Nobel ödüllü Obama, yılın kadını Merkel!

  • 16.12.2015 00:00

 Öyle bir zaman dilimindeyiz ki batı kendi çalıp kendi oynuyor. Ariflerin ifadesiyle, bin tane mum yakmakla güneşi karartacağını düşünüyorlar. Oysa hakikat gün gibi ortadadır. Dünya’ya demokrasi yaydığını ifade eden ve kendini öyle kabul ettiren özgür batı dünyası(!) gerçekte acı, zulüm ve sefaletten başka bir şey getirmemiştir. Batı, beyaz adamın sorumluğunu anlatan(White man’s burden) Rudyard Kipling’e ‘peki, ya zencilerin sorumluluğu’ şeklinde karşılık veren Mark Twain’e hala kulaklarını tıkamaktadır.  İnsanlık, bu sorunun cevabını henüz alamadı. Cevap niyetine binlerceHolywood filmi yayınlamayı daha uygun gördüler. Sorsanız, batı insanlığın eriştiği, erişebileceği en son noktada! İnsan hakları, demokrasi ve özgürlükler denilince akla batı gelir. İki dünya savaşı çıkaran, üçüncüsü için kolları sıvayan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 80 ülkeyi dinleyen, Mısır cuntasına istihbarat desteği sağlayan dahası Filistinli mülteci kızı ülkeden kovmakla tehdit eden Almanya’nın lideri bu yıl TIME dergisine kapak oldu ve yılın kadını seçildi. Merkel, The Economist’in 2015 kapağında da en ön sıralarda renkli bir görüntü veriyor. ABD Başkanı Barak Obama ise bildiğiniz gibi Nobel Barış Ödülü sahibi.

Nükleer silahların azaltılması ve dünya barışına katkılarından dolayı Nobel Barış Ödülü’ne layık görülenBarack Obama yönetimindeki ABD ise 6 yılda tam 7 ülkeye saldırdı. ABD, Berlin Duvarı’nın yıkılmasının ardından her yıl ortalama 2 ülkeye askeri müdahalede bulunmuş. İsrail 2014 yılında gerçekleştirdiği operasyonlarda Filistinlilere iki nükleer patlayıcıya eş bomba kullandı. Ayrıca İsrail’in 2014’te gerçekleştirdiği kanlı operasyonlarda 2 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi, 12 bine yakın insan yaralandı. 92 bin yapı zarar gördü ve bunların 17 bini tamamen yıkıldı. Bombardımanlarda hayatını kaybedenlerin %85’i evindeydi. Barış ödüllü ABD Başkanı Barack Obama ise “İsrail'in Hamas’tan gelen saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır. Hiçbir ülke, vatandaşlarına yönelik gelişigüzel roket saldırısını kabullenemez” diyerek İsrail’i savundu. Nobel Barış Ödülü sahibi Obama’nın Amerika’sının bugün 150’in üzerinde ülkede 1000’e yakın askeri üssünde 350 bin civarında işgalci askeri görev yapmaktadır.Dünyanın en büyük biyolojik ve kimyasal silah üreticisi olan ABD’nin bugün kimyasal silah miktarının 30 bin ton olduğu tahmin ediliyor. Körfez Savaşı’nda bir askere karşılık 1000 sivilin öldürüldüğünü de not olarak düşelim. Ne barış ama!

Batı tam bir insanlık krizi yaşıyor ve ciddi bir bunalımın eşiğinde. Irkçılık her geçen gün artıyor., Araştırmalara göre batıda en çok nefret edilenlerin başında Müslümanlar, Kuzey Afrikalılar, Romanlar ve siyahlar geliyor. Hatırlarsanız Londra Belediye Başkanı Boris JohnsonDaily Telegraph gazetesinde yayımlanan bir makalesinde, “Aileleri tarafından radikalleştirilme tehlikesi altında bulunan Müslüman çocuklarının devlet himayesine alabileceklerini belirtmişti.” İsviçre ilk Müslüman anaokulu projesine geçit vermedi. Almanya ve Fransa olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde öne çıkan uygulamaya göre, eğitim çağındaki Müslüman göçmenler, özel eğitime ihtiyaç duyduğu gerekçesiyle(bizdeki özel rehabilitasyon merkezleri) henüz ilk öğretim çağında akademik çalışma yapma imkanlarını ortadan kaldıran okullara yönlendiriliyor. Özellikle Almanya Müslüman çocukların akademik kariyer yapma imkânlarını bilerek engelliyor. Diğer taraftan Möln ve Oldenburg başta olmak üzere Avrupa’nın birçok şehrinde camiler hala kundaklanmaya devam ediliyor. Almanya’da 2014’ün ilk yarısında ırkçılar tarafından işlenen suçların sayısı şimdiden 5 bini geçti. Eski Merkez Bankası Müdürü Thilo Sarrazin’in Türklere hakaret dolu kitabı ise Almanya’da 2 milyon sattı!

“Söz konusu balinalar olunca seferber olan batı..” şeklinde devam eden ezber bir cümlemiz vardır. Oysa durum biraz farklı… Bakınız Norveç’te sadece 2014 yılında 700’ün üzerinde balina avlandı.Kanada’daki fok katliamında ise lüks tüketim uğruna balıklar derileri zarar görmesin diye kafalarına vurularak öldürülüyor! Green Cross Vakfı’nın hazırladığı rapora göre, Avrupa zehirli atıklarını Afrika’ya gönderiyor. Hayvana saygısı olmayanın insana saygısı olur mu? Milyonlarca masum Müslüman çocuklarını öldüren, yetim bırakan batılı güçler, dünyanın az gelişmiş ülkelerinde de işçileri sömürmekten geri kalmıyor. Bakınız Apple ve Microsoft başta olmak üzere birçok batılı şirketin, işçilerini günde 16 saat aralıksız çalıştırdığı ortaya çıktı. (Bu konularda daha detaylı bilgi için benim de istifade ettiğim UHİM 2014 hak ihlalleri raporuna bakabilirsiniz)

Batı, kadın hakları konusunda da berbat bir görüntü sergiliyor. AB ülkelerinde 15 yaşından itibaren her üç kadından biri fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalıyor. 28 AB ülkesinden, 18-72 yaş arası 42.000 kadın ile yapılan bir araştırma, bugüne kadar bu konuda hem AB’de hem de dünyada yapılmış en geniş ve derin araştırma niteliği taşıyor. Rapora göre her 10 kadından biri 15 yaşından itibaren cinsel şiddete maruz kalırken, her 20 kadından biri tecavüze uğradığını belirtiyor. Her 5 kadından biri ise eski veya şu an birlikte olduğu eşinden cinsel ve fiziksel şiddet gördüğünü ifade ediyor. Çocukluk dönemi ile ilgili yapılan araştırmada ise, her 10 kadından biri, 15 yaş öncesinde bir yetişkinden cinsel şiddet görüyor. Bu konuda Türkiye’nin de durumu pek iç açıcı değil.

Kısacası Batı’yı Hollywood filmlerinden takip eden aydınlar yanılıyor. Batı, gerek kendi içinde gerekse sınırları dışında yaşayan farklılıklara daha henüz özgürlüğün ö’sünü tattırmamıştır. Bu yazıyı batı düşmanı olduğum için yazmadım. Batı ülkelerinde duyarlı, vicdan sahibi milyonlarca insan yaşamaktadır. Lakin batının zulmeden, sömürgeci politikaları hala demokrasi ve özgürlük diye yutturulmaya çalışılıyor. Oysa batı, her yere acı, kan, gözyaşı ve sefaletten başka bir şey götürmemiştir. İslam düşmanlığı batının gözünü kör etmiştir. Binlerce yıllık biriktirdiği kin ve nefretle politika üretmektedir. Bu bakımdan kadim medeniyetiyle irtibat kuran ve yeniden canlanmaya başlayan Türkiye’ye büyük bir sorumluluk düşüyor. Artık batı yalanlarına karnımız tok!

@sivildemokrat

ufukcoskunn@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums