AK Parti’nin ahlaki dokusu...

  • 17.06.2014 00:00

 AK Parti merkez siyasetin pragmatist, popülist, fırsatçı, çıkarcı partilerinden biri değildir. AK Parti bir ‘çıkar birlikteliği’ne değil, bir ‘değer birlikteliği’ne dayanıyor. Dava şuuru, hizmet aşkı, gönül kazanma gayreti, medeniyet ufku AK Partililerin siyaset yapma amacını da, tarz ve yöntemini de belirliyor. 

Büyük kitle partilerinde farklı amaçlarda olanlar, yanlış yapanlar, kişisel hesap güdenler elbette olabilir. Ancak AK Parti gibi değer yüklü bir siyasi harekette kişisellik, hesapçılık, menfaatçilik yer bulamaz.

AK Parti’nin felsefesinde kişisel kariyer planlaması, şan-şöhret sevdası, koltuk hırsı veya maddi çıkarı için partiyi bir araç gibi görmek yoktur. Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu hareketin temel vasfı ahlaki siyaseti ve insana hizmeti esas almasıdır.

Amacı ve hedefi insanın tavrını, davranışını, ilişki biçimini de belirler. Maddi ve süfli amaçlar peşinde koşanların davranışları da, tavırları da, ilişki biçimleri de sorunlu olur. Kin, hırs, ayak oyunu, yalan, gıybet ulvi amaç taşıyan bir kişinin karakterinde yer bulamaz. Kardeşlik, muhabbet, samimiyet, gönül alma, tevazu, hoş görme, kendini öne çıkarmama ulvi amaç taşıyan dava adamlarının temel özelliklerindendir. 

AK Partinin her bir neferi siyaseti ahlakla, erdemle, edep ve nezaketle yapmaya gayret gösterir. Gerektiğinde susmayı, ihtiyaç olduğunda kükremeyi bilen AK Parti neferleri bugüne kadar bu çizginin hadimi olmuşlardır. Nitekim AK Parti bu kadar badirelere, zorluklara, meşakkatlere göğüs gerebildiyse; bu kadar darbeleri, müdahaleleri, kirli tezgahları ve saldırıları püskürtebildiyse bunda bu dava bilincinin büyük rolü vardır. Hiçbir güç, parti bütünlüğünü sarsamamış, bu büyük hareket içine fitne düşürememiştir. Bunu dışarıdan da içeriden de başaramamışlardır. 

Bu büyük mücadeleyi ortaya koyan, bu sessiz devrimleri yapan, bu tarihi hizmetleri gerçekleştiren AK kadrolar her yönüyle rüştünü ispat etmiştir.

13 yıldır bu hareketin hangi kademesinde olursa olsun her bir partili, isterse mahalle/sokak temsilcisi olsun bu büyük hareketin geleceğinde söz sahibidir, bu partinin herkes kadar gerçek sahibidir. Ana kademedekiler de, kadın veya gençlik kollarındakiler de bu partinin asli unsurudur. 

AK Partililer yaşa, tecrübeye, makama, geçmişe saygıda kusur etmemekle birlikte kimsenin iradelerine ipotek koymasını veya kendilerini küçümsemesini kabul etmemişlerdir. Bu başarının altında yatan sır parti disiplinine, parti ahlakına, parti hiyerarşisine herkesin uyması, herkesin birbirine hürmet ve saygı göstermesidir.

AK Parti’de kimse kimseye büyüklük, efendilik, patronluk taslamaz.

Kimse kimseye had bildirmeye yeltenmez.

Kimse kimseyi küçümsemez, hor görmez, aşağılamaz.

Herkes birbirinin yanlışını telafi etmeye, eksiğini gidermeye, yükünü paylaşmaya çalışır. Herhangi bir AK Partili’ye yönelen saldırı topyekün göğüslenir, herkes birbirini Allah için sever ve savunur.

Senlik-benlik kavgası AK Parti içine girmemiştir, bundan sonra da giremez.

AK Parti içinde lobicilik, kulisçilik, ekipçilik yapılmaz, yapan kendi kaybeder.

AK Parti içinde kast sistemi, ağabeylik sistemi, ağalık sistemi yoktur. En son üye, ilk günkü üye kadar AK Partilidir. En düşük makamdaki kişi, yüksek makamdaki kişi kadar, en genci en yaşlısı kadar değerlidir, saygındır.

AK Partinin ahlak dokusu çok güçlü bir şekilde örülmüştür. Davası için nefsini ayaklar altına almayı başaran bu kutlu kadro her türlü nifakı boşa çıkarmıştır. AK Parti’nin bağışıklık sistemi parti bütünlüğünü en güçlü şekilde muhafaza etmeyi başarmıştır.  

Önümüzdeki süreçte de AK Parti ailesi iç bütünlüğünü, parti disiplinini, dava ahlakını koruyarak; sevgiyle, hürmetle, muhabbet ve samimiyetle kutlu yolculuğuna emin adımlarla devam edecektir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums