Seri katil sapıklığı...

  • 23.07.2014 00:00

 Savaşın da bir ahlakı vardır. Hayatı ahlaklı olarak yaşamayanlar savaşı da ahlakla yapamazlar. Onuruyla savaşamayanlar ise onuruyla barışamazlar.

İnsanlık onurunu ayaklar altına alarak bebek katliamı yapanlar, onursuz ve korkak bir şekilde yaşamaya mahkumdurlar.

Peygamber Efendimiz 'Yaşlılara, kadınlara, çocuklara, kendisini ibadet ü tâate vermiş ruhbanlara ve mabetlere ilişmeyiniz. Ağaçları yakmayınız. Hayvanlara dokunmayınız. Ve servetleri heder etmeyiniz' buyurmuştur. İslam'a göre savaşta yaşlı, kadın, çocuk ve din adamlarının dışında düşman yanında olan hizmetçiler, işçiler, elçiler ve rehineler de öldürülmez.

Savaşta zulmetmemek, insanlık şerefini ayaklar altına almamak, nefreti derinleştirmemek önemsenmesi gereken hususlardır.

İsrail'in Filistin'e yönelik kirli saldırısı, bir devlete veya örgüte karşı değil bir halka ve insanlığına karşı ahlaksız bir savaşa dönüştü. Çocukları, kadınları, sivilleri, yaşlıları öldürmek ancak canilerin, hiçbir kural tanımayan ahlaksızların işidir.

İsrail hükümeti kendisini her türlü din, ahlak, gelenek gibi ölçüden azade sayıyor. Bu seçilmiş ırk takıntısı, herkesi haşerat gibi gören, bu yüzden de öldürmeyi mübah sayan bir sapkınlık üretiyor.

İsrail'in yaptığı zulüm bir dinle ilgili olmaktan ziyade insanlıkla ilgili bir sorundur. İnsan kalmayı becerebilmek belli ölçülere, değerlere bağlı kalmayı gerektirir. Kayıtsızlık, keyfilik üretir. İsrail devleti açıkça insanlığa ve insani değerlere savaş açmış durumda.

Minicik yavruları acımasızca katletmek nasıl bir canavarlıktır?

Masum sivilleri, yerleşim yerlerini yerle bir etmek nasıl bir vurdumduymazlıktır?

Hastaneleri, ibadethaneleri bombalamak nasıl bir vicdansızlıktır?

Hastanedeki yaralıları öldürmek neyle izah edilebilir?

Bu, vahşetten, gözüdönmüşlükten, terörden daha beter bir şey. Bu, açık bir sapkınlık... İnsanlıktan, insani değerlerden açık bir kopuş...

İsrail hükümetinin yaptıklarını herhangi bir ahlaki ölçüyle izah etmek mümkün olmadığına göre ortada ciddi bir psikolojik rahatsızlık olmalı.

Öldürmekten zevk alan seri katillerin ahlakiliğini zaten kimse sorgulamaz, ortada tedavisi mümkün olmayan derin psikolojik rahatsızlıklar ve sapkınlıklar vardır. Kendisini herşeyin merkezine yerleştiren ve başka herkesi kurban edilebilir gören hastalıklı bir anlayış...

Filistinli bebeği potansiyel düşman olarak görerek yok etmeye çalışan manyak bir ruh hali.

Gebe kadınları hedef tahtasına oturtan canavar bir bakış açısı...

İsrail, bütün dünyayı peşinden uçuruma sürüklüyor...

Seri katile şirinlik yapanlar, 'delidir ne yapsa yeridir' pişkinliğiyle hareket edenler ne katilama dur diyebiliyorlar, ne de gelecek cinayetlere engel olabiliyorlar. Bu sarmal, insanlığın sonunu hazırlıyor.

Kaygı, üzüntü, endişe beyan etmek insanlığın yaşadığı çöküşü engellemeye yetmiyor.

Hakkın, hukukun, demokrasinin, iletişimin ve haberleşmenin bu kadar geliştiği bir çağda böyle bir vahşet nasıl gözlerden kaçırılabilir, hangi vicdanla, hangi mantıkla izah edilebilir? Eğer edilemezse insanlık nasıl ayakta kalabilir?

YASİN DOĞAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums