Özel Kuvvetler- Hizmete Özel

  • 17.02.2013 00:00

 

Özel Kuvvetler- Hizmete Özel

Geçen hafta Genelkurmay Başkanlığı, MİT’ten TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na giden Hrant Dink’in Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Beyaz Kuvvetler tarafından öldürüldüğünü söyleyen bir ihbar mektubunun basında yer alması üzerine bir açıklama yaptı.

Açıklamayı özeti şuydu: Özel Kuvvetler Komutanlığı legal bir kurumdur, illegal işler yapmaz.

Günlük rutin işleri arasında yıllarca bağlı olduğu hükümete karşı kara propaganda siteleri yönetmek de olan bir ordunun legal tanımıyla bizimki arasında bir uçurum olduğu açık.

TSK’nın bu legal illegal işlerinin merkezinde 1952’de Özel Harp Dairesi olarak kurulan Özel Kuvvetler Komutanlığı oldu. Bu komutanlıkla ilgili bildiğimiz pek çok şey komplo teorisinden ibaret. En net bildiğimiz şey ise her türlü komplo teorisine taş çıkaracak cinsten. Kaynak sağlam. 1971 yılında Özel Harp Dairesi’nin başkanlığını yapmışKemal Yamak’ın Gölgede Kalan İzler ve Gölgeleşen Bizler kitabındaki sayfalar süren ketumiyetin bozulduğu şu satırlar:


“Bu daire önceden tespit ettiği, vatan ve millet için severek ve gönüllü hizmet edeceğine inandığı vatandaşını tetkik eder, inceler ve müspet kanaate varırsa, Genelkurmay Başkanlığı’nın yazılı emriyle görev teklif eder ve eğiterek bu personeli göreve hazırlar. Partisini, dinini, mezhebini sormaz....


Birçok kimseyi ayağa kaldıracağını biliyorum ama bu noktada yazmak istiyorum.


Sayın Ecevit’in inandırıcılığına dayanarak alevlenen ve Sayın Ecevit’in zaman zaman medyanın ilgisi için bizzat öne çıkarak söyledikleriyle devam eden bu iftira kampanyası sürdürülürken, bu teşkilatın içinde o zaman kendi partisinden ne kadar personelin, hatta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde birbirini hiç tanımayan kaç milletvekilinin bulunduğunu ve bunun sadece kendi partisine ait bir durum olmadığını, birisi söyleyiverseydi ne olurdu? (...) Aslında onlar milletvekilliği dönemlerinde değil, daha genç yaşlarda bölgesinde güvenilir, saygın, sözü geçen ve gerektiğinde halkıyla bütünleşerek, milleti ve vatanı için yapılacak mücadelede önder olabilecek niteliklere sahip oldukları için seçilmişlerdi. Milletvekili oluşları da bu seçimin doğruluğunu göstermiyor muydu?”

Bu legal illegal işleri anlamak için biraz Ergenekon İddianameleri’ne kulak kabartalım. Kulak kabartacağız çünkü bunlar iddianamenin kenarında köşesinde kalmış telefon konuşmaları.

Telefonun bir ucunda bir Kızılay emeklisi, diğer ucunda bir yayınevi sahibi
İkisinin de ne askerî ne de herhangi resmî görevleri var, hayatları boyunca olmamış da. Dinliyoruz:


“02.01.2008


Kemal Aydın
: O da zannediyorum Özel Kuvvetlerden emekli, bilmiyorum sizin ee bu Özel Kuvvetler in emeklisi var mı yok mu?


Durmuş Ali Özoğlu
: Abi, sence olur mu?


Aydın
: Olmaz. Emekli olmaz.


Özoğlu
: Özel Kuvvetler’den emeklilik mi olur abi ya.


Özoğlu
: Valla bu soğuk soğuktan filan böyle artık yürümekten tabanlarımız şişti. Soğuktan perişan olduk ya. Ben bu eksi otuz derecede günlerce kalıyorsam bu Mehmetçik kalıyorsa. Şüphesiz bu memlekete ihanet eden elbette o cezasını fazlasıyla değil aynen görecektir.


Aydın
: Canım benim kurban olurum. Tamam, o... ilgili aldığım emrin gereğini yapıyorum. Başkomutanımın emrinin gereğini harfiyyen yerine getiriyorum.”

Biraz daha dinleyelim. Ergenekon Davası İddianamesi’ne göre bu iki isim bir grup teğmene bir tür mentorlük yaparak onları Özel Kuvvetler Komutanlığı’na hazırlıyorlar. O teğmenlerden biri yayınevi sahibi Özoğlu ile konuşuyor.


31.05.2008


Noyan Çalıkuşu
: Bizde sizin izinizden gelemeye çalışıyoruz. Kemal Amcamın sizin ellerinizde yoğrularak hakikaten müthiş bir konuma geldiğimizi düşünüyoruz.


Durmuş Ali Özoğlu
: Daha da daha da geleceksiniz sizler akıllı ve zekisiniz vatanseversiniz her şeyden öte Mustafa Kemalin Askerisiniz. Biz nöbeti devredecez onun için sağlam ve sıkısınız.


Çalıkuşu
: Nöbeti devralmaya hazırız biz Ali amca. Şimdi Özel Kuvvetlere hazırlanıyoruz tabi hem Özel Kuvvetlere hem de inşallah Kurmaylık için çalışacağız yani.


Özoğlu
: Siz kurmay olmazsanız olamazsanız biz nöbeti kime devredecez.


Noyan
: Siz de vaktiniz olduğu zaman geliyorsunuz uykunuzdan feragat ediyorsunuz.


Özoğlu
: Ya ne demek ne demek. Onlar feda olsun. Şimdi Noyan şunu asla unutmayın ve bunu arkadaşlarınıza da mümkün olduğunca da anlatın hissettirin askerlik sadece üniformayla da olmuyor. Kışlada görev yapmakla olmuyor yani sizler Kurmay olacaksınız en iyi asker olacaksınız günü geldiğinde o üniformayı üzerinizden çıkartmanız gerektiğinde çıkartıp gene askerliğe devam edeceksiniz.


Çalıkuşu
: Onu kesinlikle yaparız yani ona gönüllüyüz en gönüllülerden en önde gidenleriz biz yani öyle olmak isteriz biz zaten vatan için evet.


Özoğlu
: Çünkü bu devlet bu devlet ve bu ordu böyle ayakta durur böyle yaşar bu millet böyle yaşıyor. Yani sadece kışladakilerle yürümüyor bu iş. Elbette orası çok önemli ama böyle bu tarafı da önemli çok önemli görevler verilecektir.


Çalıkuşu
: Evet kutsal vatan görevini en meşakkatli şekilde ayakta en güzel şekilde ayakta tutacak şekilde bunla yapıyorlar dediğini gibi onlar yapıyorlar.


Özoğlu
: Elbette yani devletin birçok unsuru var. Bütün dünyada bu değişmez kural Noyancım bütün dünyada değişmez kural niye bu hainler habire saldırıyor ‘Derin Devlet’ hikâyelerine işte bunun için çünkü.


Çalıkuşu
: Evet kesinlikle çünkü onu çökertmeye çalışıyorlar o zaman zaten bizim sonumuz olur.


Özoğlu
: Biz bizler elimizden geleni yapacağız siz de yapacaksınız sizden sonrakileri yetiştireceksiniz.”


Peki, nasıl işler bu özel işler?

Yine iddianameden birkaç kayıt daha.


“12.01.2008


Özoğlu:
 Kıbrıs’a gittim geldim bu arada Rum kesimine geçtim. O dondurma yediği yer var ya Talat’ın filan p...Yorgo’nun dondurmasını yediği, orayı da yerle bir ettik abi kapıda ne Birleşmiş Milletler askeri müdahale edebildi ne de Rum askeri... Kıbrıslı gazeteler yazıyor ki Rum kesimi saldırıya uğradı falan diye kim oldukları belli değil yerle bir etttiler diye yazmış biri. 19 Mayısta güzel bir miting yaptık.


Özoğlu:
 Dün akşam Tayyip Erdoğan bak yerini söylüyorum sana iyi dinle. Tuzla Aydınlı köyü, Gizli Bahçe, villa numarasını da söyleyeyim mi saat kaçta kimlerle olduğunu da.


15.01.2008


Mehmet K.:
 Şimdi bizim Antep’teki arkadaşlar, şimdi bunların ellerinde 70-80 kişilik bir genç grup var. 20-25 yaşlarında. İstediğimiz her türden sağlamlar. Ekip olarak şimdi bunlar bir iş girişiminde bulundular Barzani ile ilgili bir çalışma yaptılar. Bu işin içerisinde bayağı şeyler var, Özel de var... Birçok şeye iş yaptılar. Antep, Mersin, İzmir, Kuzey Irak çalışmaları.


Özoğlu:
 Çok güzel.


Mehmet K.:
 Bunların elinde Özel Kuvvetlerde bir çocuk var. Doğu’da çalışan bir çocuk 25 yaşlarında falan. Bayramdan yirmi gün önce bu adam bağlantıları çıkarmak için Mersin’e geçiyor.. Buna yoldan çekil diyorlar... Aradan yirmi gün geçiyor, bayramdan önce iki gün öncesine. Bu tekrar çalışmalara devam ediyor devam ettikçe... elemanı vuruyorlar.


Özoğlu:
 Ölmüş mü çocuk?


Mehmet K.:
 Tabii tabii çocuk ölmüş. Elemanı bu cenazeye katılıyor bakıyor ki onlar cenazeye katılmışlar tabii ölen elemanın babası da emekli savcı. Şimdi bu durumda bizim o çocuk, bundan sonra bunu öldürmek için doktor kıyafeti falan filan, bunun evine gider bunu öldürmek için, ben bunu Antep’te çıkarttım.


Özoğlu:
 İyi yapmışsın.


Mehmet:
 Tabii adam kaç gün dayanır bir onbeş gün dayanır, yirmi gün dayanır. Fazla dayanabilecek gücü yok bunun şu an Antep’e gitmiyor ama gittiği günde vurulacağı kesin. Şimdi bundan ne yapabilirim dayısı çok büyük çok büyük işlere girişimde bulundular bunlar.


Özoğlu:
 E peki şimdi ellerindeki o şeyleri ne yaptılar, bilgileri dosyaları?


Mehmet K.:
 İstediğiniz zaman size fakslatabilirim.


Özoğlu:
 Şimdi bu arkadaş Antep’in dışında değil mi?


Mehmet K.:
 Tabii. Telefon falan dahi taşımıyor.


Özoğlu:
 Taşımasın. Şimdi güvenli bir yerde mi?


Mehmet:
 Tabii şu anda güvenli yerde.


Özoğlu:
 Ondan sonra ne gerekiyorsa girişimde bulunuruz Mehmet.”

Bir fotoğraf karesiyle bitirelim. Yer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı. Tarih, 17 Mayıs 2008. Sabah 09:35. Alay’ın tarihindeki tüm komutanların resimlerinin duvara asılı olduğu özel hazırlanmış köşenin önünde Alay Komutanı Albay Ferhat Özgen sivil kıyafetli bir adamın karşısında esas duruşta bekliyor.

O sivil adamın adı. Doğru tahmin: Durmuş Ali Özoğlu.

Özoğlu savcılık ifadesinde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda çalıştığı iddialarını yalanladı. Avukatı ve daha sonra Ergenekon sanığı da olan Yusuf Erikel ise müvekkilini şöyle savundu:


“Müvekkillerimin çok açık faaliyetlerinin Genelkurmay’ın bilgisi dışında olduğu düşünülemez. Toplumsal Dönüşüm Yayınevi de, Genelkurmay’ın onayını almış bir yayınevidir. Bize göre bu yayınevini ve yöneticilerini, bu suçla ilintilemek, devletin hayati birimleri tarafından onay almış böyle bir yayınevini suçlu göstermek, doğrudan devleti yıpratacak bir karar olacaktır.”


Siz buna hâlâ legal mi diyorsunuz?


yildirayogur@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums