Seçim öncesi HDP’ye ‘bağımsız girin’ diyen AKP, şimdi onları Meclis’ten atıyor

  • 18.03.2016 00:00

 “Haber Nöbeti” için gittiğimiz Diyarbakır ve Cizre’den derlediklerimizi aktaracağımı vaat etmiştim.

DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle’ye, “Süreçten umutlu muydunuz?”diye sorduk. “Bazen umutlanıyordum,” dedi, “Bazen de devletin geleneklerini, işte, İttihat Terakki’yi falan düşününce…” Ve şunu ekledi: “En çok aldananlar, galiba biz, yasal alanda sürece katılanlardık.”

Tam bunun arkasına, Hatip Dicle’nin “İmralı süreci”ni özetlerken açıkladığı bir ayrıntıyı sıkıştırmalıyım: “Öcalan ile Rojava da görüşülüyordu.”

İmralı’da yapılan her görüşmenin tutanakları en geç bir buçuk saat sonra Tayyip Erdoğan’a iletiliyormuş, Hatip Dicle’nin söylediğine göre.

…7 Haziran seçimleri öncesinde hükümet kanadından HDP’ye, seçimlere bağımsız adaylarla girmeleri yolunda “samimi tavsiye”sûretinde epey telkin yapılmış. “Anketlerimizde yüzde 8-9 görünüyorsunuz, Meclis’te olmazsanız süreç de sıkıntıya girer,” denmiş.

Hattâ Öcalan’ı da böyle desin diye ikna etmeye çabalamışlar.

Şimdiyse onları Meclis’ten atmaya çalışıyorlar.

Ümit Kıvanç’ın yazısı

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums