Neye oy vereceğiz?

  • 28.03.2019 00:00

 Bu seçimde kime, hangi adaya oy verilecek olmasından daha önemlisi, neye oy verileceğidir. Bugün, Mahalli İdareler seçimidir, kasabayı, ilçeyi, ili hangi belediye başkanı yönetsin diye düşünülemez çünkü hangi siyasi tercihin yapıldığının tarihi olarak öne çıktığı önem kazandığı bir aşamadan geçiyoruz.

Türkiye birçok seçim yapmıştır fakat 15 Temmuz’dan sonra gerek sistem değişimi için yapılan referandum gerekse Cumhurbaşkanlığı/Devlet Başkanlığı seçiminden itibaren seçimlerin tarihi anlamı farklılaşmış, yeni bir boyut kazanmıştır. Elbette 1950 seçimleri tarihsel bakımdan demokrasiye geçişin ilk adımı olduğu için önemlidir, elbette 27 Mayıs, 12 Mart ya da 12 Eylül sonrası demokratik süreçlerin yeniden başlatılması bakımından yapılan ilk seçimler çok çok değerlidirler, zaten onlar olmasaydı, millet demokrasinin kurumlarının inşa edilmesinde darbelere karşı ısrarlı bir tavır takınmamış olsaydı bugüne gelemezdik fakat seçim şimdi artık yeni bir anlam kazanmıştır.

BU SEÇİMİN ANLAMI!

31 Mart Mahalli İdareler veya Belediye Seçimlerini farklı kılan nedir; mesele neden belediyeyi şu adayın yönetmesiyle, bir başka adayın yönetmesi konusu olmaktan çıkmıştır; hani diyorlar ya ‘Belediyeyi Cumhur İttifakının adayı yönetince beka sorunu olmuyor da bizim adayımız yönetince neden beka sorunu olsun’, gerçekten farklı olan nedir?

Bunlardan birincisi, 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin mahiyetinin kavranamamış olmasıyla ilgilidir. Bunun, Türkiye’ye karşı uluslararası bir dış operasyonun sonucu olduğunu, orada kullanılan FETÖ yapılanmasının kendiliğinden değil, doğrudan bir yabancı servisin iradesinin uzantısı olarak yapılan bir girişim olması anlaşılmadan meselenin kavranması zordur.

İkincisi, Batı sisteminin Ortadoğu ülkelerinin siyasi haritalarını değiştirmek üzere uygulamaya soktuğu stratejik saldırıya karşı Türkiye’nin verdiği cevap, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsında bir siyaset anlayışına bir iradeye dönüşmüş bulunmaktadır, dolayısıyla seçimleri bu iradenin zayıflatılması için bir fırsata dönüştürmek, sistem açısından öncelikli hale gelmiş bulunmaktadır. Sistemin patronajındaki ABD’nin Suriye topraklarında PKK/PYD’yi Türkiye karşısında silahlandırmasını, yapılan ekonomik operasyonların tesadüfen olduğunu söyleyebilir miyiz?

NEYİN SEÇİMİ?

Üçüncü mesele Türkiye’nin bütün bu saldırılara karşı verdiği stratejik cevapla ilgilidir. Batı sisteminin bugün Suriye, yarın İran konusundaki parçalama siyasetli, Türkiye’ye yönelik tehditleri karşısında yeni bir uluslararası stratejik savunma anlayışına yönelim, Türkiye-Rusya-İran ittifakının oluşumu, savunma teknolojisinde yeni işbirliklerinin geliştirilmesi, savunma sanayiine ağırlık veren bir yaklaşım önemlidir; bütün bunların arkasındaki siyasetin zayıflatılması arzusu, elbette meseleyi belediye yönetiminin ötesinde, milletin desteğinin nerede durduğunu göstermek bakımından anlamlı hale getirmektedir.

O halde bu seçimde neye vereceğiz sorusunun cevabı açıktır: Türkiye’ye yönelen tehditlere karşı ortaya konulan siyasetin milletçe sahiplenildiğini göstermek için oy vereceğiz, Türkiye’nin boyun eğdirilemeyeceğine, varlığına, birliğine, kısaca bağımsızlığına oy vereceğiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums