Yalova Valisinden öğretmenlere: İnsanlar dışarıda görseler dilenci zanneder

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, bir okulu ziyaretinde ‘kılık kıyafet’ini beğenmediği sendika üyesi bir öğretmeni dilenciye

Yalova Valisinden öğretmenlere: İnsanlar dışarıda görseler dilenci zanneder
30.03.2015 - 18:11
3370

 Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, bir okulu ziyaretinde ‘kılık kıyafet’ini beğenmediği sendika üyesi bir öğretmeni dilenciye benzetti, kılık kıyafet yönetmeliğini protesto için serbest kıyafetle okula geldiklerini söyleyen başka bir öğretmeni de ‘anarşist’ ilan etti.

‘İnsanlar dışarıda görseler dilenci zanneder’

Yalova Fen Lisesi’ni ziyaret eden vali Cebiroğlu, kamuda başörtüsü serbestisinin ardından Eğitim-Sen’in kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesi için aldığı eylem kararı doğrultusunda okula serbest kıyafetle gelen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’e önce hakaretler yağdırdı, ardından sınıftan kovdu.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu. Fotoğraflar: DHA

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu. Fotoğraflar: DHA

Öz’e sınıf içerisinde, “Bu saç sakal ne? Sen ne biçim öğretmensin? İnsanlar dışarıda görseler dilenci zannedip para verirler” sözleriyle çıkışan Cebiroğlu, hızını alamayarak okul idarecilerine de, “Siz eşekbaşı mısınız burada? Yönetemiyorsanız istifa edin” diye bağırdı.

‘Bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz’

yalova fen lisesi

Cebiroğlu, yaşanan bu tartışmanın ardından öğretmenler odasında düzenlediği toplantıda kılık kıyafet yönetmeliğini hatırlattı. Eğitim-Sen üyesi bir öğretmenin “Yönetmeliği biliyoruz, bunun değişmesi için zaten eylemdeyiz” demesi üzerine vali bu kez de “Yönetmeliği bilerek eylem yapıyorsanız anarşistsiniz” ifadelerini kullandı.

Eğitim-Sen: Donanımsız ve bilgisiz

yalova fen lisesi1

Konuya ilişkin Eğitim-Sen’den yapılan açıklamada Vali Cebiroğlu için, “Öğrenmeye açık birisi olmadığı gibi hak mücadelesini ‘anarşizm’ ile ilişkilendirecek kadar da donanımsız ve bilgisizdir!” denildi.

‘Üyelerimizi ‘yetkili cahillik’ karşısında yalnız bırakmayacağız’

Valinin eğitimcilere yönelik tavrını ‘hukuksuz, keyfi, baskıcı, yasakçı ve nefret içerikli’ olarak nitelendiren Eğitim – Sen,“Hiçbir üyemizi ve eğitim emekçisini ‘yetkili cahillik’ karşısında yalnız bırakmayacağımız çok iyi bilinmelidir” dedi.

Sendika, Cebiroğlu hakkında gerekli hukuksal adımların atılacağını ve yasal ceza verilene dek sürecin takipçisi olacağını duyurdu.

DİKEN

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums