Barış süreci ve Öcalan

  • 3.02.2015 00:00

 Haftalardır Abdullah Öcalan’a tecrit uygulanıyor.

Bu, çok tehlikeli. Çözüm süreci, tamam, bozulmuş olabilir; Dolmabahçe mutabakatı, Erdoğan ve dönemin hükümeti tarafından çiğnenmiş olabilir.

Tecritin sürmesi, Abdullah Öcalan’ın son dönemde yaşanan tüm gelişmeler hakkında fikrini açıklayamaması, Dolmabahçe mutabakatını bozmaktan, çözüm süreci masasının etrafını boş bırakmaktan bile çok daha tehlikeli.

Öcalan’ın koşulları, Kürt halkının sinir katsayısını belirleyen temel etken.

Abdullah Öcalan, Kürt halkının lideri, Kürt Özgürlük Hareketi’nin bütün bileşenlerinin ortak sözcüsü ve temsilcisi.

2012 yılında çözüm süreci ilan edilmeden önce süren açlık grevlerini hatırlamamız gerekiyor. Cezaevinde tutuklu bulunan Kürtler, DTK bileşenleri, HDP, HDK bileşenleri ve üyeleri, yaşlı, genç, çocuk, kadın Kürtler, PKK, özgürlüğü için mücadele eden bir halkın tüm bileşenleri ayağa kalkmıştı. O günlerde aklıselim galip gelmişti ve hükümet yeni ve köklü bir savaşı kaldıramayacağını düşünerek çözüm sürecine yeşil ışık yakmıştı.

Çözüm sürecinin her bir evresinde, Abdullah Öcalan, hakkındaki tüm iftira ve yıpratma kampanyalarına rağmen, Kürt hareketine stratejik bir yeni yönelim sundu. Çözüm süreci varsa, esas olarak bu stratejik yönelimin Kürt hareketinin tüm bileşenlerince benimsenmesi sayesinde var.

Hem Erdoğan, hem 7 Haziran’dan önce hükümette olan AKP liderliği, bu gelişmeleri, Abdullah Öcalan’ın koşullarının Kürt halkının hemem her mensubunun kendi koşulları gibi algılandığını ve Öcalan’ın bu nedenle Kürt hareketine stratejik yönelim önerme ve ikna etmek kabiliyetine sahip olduğunu unutmuş görünüyor.

Bu, sıradan bir unutkanlık değil!

Bu, kabul edilmesi mümkün olmayan bir zorbalıktır ve hepimiz bilmeliyiz ki Kürt halkının sabrının da bir sınırı vardır.

Üstelik ve esasen vurgulamak istediğim nokta, batıda yaşayan herkesin savaşsız, cenazesiz bir dönemin içinde olmasının nedeni de Öcalan’ın barışçıl siyasetidir. Bir barış ikliminden geçtiysek son iki yıldır, Kürt sorunu hemen her yönüyle tartışılabildiyse, bu, Abdullah Öcalan’ın yeni çizgisini hayata geçirmekte kararlı duran Kürt hareketi sayesindedir.

Şimdi, borcumuzu ödeme zamanıdır ve zaman kaybına tahammülümüz yoktur.

Öcalan üzerinde süren tecrit hemen kaldırılmalıdır.

Çözüm sürecine kaldığı yerden, Dolmabahçe mutabakatından devam edilmelidir. Tekrar etmekten dilimizde tüy bitti ama batıda, barış için Öcalan’ın üzerindeki süren yasaklamaların son bulmasını da hedefleyen kitlesel bir barış hareketini örmek en acil ihtiyacımız. Tüm barış inisiyatifleri harekete geçmelidir.

Hemen, şimdi!

yildizonen@gmail.com

(Sosyalist İşçi)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums