Terör Baharı’nın sonu! "Afrin Operasyonu" (2)

  • 2.02.2018 00:00

 Türkiye ders niteliğinde bir süreç yönetiyor. Bugün ABD, Rusya, İsrail, İran, İngiltere ile ilgili bölgedeki varlıkları, operasyonları hakkında onlarca teori ortaya koyabiliriz. Fakat Türkiye hiçbir teoriye izin vermeden tüm dünyaya örnek olacak bir süreç yönetiyor.

Operasyon başlamadan önce de başladıktan sonra da Cumhurbaşkanımız kameralar önünde tüm süreci açıkça ortaya koyuyor ve nihaî hedefi söylüyor: "Kimsenin topraklarında gözümüz yok! Biz teröristleri temizliyoruz. Biz sınırlarımızı, biz güvenliğimizi, biz bekamızı koruyoruz. Temizleyip çıkacağız…"

Çünkü Türkler tarih boyunca istilacı olmamıştır. Gittiği her yere huzur, adalet ve eşitlik getirmiştir. Bugün bir askerimizin vasiyeti bile, şehit olunca devletin ailesine vereceği parayla çocuklar için anaokulu, kreş veya kültür merkezi yapılması olmuştur. Bu duygu ve düşünce dünyadaki hangi millette vardır. Bugün yeryüzünde vatanını “ana” olarak, "namus" olarak gören kaç millet vardır? Dolayısıyla bizim milletimiz vatanını anası gibi görür ve namusuna göz dikenlere fırsat tanımaz.

*

Biz Fırat Kalkanı operasyonu ile şu dersi aldık. Eğer sahaya inip kendi gerçeklerini inşa edersen en kısa yoldan sonuca varırsın. Bugün Fırat Kalkanı’nı kimse tartışmıyor. Emin olun Afrin de böyle olacak.

Hatta Türkiye bozduğu ezberlerle birlikte Afrin Operasyonu'ndan sonra Menbiç ve ötesi için yeni bir denklem oluşturacak. Buradan, operasyonun işte 3. günü, 5. günü, 7. günü başlıkları ile yayın yapan kuruluşlara sesleniyorum.

Operasyon gerektiği kadar yapılacak. 3 ay, 5 ay, 1 yıl ya da daha fazla… Topluma verdiğiniz algıdan artık vazgeçin ve sağlıklı bir şekilde yürütülen operasyon sürecini teröristlerin "direniyoruz" algılarından kurtarın. Toplumda yanlış algı oluşturmayın. Bu operasyon Türkiye’nin bekası için cumhuriyet kurulduğundan bu yana yürütülen en büyük operasyondur. Sizin daha fazla izlenme, daha hızlı haber verme "son dakika" klişelerinize kurban edilemez!

Fırat Kalkanı operasyonu ile ABD’nin terör koridoru oluşturma planına set çeken Türkiye’nin Afrin’den sonra Münbiç’e de huzur getireceğine dair açıklama ABD’yi endişelendirmektedir. Türkiye’nin Afrin’den sonra Menbiç, Resulayn, Tel-Abyad bölgesine yapacağı bir operasyon ABD’yi çaresiz bırakabilir. ABD tekrar muhakeme yapmak zorunda kalacaktır. Sahada olmasa bile açıklamaları ile baskı kurmaya çalışacaktır.

ABD’nin baskılarına karşı Türkiye yine diplomatik yolları kullanacak ve sınır güvenliği dolayısıyla BM’nin 51. Maddesi'ni ABD’ye karşı silah olarak kullanabilecektir.

Türkiye’nin bu adımı ABD’yi, BM’de terör örgütüne destek olan ülke konumuna getirilebilir. Benzer bir zaferi Kudüs sürecinde yaşadık. Sonuç aynı olmayabilir fakat Türkiye’nin böyle bir adımı bile dünyada büyük bir yankı uyandıracak ve psikolojik üstünlük kurması anlamına gelecektir.

Rusya, Suriye’de uzun süre kalmak için Esed’i vekil olarak kullanırken ABD'nin ise Suriye’de yıllarca kalabilmek için PYD’yi etki altına aldığı görülüyor. Bu şartlarda Rusya-Türkiye bloğunun PYD’yi etkisiz hale getirerek, ABD’yi Suriye’de hukuki mesnedi kalmayan bir ülke konumuna düşürmeleri muhtemel duruyor.

O yüzden Menbiç operasyonu hem terörü temizlemek hem de bu planları bozmak için kaçınılmazdır.

Suriye’de kalıcı olarak yer almak ve Türkiye siyasetine yön vermek için bu örgütü kullanmaya devam etmek isteyen ABD şüphesiz Fırat’ın doğusunda PKK/PYD’ye verdiği desteği devam ettirerek onun Türkiye’yi rahatsız edecek bir çizgide kalmasını temin etmeye çalışacaktır.

Batı medyasının Zeytin Dalı Harekâtı’na dair yayınlarda, Türkiye’nin teröre karşı bu operasyonunu “Kürtlere saldırı” şeklinde çarpıtarak vermesi de gerek Türkiye’de gerekse diğer bölge ülkelerinde yaşayan Kürtler arasında Türkiye’ye karşı düşmanlık oluşturup onların Batılı ülkelerin Orta Doğu siyasetlerinde kolay bir şekilde araçsallaştırılmalarını sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’nin artık bu algılara karşı savaşacak think-thank kuruluşlarını ve vasıflı insanları da daha fazla devreye sokması gerekmektedir.

Operasyona giden askerimizin tankın üzerinden ailesine verdiği mesajı hepiniz görmüşsünüzdür.

“-Ailene bir mesajın var mı?” "-Beklemesinler."

Biz de dünyaya bu mesajı veriyoruz. "Bağımsızlık adımlarımızdan dönmeyeceğiz. Artık eski Türkiye yok… Beklemesinler…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums