Yemenli'nin gözünde

  • 1.04.2015 00:00

 Yemen'e Suudi kraliyet ailesi öncülüğünde hava saldırıları başladığından beri, İngilizce tweet atan mâkûl Yemenliler bulup izlemeye çalışıyorum. Al Jazeera English'te yorum yapan bir-iki kişiden hareketle, izlenecek birkaç kişi ve hesap buldum. Çeşitli eğilimlerden insanlar. Daha çok, Yemen'in daha bir modernleşmiş kesiminden, Hadi'ci de, Salih'çi de, açıkça Husi yanlısı da olmayanları tercih ediyorum.


Bunlardan, azıcık hali vakti yerinde olduğunu tahmin ettiğim, bombalanan füze üslerinden birine iki kilometre mesafede oturan, dün çocuklarını daha güvenli bir eve taşıyan, muhtemelen liberal bir adam, "Yemen'i bu hale getirenler" başlığı konabilecek bir tweet attı:

"İşte şu yukarıdaki üçlü Yemen'i becermeye başlamadan önce aşağıdaki üçlü bizi bu bok çukuruna soktu. Olgudur!"

Tweet'e eşlik eden, "alttakiler-üsttekiler"in sıralandığı kolaj şu:
 


(Adamın adını, profil fotoğrafını falan örttüm, neme lazım; gidip Yemen'de bulup tepesine binmeye kalkacak birilerini tanıyorum da....)

Bu, Türkiye'de hükümet yanlısı cephede infial yaratabilecek bir iddia. Herhangi birimiz böyle bir laf etsek bin kişi üstümüze çullanır. Ama demek ki Yemen'den bakılınca böyle görünüyor. Stratejik Derinlik'in varsayımları, dayanakları, hedefleri bakımından önem taşıyabilecek minik ayrıntılar bunlar. Kayda geçsin diye aktarıyorum burada.

Stratejik Derinlik, herhalde tarihin görüp göreceği en büyük çuvallamalardan biri.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi’nin “Türkiye, İsrail ve İran Ortadoğu bölgesindeki gelişmelere müdahale etmeye çalışıyor” sözlerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç’in, Birlik'in Türkiye temsilcisini bakanlığa çağırıp verdiği "kabul edilemez" cevabına dair haberin linkini de buraya eklemeliyim sanırım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums