Türkiye Gururla Sunar: İstanbul Havalimanı

  • 2.01.2018 00:00

 2013 baharında “No pasaran” kışkırtmalarıyla ortalığı yakıp yıkan bir avuç çapulcu, gerçek niyetini açık etmiş ve hükümetten 3.Köprü, 3.Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi büyük projelerin durdurulmasını şart koşmuştu. Anlayacağınız eski Türkiye’yi geri getirmek için ne gerekiyorsa yapıyorlardı.

Can Dündar denilen hain “Ben böyle bir şey görmedim” diyordu. Sonra “Çocuklar var... Gerekirse tomanın önüne yatarım” türünden twetleriyle ortamı olabildiğince harlandırmaya çalışıyordu. Hatırlayınız, zalim sultana karşı cihada çağıran imamları bile vardı Gezi’nin! 

O günlerde  “Diktatör Tayyip!” sloganları eşliğinde tek bir şey istiyorlardı. Erdoğan istifa etsin, havalimanı, köprü ve Kanal İstanbul gibi dev projeler iptal edilsin. 

Ne çok istiyorlardı Türkiye’nin bir gecede yüzde beş binlere, altı binlere varan faizlerle boğuşan, zayıf bir ülke olmasını. Oysa Erdoğan, ülkeyi, 230 milyar dolardan 822 milyar dolarlık bir ekonomiye yükselterek, 3.5 kat büyütmüştü. Yetmedi bir de dünyanın en büyük havalimanını yapacağını söylüyordu. Affedilir gibi değildi yaptıkları!

 “3. Köprü artık iki beton kuleden ibaret” manşetlerini hatırlarsınız. CHP, havalimanının iptali için Danıştay’a başvuracaktı. Şimdi de çeşitli bahanelerle karalamaya çalışıyorlar. Neticede milletimiz, Türkiye’yi bir avuç çapulcunun eline bırakmadı.

Neyse biz işimize bakalım. Cumhuriyetin 95.yılında büyük bir coşkuyla açılışını gerçekleştirdiğimiz İstanbul Havalimanı, yıllık yolcu kapasitesi 200 milyon kişiye çıkacak olan büyük bir havalimanı. 2017 yılında dünyanın en yoğun havalimanı, yıl boyunca 103 milyon kişinin yolculuk yaptığı ABD'deki Atlanta Hartsfield-Jackson Uluslararası Havalimanı idi. 

76.5 milyon metrekarelik alanı ile İstanbul'un üçüncü havalimanının, 2017 yılının en kalabalık havalimanlarından iki kat daha büyük olduğu görülüyor. 2 bin uçağın iniş-kalkış yapabileceği yeni havalimanında, 350'den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirilecek ve 250 havayolu şirketine hizmet verilecek. 

6 bağımsız pisti, 500 uçak kapasitesi ve 70 bin araçlık açık otoparkı ile hizmet verir duruma gelecek olan havalimanımızı yazarken insan nasıl gururlanıyor nasıl şeref duyuyor anlatamam. 

İşte, Recep Tayyip Erdoğan’ı istememelerinin bir nedeni de buydu. Gerçekte asıl istenmeyen bu ülkenin büyümesi ve dünyanın en büyük projelerine imza atmış olmasıdır. Peki, Türkiye vatandaşı olduğunu söyleyen bu insanlar ülkemize yapılan devasa projeleri neden istemez? Neden teşvik etmezler? Neden gururlanmazlar? 

Bakınız bazı konularda farklı düşünebiliriz, anlaşamayabiliriz, birimizin ortaya attığı fikir diğerine ters gelebilir.  Aynı dili, aynı inancı, aynı mezhebi, aynı düşünceyi, aynı rengi paylaşmak zorunda değiliz. Ancak ne olursa olsun, söz konusu Türkiye olduğunda; ülkemizin bağımsızlığı, zenginliği, kalkınması, yükselmesi söz konusu olduğunda tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp hepimiz aynı noktada bulaşabilmeliyiz.

Ülkemiz için faydalı olacak projeleri iptal ettirmek için gayret sarf etmek ya da burun kıvırmak size hiçbir şey kazandırmaz. Şayet ülke düşmanı değilseniz.

Son yıllarda başımıza envaiçeşit bela geldi. FETÖ operasyonuna maruz bırakıldık. Tüm değerlerimize, zenginliğimize, birlikteliğimize yönelik akıl almaz tuzaklar kuruldu/kuruluyor. “Bin yıl sürecek” diyorlardı. Tüm bunlara göğüs gerdik. Milletçe bir ve diri olmasını öğrendik. Tarihimizle bağ kurup, her geçen gün dünyada görünür bir ülke oluyoruz.

Havalimanları, Marmaray, Kanal İstanbul gibi devasa projeler, yerli savunma sanayi, sınır dışında gösterdiğimiz olağanüstü diplomasi vs. tüm bunlar artık ülkemizin dünyada aktör bir ülke olduğunu gösteriyor. Evet, eksikliklerimiz var. Daha çok mesafe kat etmeliyiz. Bu doğru. 

Ancak ülkemiz söz konusu olduğunda bizi kutuplaştırmaya çalışan, çatışma ortamı yaratarak böylesi projelerin hayata geçirilmesine mani olan iç ve dış odakların, fanatik, marjinal kesimlerin her türlü tuzaklarına karşı da artık gözümüzü açmalıyız. Her kesimden vicdanlı, vatansever, ahlak sahibi, kaliteli insanlarla birlik olup, ülkemizi her bakımdan zenginleştirmenin yollarını aramalıyız.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums