Yoksa Kemalist mi oldunuz?

  • 15.11.2017 00:00

 AK Parti yoksa Kemalist mi oluyor? Önümüzdeki seçimi kazanmak için AK Parti’nin Kemalizm’e açılım yaptığına yönelik cahilce iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Televizyonlardaki tartışmalarda, köşe yazılarında bu tür söylemlerin biteviye devam etmesini nasıl anlamak gerekir? Gerçekten seçimleri kazanmak için Atatürkçü olmaya ya da görünmeye ihtiyaç vardı da bu yeni mi keşfedildi!

“Bu ülkenin siyaset sahnesinde kendilerine Atatürkçü diyenlerin de ‘Kemalist devrim stratejisi’ peşinde olanların da kimlikleri, neyin peşinde koştukları bilinmektedir. Atatürkçü olan askeri cuntalar ve onların yaptığı darbeler sonrasında neredeyse onlara yaranmaya kalkan herkesin bu sıfatla kendilerini tanımlamaya çalıştığını bilmeyen yoktur.”Balkan bozgunu başta olmak üzere, imparatorluk döneminde askerlerin siyasete müdahalesinin milletin önüne nasıl bir maliyet getirdiğini en iyi bilenlerden biri olan Gazi Paşa’nın orduyu siyasetin dışında tutmak için nasıl bir hassasiyet gösterdiği ortadayken, bu cuntacı takımın Atatürkçülük yapmasına ne demeli!

Tarihi değiştirmek

Diğerleri yani kendilerini Kemalist diye tanıtan, onu sol kavramlarla yorumlayanların, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemiyle ‘Marksist bir terminolojiyle faşizm yapmaya kalkanların’, BAAS ideolojisine öykünerek Atatürk’ten böylesine bir ideoloji çıkarmaya çalışanların, kalkıp ‘AK Parti Kemalistleşiyor buna hakları yoktur’ demeye getirenlerin durumu daha vahimdir.

Önce şunu tespit etmek gerekir ki Gazi Mustafa Kemal Paşa, tarihin akışını değiştiren liderlerden birisi, bu ülkenin Milli Mücadelesinin lideri, Cumhuriyetinin kurucusudur ve onun anılması, ona saygı duyulması kadar doğal bir şey olamaz fakat 27 Mayısçısından 28 Şubatçısına, 27 Nisancısına, 15 Temmuzcusuna kadar millet iradesine düşman, Türkiye’nin demokratikleşmesine karşı her türlü kirli operasyon içinde olanların, onları destekleyenlerin de Atatürk’ü istismar etmelerine elbette sessiz kalınamaz.

Bu her iki grubun Türkiye’nin demokratikleşme sivilleşme yönündeki bütün atılımlarının, özgürlüklerin genişlemesinin önündeki engelleri hazırlayan hastalıklı bir zihin yapısına sahip olduklarını görmek gerekir. “Esas itibarıyla bu zihniyetin Türkiye’deki ‘tarihsel iktidar blokunu’ oluşturan zümrelerin, bürokratik tahakküm geleneğinin, 1950’lerden itibaren demokratikleşme süreci karşısında kaybetmeye başladıkları ‘iktidar alanını’ korumak üzere Atatürk’ün gölgesinde bir iktidar restorasyonu peşinde koşan unsurlar olduğunu gözden uzak tutmamak gerekir.”

Bu tartışmalarda cevaplandırılması gereken iki soru bulunmaktadır: Bunlardan ilki, Atatürk’ün eleştirilemez bir lider, yani dokunulmaz olup olmadığı; diğeri ise, onun adına bir ideoloji ihdas etmeye çalışanlara rağmen kendisinin ‘gerçek ideolojik kimliğinin’ ne olduğuyla ilgilidir.

Atatürk’ün ideolojisi nedir?

Atatürk’ün siyasi eylemleri, kararları, tercih ve uygulamaları her devlet adamı, her lider gibi elbette eleştirilebilir fakat bu eleştirilerin bir karalama veya saldırı aracına dönüştürülmesi, sadece mili bir kahramana değil millete saygısızlıktır. Bu satırların yazarı da Gazi Paşa’nın tarih içindeki rolünü, yaptıklarını, yapamadıklarını objektif olarak kendince eleştirmekten kaçınmamıştır. Bunlar içinde Musul meselesinin Misak-ı Milli esaslarında çözülememiş olmasının üzerinde sıkça durduğumu hatırlatmak isterim. Güneş Dil Teorisi gibi yaklaşımlarının bilimsel bakımdan yanlış olduğunu söylemeye dahi gerek yoktur.

İkinci sorunun cevabı açıktır: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Milli Meclisi kuran şahsiyet, İmparatorluktan milli mücadelenin sonucu milli devleti ve Cumhuriyeti kuran liderdir, bunları yapanların dünyanın her yerinde ‘siyaset teorisindeki’ adı ise milliyetçidir. Peki, bugün kendisini ister Atatürkçü ister Kemalist diye tanımlayanlar milliyetçiliğin neresinde durmaktadırlar!”

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums