP’den kopanların kurduğu İYİP, bu konuda tam bir kötülük örgütü gibi. Uyuz hastalığından önce öğrencilerin sabah kahvaltısını kısıtlayan İstanbul Üniversitesi’nin tutumunu doğrudan eleştirmek yerine, bu karardan bile Suriyeli göçmenleri sorumlu tutan Ümit Özdağ gibiler bu kötülüğü yaymak için özel bir çaba gösteriyorlar. Bunlar aynı zamanda Türk milliyetçilerini, Suriyelilere linç girişiminde bulunsun diye örgütlemeye çalışıyorlar. Tüm yalanları bu linç girişimi gerçekleşsin diye uyduruyorlar.

Uyuz meselesinde, Cumhuriyet Gazetesi haberi göçmenlerin yaşadığı mahallede bu hastalığın daha çok görüldüğünü aktarıyor ama bunun nedenlerini aktarmadığı için, ırkçılar tarafından beslenen önyargıyı güçlendiriyor. Evrensel Gazetesi ise aynı haberi, yetkili ve bilgi sahibi kaynaklarla konuşup önyargıları kıran bir şekilde veriyor. Örneğin, konuyla ilgili soruları yanıtlayan İstanbul Odası Genel Sekreteri Osman Öztürk şunları söylüyor: “Önce şunu söylemek lazım uyuz paraziti, işte Almanya’da, Afrika’da, Amerika’da, Türkiye’de olmayan bir parazit de Suriyelilerde olan, onların getirdiği bir parazit değil... Yani bahsi geçen ya da geçmeyen herhangi bir mülteci grup bizde olmayan bir hastalığı alıp bize getirmiş değil. Tam tersine onlar hastalığı burada kaptılar. Burada en kötü koşullarda yaşayanlara -hem kötü koşullar da hem de kalabalık- bulaşmış bir hastalık. Suriyeliler, Afganlar ya da başka mülteciler bu hastalığın taşıyıcısı değil aksine bu hastalığın hedefi ve mağdurudurlar. Kendi memleketlerinden bize bir hastalık falan getirmiş değiller, çok kötü koşullarda yaşamak zorunda kaldıkları için zaten bu hastalığa yakalanıyorlar.”

Irkçılığı yenmek için ırkçılık karşıtlarının daha güçlü ve azımsanmayacak bir kalabalığa sahip olduğunu görmeliyiz. Onların elinde sadece yalanlar var.

Yıldız Önen

yildizonen@gmail.com

(Sosyalist İşçi)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums