Tahir Elçi cinayeti ve PKK’nın gerçek yüzü

  • 2.02.2015 00:00

 Tahir Elçi, “Birçok medeniyete beşiklik etmiş, ev sahipliği yapmış bu kadim bölgede, insanlığın bu ortak mekânında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz. Savaşlar, çatışmalar, silahlar, operasyonlar bu alandan uzak olsun' diyoruz” ifadelerinden hemen sonra oracıkta öldürüldü. Allahtan rahmet, kederli ailesine sabırlar dilerim. Güvenliği sağlamakla görevli polis memurlarımızdan Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur da şehit oldular. Allah mekânlarını cennet etsin. Herkesin başı sağ olsun. Bakanlık, olayla ilgili iki mülkiye başmüfettişi ve iki polis müfettişi görevlendirdi.  İlk bulgular Tahir Elçi’yi PKK’nın katlettiği yönünde. Cumhuriyet Başsavcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve avukatlarla birlikte olay yerinde incelemeler yapmak, delillerin kaybolmasını engellemek ve gerekli çalışmalara başlamak için yola çıktıklarında, çevre güvenliğini sağlamak üzere giden güvenlik görevlilerine beş ayrı noktadan roket atıldı ve heyete uzun namlulu silahlarla ateş edildi.

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, bir başsavcı vekili, iki cumhuriyet savcısı ve baro yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, olay yeri incelemesi için Tahir Elçi’nin öldürüldüğü 4 ayaklı minare civarına gittiğinde ve olay yerinde inceleme yaptığı esnada ise bu sefer otomatik silah ve roketatarla saldırı yapıldı. Yine olay yerinin güvenliğini sağlayan zırhlı kobra aracının geçişi esnasında tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucunda zırhlı araç devrildi. Kısacası PKK olayın aydınlatılmasını engellemek için olay yerine bilinçli olarak zarar vermiştir. Bu durum aynı zamanda suikastın önceden planlanmış olduğunu da göstermektedir. Peki, Tahir Elçi neden öldürüldü? Tahir Elçi, 1000 yıllık kadim Kürt yerleşim bölgelerine hendek kazarak şehirleri harabeye döndüren silahlı terör örgütü PKK’ya tepki gösterdiği için, barış ve huzur dediği için öldürüldü. PKK, bu ülkede Türk Kürt ittifakını engellemek için oluşturulmuş yüzyılın en etkili projelerinden biridir. Temel görevi; Türkiye’de barışın ve huzurun tesis edilmesini engellemektir.  Sanıldığı gibi Kürtlerin hak ve özgürlükleri için savaşan bir örgüt değildir. Kısacası PKK, Türklerle Kürtlerin İslam medeniyeti çerçevesinde oluşturacakları tarihsel birlikteliğin önünü kesmek için ortaya atılmış büyük bir projedir.

 

Bilirsiniz, İttihat Terakki zihniyetinin görevi yüzyıllardır ittifak ve dayanışma içerisinde yekvücut olmuş farklılıkları birbirinden uzaklaştırmaktı.  Bu ülkede tüm farklılıklar çıkan bu fitneden, doğan acıdan, kıyımlardan, yasaklardan payına düşeni almıştır. Fakat en çok mağdur edilen dindar Türklerle Kürtler olmuştur. Bu iki kadim halkı bir daha asla yan yana getirmek istemiyorlardı. 60’lı yıllarda Türk solu, Kürtlerin irfan, idrak, inanç ve medeniyet ayarlarıyla oynamaya başladı. Kürtlerin içinden hem Kürtleri hem de Türkleri mağdur edecek, birbirinden uzaklaştıracak bir projenin (PKK)temelini attılar/attırıldı.

 

Eski Türkiye rejimi ile siyaseten ortaklık yapan PKK terör örgütü, İttihat Terakki zihniyetinden beslenen ve bir Gladyo yapımı olan Ergenekon’la da stratejik ortaklık yapmış ve yıllardır birlikte Türk Kürt katliamı yapmışlardır. Eski Türkiye rejimi, Kürtleri ötekileştirerek,  temel hak ve özgürlüklerine yasak getirerek PKK’nın toplumsal destek bulmasına yardımcı olmuş, Ergenekon ise lojistik destek sağlayarak örgütün rahatlıkla eylem yapmasının önünü açmıştır.  Ergenekon’un tasfiye edilmesiyle bu sefer devreye paralel yapı girmiş ve PKK’nın temel görevini icra etmesi için gerekli tüm desteği vermekten kaçınmamıştır.  Bakınız bu ülkede bugüne kadar kim sahici anlamda barış, huzur, birliktelik, Türk Kürt ittifakı demişse hep hedefe konulmuştur.

 

Erdoğan, sahici anlamda barış, huzur, istikrar ve Türk Kürt ittifakı dediği için PKK ve HDP tarafından diktatör, katil, Saray Gladyosu ve terörist gibi ithamlara maruz bırakılmış ve seni başkan yaptırmayacağız gibi çıkışlarla da bir nefret objesine dönüştürülmüştür. Peki, neden? Erdoğan, Kürt düşmanı bir lider mi? Eğer öyle olsaydı OHAL’i kaldırır, Abdullah Öcalan’ı muhatap alır ve Kürt bölgelerine cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını yapar mıydı? Erdoğan tam da bunu yaptığı için hedef haline getirildi. Çünkü bir proje olarak var olan PKK ‘ın temel vazifesi Türk Kürt ittifakını, birlikteliğini ve barışı engellemektir.

 

Tahir Elçi, en kritik dönemde barış dediği için katledildi. Türkiye, eski Türkiye olmadığı için bu saldırı devlete havale edilmek istendi. Aynı Ankara patlamasında olduğu gibi… 95 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara’daki bombalı saldırıdan hemen sonra propaganda yapan HDP zihniyeti, Tahir Elçi’nin öldürülmesinden hemen sonra da propaganda yapmaktan kaçınmadı. Demirtaş, Elçi’nin kızının ve eşinin gözlerinin içine baka baka propaganda yaptı ve her zaman olduğu gibi cenaze PKK ritüelleriyle kaldırıldı. Taktik belli, önce öldür sonra suçu hükümete yık sonra halkları birbirine kışkırt ve toplumsal desteğini pekiştir.

 

Kısacası PKK, ülkenin başına bela edilmiş bir projedir. Eski Türkiye rejiminden beslenen güdümlü gazeteci ve aydın tayfasının desteğiyle bölgede toplumsal bir taban da oluşturdu.  Ankara’daki bombalı saldırının hemen ardından çıktığım bir TV programında bundan sonra hedefte Kürt siyasetçilerinin ve kanaat önderlerinin olabileceğini ifade etmiştim. Bu uyarım hala geçerlidir. MİT’in en tedbirli olacağı kritik bir zaman dilimindeyiz. Çünkü hedefte olanlar barışın tesis edilmesini isteyen ve Türk Kürt ittifakı için samimi gayret gösteren hemen herkestir. PKK’nın amaçlarına aykırı bir tutum sergileyenler de hedeftedir. Demirtaş, bu projenin en etkili simalarından biridir. Kolay yalan söyleyebilen ve halkları birbirine kışkırtan yeteneğiyle iyi iş çıkartıyor doğrusu!

 

Yeni Türkiye’nin bundan böyle Kürt stratejisi inadına barış ve Türk Kürt ittifakı üzerine olmalıdır. Anadilde eğitim başta olmak üzere Kürtlerin temel insan hakları sorunları bir bir çözüme kavuşmalıdır. PKK’ya rağmen Türk-Kürt birlikteliğini tesis etmek mecburiyetindeyiz. Çünkü bu istenmiyor.  Kaldı ki bu örgüt Türk Kürt birlikteliğini engellemek için vardır. Bugünden tezi yok, PKK’nın gerçek maskesini düşürmek için bilhassa Türk kesimine büyük sorumluluk düşmektedir. Öncelikle biz Türkler, Kürt dostlarımızın yaralarını sarmak için kolları sıvamalıyız. Tahir Elçi, Doğan Medyasının kumpasına gelerek hedef haline getirildi. Örgüt bunu fırsat bilerek Tahir Elçi’yi katletti. Hrant Dink, Türk Ermeni dostluğu için canından oldu. Tahir Elçi ise çatışma olmasın, barış olsun dediği için. Ahmet Şık ve Hayko Bağdat gibi çapsız kullanışlı tiplere “katil TC” dedirtiyorlar. Ahmet Hakan gibi profesyonellere de algı üretmek düşüyor... Ama bizim temel görevimiz;  Türk Kürt dostluğunu, ittifakını, birlikteliğini medeniyet perspektifli yeniden inşa etmek olmalıdır.

 

@sivildemokrat

ufukcoskunn@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums