Baasçılar kamp fitnesine sarıldı...

  • 29.08.2012 00:00

 Türkiye'nin Suriye politikasından rahatsız olan çevreler son günlerde kamplar meselesine sarıldılar. Sınır şehirlerindeki kamplar üzerinden Suriye politikası etki altına alınmak, hatta mümkünse Türkiye'nin içinde bir sıkıntı üretilmek isteniyor. Baas rejiminin destekçisi basının yanısıra merkez medyanın da bu 'fitne girişimine' alet olması çok hazindir.

Sakallıyı, yabancıyı, farklı olanı ötekileştiren, hatta bir tehlike olarak kodlayan yaklaşım gerçekten çok sorunludur.

Hatırlanırsa Saddam zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığınan sivillerin Türkiye'de misafir edildiği dönemde de bazı göçmenler Kürtlükleri öne çıkarılarak bir sorun olarak lanse edilmişti. Şimdilerde ise 'İslamcı gerilla' kodlamasıyla Suriyeli göçmenler üzerinde benzer bir algı üretilmeye çalışılıyor.

Aslında göçmen çadırlarının oluşturulduğu ilk günlerde benzer provokasyonları görmüş, Esad rejiminin buralara parmak karıştırarak yerel halk ile kamp sakinlerini birbirine düşürmeye yönelik arayışlar içine girdiklerini görmüştük. Şimdilerde ise bu çaba içerideki uzantılar ve işbirlikçiler tarafından daha belirgin bir şekilde yapılıyor, bu kamplara yönelik bir alerji ve antipati üretilmeye çalışılıyor.

Hatta 'böyle giderse Hatay karışır' diyenler samimi bir uyarıda bulunmuyorlar, adeta bu yönde bir temenni ifade ediyorlar, kıvılcım tutuşturmak istiyorlar. Buradaki asker kökenli mültecilerin yabancı istihbarat örgütlerinin yönlendirmesiyle Türkiye'nin başını ağrıtabileceği yönündeki düşünceler de tahrikten başka bir anlam taşımıyor.

Çaresiz şekilde Türkiye'ye sığınan insanları 'sorun kaynağı' gibi takdim etmek, ne insaniyete sığar, ne de milletimizin engin misafirperverliğine...

Zalim yönetimlerin kendi halkını bombalaması ve göçe zorlaması durumunda evini barkını terkeden sivil insanlar genel anlamda bir hedefken, askerler ve bürokratlar birebir olarak hedeftirler. Siviller genelde dolaylı olarak zarar görürler veya arada kalmaktan, normal yaşamı sürdürememekten dolayı göç ederler. Askerler ise doğrudan zarar görürler ve hayatta kalabilmek için başka ülkeye sığınırlar. İnsani açıdan aynı muameleye tabi tutulan bu insanlar, taşıdıkları risklere göre farklı güvenlik uygulamalarına tabidirler. Asker kökenli göçmenlerin bulunduğu kampın daha yüksek hassasiyetle korunması, öncelikli hedef olmalarındandır. Bu kamplardaki güvenlik, buralarda gizli işler yapılmasından kaynaklanmaz, sadece insani duyarlılıktan kaynaklanır. Kamplarda ne gizli bir faaliyet vardır, ne askeri bir uğraş...

Hatay ve komşu illerdeki tüm kamplar gözlem heyetlerinin incelemelerine açıktır. Öncelikli hedef olan kişilerin bulundukları kamplar da tamamen ailelerin, çoluk-çocuğun kaldığı kamplardır. Bunlar ne eğitim kampıdır, ne de askeri bir amaç ve fonksiyon taşımaktadır.

Türkiye'ye hiçbir mülteci silahla giremez, kampta silah bulunduramaz, şehirlerde silahla hareket edemez. Tamamen insani maksatlı bu kampları askeri üs gibi takdim edenler, buralarda silahlı unsurların eğitildiğini iddia edenler tam anlamıyla hezeyan içindedirler.

Türkiye'deki Nusayrileri tahrik ederek hükümeti sıkıştırmak isteyen mihraklar şunu çok iyi bilmelidir:

Türkiye'de Nusayriler bu ülkenin doğal parçasıdır, toplumun asli öğesidir ve kardeşlik halkamızın önemli bir rengidir. Bu kardeşlerimizi farklı yerde konumlandırarak fitne çıkarmak isteyenler abesle iştigal ederler. Türk hükümeti Suriye'deki Nusayrileri de dost ve kardeş topluluk olarak görmekte, onların hak ve özgürlüklerinin de yeni süreçte garanti altına alınmasını istemektedir. Türkiye'nin tavrı, halkına zulmeden Esad yönetimi ve Baas rejimine yöneliktir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums