Erdoğan ne yaptı size?

  • 3.02.2015 00:00

 Hadi sermayeyi anlıyoruz, terör medyasına dönüşen “merkez” medyayı anlıyoruz, Batı’yı anlıyoruz, devlet kadrolarında eskisi gibi “Ali kıran baş kesen” gibi at koşturamayan düşman kardeşler ErgenekoncularveFethullahçılarıanlıyoruz, TSK - PKK çatışmasından oy devşiren, safları sıklaştıran, tabanlarını kanla diri tutan Türkçü Kürtçü siyasileri/tarafları anlıyoruz, “sanatçı aydın solcu” mahallenin islamofobik kompleksli faşistlerini anlıyoruz, devletin sağladığı ezici imtiyaz ve önceliklerden artık faydalanamayan üst/orta zengin kısmını anlıyoruz, 13 yıldır darbe diye bağıran, yaptıramadığı darbenin menopozuna/antropozuna girmiş “demokratları”,  gelmiş geçmiş tüm darbelerin, katliamların, işkencelerin yasakların “katil TC”ninsahiplerini anlıyoruz, da size ne oluyor?

Daha 4-5 yıl öncesine kadar standarda bağlanmış Batı-Türkiye kölelik ilişkisinden rahatsız olmayıp, eş zamanlı emperyalizme itiraz edebiyatı yapıp “tam bağımsız Türkiye” diye zırvalayan sizdiniz. IMF’nin kapı kulu olmuş Türkiye’nin, IMF’ye borç verir hale gelmesinden, Türkiye’nin de dünyaya 1 kaç çift söz söyleme gücüne erişmiş olmasından, milyonlarca insana kucak açıp, milyonlarcasına yerinde sahip çıkmasından mı rahatsızsın ey solcu, ey Atatürkçü, ey Cihangirli?

35 yıl boyunca Pkk ile savaşıyorum ayağına, “Kürtlerle Kürtçeyle Kürtlükle” savaşan devletin dilini rotasını aklını değiştirip, en çok solcuların “ağladığı” Kürt sorununa(!) Milli Kardeşlik Projesiyle Çözüm Süreci’ni başlatmış, bununla da kalmayıp, sadece “bağzılarının” kendine hak gördüğü her alanda özgürlüğü, vatandaşın diline dinine giyim kuşamına bakmadan kamusal alana yerleştirmiş Erdoğan’dan nefret etmek için tek geçerli sebebin var mı? “kortojyosokomo” sığlığında cevap vermezsen sevinirim.

2 yıl öncesine kadar Atatürkçü CHP’nin havuz medyasının (Ulusal TV, Halk TV) demirbaşı olmuş “Fethullah Gülen şöyle ajan, böyle istismarcı” diye anlatan, senin de alkışladığın Nurettin Veren (hatta elime program kayıtlarını bile tutuşturup, dinle bak!demişliğiniz vardır) neden bu kanallarda artık çıkmıyor, neden düşman Gülen’in adı anılmıyor, neden Sözcü, Hürriyet, Cumhuriyet, Halk TV, Ulusal TV, Aydınlık, Radikal, Milliyet, CNN Türk vsPKK’ya STK muamelesi yapıyor diye sorabilirsen, sanki daha sahici özgürleşeceksin!

“E Cemaatle sıkı fıkıydınız ama” dediğini duyuyorum. Evet, öyleydi ve şahsen Gülen’den hoşlanmasam da senin düşmanlığına karşı savunmaya geçtiğim zamanlar olmuştur.  Hem “inançlı imanlı” 1 hâkimin polisin yöneticinin, “halkın iradesine saygı duyan” vaktiyle tarafınızdan “ezilmiş” 1 medyanın adil olabileceğine inanmanın ne zararı olabilirdi ki? Ortada kabul edilmiş 1 hata var ama buna da körsün! Düşman bellediğinle aynı cephedesin hatta onun komutuyla en önde ateş ediyorsun.

Gezi de 1 elinde Atatürk diğer elinde Öcalan posterini taşıttılar sana ve aynı sana, yakında “hepimiz PKK’lıyız, DHKP-C’liyiz” dedirtecekler. Onlar isterse “Işidçiyiz” bile dersin!Şimdi yine “Atatürkçülüğünüze” oynuyor FTÖ medya militanları. Muhtemelen Atatürk paylaşımlarını alkışlayacak, takdir edecek ve yanıldığını asla kabul etmeyeceksin!

Hangi birini sayayım? “Özgürlük” istediğin medya, dün senin de itiraz ettiğin bavul dolusu sahte belgeyle Atatürkçüleri hapse tıktı, biz yine (kısmen yanlışı) savunduğumuzu itiraf ettik ama sen düştüğün yalan çukurunda debelenip duruyorsun, Demirtaş’ın Kılıçdaroğlu’nun Bahçeli’nin Gülen’in Aydın Doğan’ınPkk’nın ağzının içine bakıyorsun“düştüğüm saçmalıktan nasıl kurtulurum” diye…

Erdoğan’dan bu derecenefret etmek için tek geçerli sebebin var mı? Darbe yapmadı, banka hortumlamadı, ülkesini peşkeş çekmedi, katliam yapmadı,işkenceleriyle “kahramanlık” destanı yazmadı, halk düşmanlığı yapmadı, babanın kredi kartına faizle çökmedi. 1 avuç Batılı elitin, Anadolu’nun ensesine kene gibi yapışansermaye tekeline karşı “Anadolu sermayesini” destekleyerek çomak sokan “gelirde adalet” ilkesini hedefe koymuş adam ne yaptı size? “Iyıkkıbıkıtısıdılıpırılır” tuzağına düşmeden ciddiyetle cevap ver.

Emperyalistere, onların çöplüğünde bağıra bağıra “hepinizden büyük Allah var” dediği için alay ettin, darbeye darbe, katliama katliam dedi diye kızına karısına küfür edip idamını istedin, AKP’ye oy verenleri atom bombasıyla yok etmek istedin, aşağıladın, satın aldığın gazetelerin köşelerinden DİKTATÖR’e “idamla yargılanacaksın”yazılarıyla gaza geldin, yine düşünemedin ve yine “kutuplaştıran asıl diktatörü” göremedin.“Lider” edindiğin Demirtaş’ın 1 işaretiyle sokağa çıkıp 50 kişiyi katlettin!

Görmüyorlar, anlamıyorlar…dediklerimizin belki 1 kısmı anlatamadıklarımız gösteremediklerimizdir…

Ahlaki boşluk, ideolojik nefret, yoğun dozda İslamofobi, eğitimdeki çarpıklık, siyasi çıkar, kültür sanat camiasının savrulmuşluğu, akademinin yetersizliği, kavram karmaşası,yalan ve iftira mekanizması haline gelen medya/sermaye gücü ve buna eklemlenmiş muhalefet, uluslararası medya dayanışması, güvenlik birimlerinin verdiği alarmın bürokrasiye takılmasıvs… Bunların hepsi güçlü ama haksız gerekçeler.

Ak Parti kendini anlatmada hep çok geç kaldı. Doğal felaketlerde, Çözüm Süreci’nde, seçim süreçlerinde, Kobane’de, Işidle mücadelede, eğitimde, iftira kampanyalarında, dış politikada, kültürel ve sosyal olaylarda… Çoğunlukla kulağının üzerine yattı. “Cepteki” %45in sağduyusuna güvenmiş olsa da, zayıf propaganda sadece içeride değil, dışarıda da ayağına sıkmasına sebep oldu. Kutuplaşmanın sebebi Ak Parti değil ama bu kozu veren maalesef Ak Parti.

Önümüzde 1 seçim var. Ak Parti’nin yapması gereken hem bu iftira ve yalanı şiar edinmiş muhalefet ve medyayı çürütecek, hem de bu alana fazla saplanmadan talip olduğu muhataplara kendini doğru anlatacak, alametifarikası “dönüşüm demokratikleşme, reform ve gelecek inşası” vaatlerinden ve projelerinden taviz vermemek olmalıdır.

Yaşayıp göreceğiz.

 

Twitter: @yildirimyasemin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ad Soyad Giriniz...
    Ad Soyad Giriniz...
    27.11.2012 07:37

    Uzgunum ama yapabileceginiz hicbir sey yok, gun gibi acik! Cunku anlamiyorsunuz! Turkiye halklari, kurtler haric, emperyal ozlemlerle yanip tutusuyor! Bu ortamda sizin yesil/sol anlatiniz en iyi ihtimal masal muamelesi gorur. Yanlis da olmaz hani! Ama kendi soyleminizi emperyal soyleme eklerseniz, mesela yesil politikayla bolgede daha etkin bir ulke oluruz gibisinden konusursaniz mutlaka takdir gorur, hukumet fonlarindan bile yararlandirilabilirsiniz! Burasi Turkiye!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums