'AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun' mu?

  • 11.09.2013 00:00

 Olimpiyatların İstanbul'a verilmemesinin sebeplerini sayan bazı yazarlar, toplumsal kutuplaşma, çatışma riski gibi 'istikrarsızlık' faktörlerinden bahsediyorlar. Gezi olayları sonrasında yaşananların Türkiye'nin uluslararası görünümünü olumsuz etkilediğini belirten bu yazarlar, benzer olayların daha şiddetli şekilde Brezilya'da da yaşandığını, ancak bunun Brezilya'nın 2016'da olimpiyatlara ev sahipliği yapmasını engellemediğini görmezden geliyorlar. Türkiye ve Brezilya son dönemlerde yıldızı parlayan iki ülkedir. Ekonomik performansı kadar, dünya siyasetine etki etme noktasında da iki ülke öne çıkmaktadır. Doğru olan Brezilya'dan sonra Türkiye'nin bu oyunlara evsahipliği yapmasıydı. AK Parti karşıtlığının, kendi ülkesine haksızlık yapma noktasına gelmesi vahim bir durumdur.

Biz birlikte Türkiye'yiz

AK Parti'ye karşı kırılganlık üreten konuların Türkiye ve Türkiye içindeki tüm kesimler için de risk ürettiği ve sıkıntı kaynağı olduğu bugün daha iyi görülmeye başladı. Bugün için AK Parti'ye zarar vermek, dolaylı olarak güven ve istikrara zarar vermek anlamına geliyor. AK Parti'nin temel felsefesi, 'Türkiye kazansın da biz kaybetmeye hazırız' şeklinde olmuştur. AK Parti'yi çekemeyenlerin temel felsefesi ise 'AK Parti kaybetsin de Türkiye'ye ne olursa olsun' anlayışına dayanmaktadır. AK Parti nasıl farklı toplum kesimlerinin değişim enerjisini arkasına alarak Türkiye'yi demokratikleştiriyorsa, AK Parti'ye karşıtlık üreten kesimler de AK Parti'nin arkasında bu toplum kesimlerini de hedef tahtasına oturtuyorlar.

Çözüm sürecinin akamete uğraması halinde terörün yeniden tırmanmasının olumsuz etkileri, Gezi benzeri iç karışıklıklara örgütün katılımının doğuracağı negatiflik ve bu olayların toplumsal kutuplaşmayı tetikleme riski, Suriye'de krizin derinleşmesinin doğuracağı sorunlar gibi faktörler nazara alındığında konunun sadece AK Parti'yi etkilemeyeceği çok açıktır. 'Sadece AK Parti zarar görmez, hepimiz zarar görürüz anlayışı'nın gelişmesi olumlu bir durumdur ve ortak çözüm arayışlarına katkı yapmalıdır.

Hükümete vebal yıkmak

Kandil'in son açıklamasından sonra ilginç tepkiler verildiğini görüyoruz. Sürece yönelik rahatsızlığı her halinden belli olan, hükümeti adeta hainlik ve işbirlikçilikle suçlayan bazı yazarlar sürecin akamete uğraması halinde hükümetin büyük vebal altına gireceği mealinde yazılar yazıyorlar. Düne kadar 'PKK'nın oyununa gelmeyin, ekmeğine yağ sürmeyin, kandırılıyorsunuz' diyenlerin, hükümetin dirayetli tutumu karşısında tam tersi tavırlar içine girmesi çok ilginçtir. Hangi adımı atarsa atsın hükümete fatura kesme alışkanlığı adalet ve hakkaniyetle bağdaşmayan klasik CHP davranışıdır.

Ümidi canlı tutma gayreti

Hükümetin başlattığı çözüm süreciyle ilgili toplumsal desteğin her geçen gün yükseldiği biliniyor. Güneydoğu'da yüzde 95'lere ulaşan bu destek, halkın çatışmadan, ölüm ve huzursuzluktan bıkmasının da bir sonucu. Sürekli söylediğimiz gibi halktaki umut ve inanç, her türlü sabotajı ve olumsuzluğu bertaraf edebilecek düzeyde. Çözümün önemine inanan çevrelerin bu ümidi güçlendirecek tutumlar takınması ise her türlü takdirin üzerinde. Zaman gazetesi, bölgedeki STK'ların hissiyatını 'Çözüm süreci kesintiye uğramasın' başlığıyla yansıttı. Bülent Korucu son gelişmelerle ilgili hissiyatı, 'Süreç hakkında bir gün öncesinden daha endişeli olmamızı gerektirecek bir durum yok' şeklinde özetledi. Sabır, sorumluluk, duyarlılık çağrılarını önemsemek gerekir.

Yasin Doğan

Yeni Şafak

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums