Roboski, vicdan ve iktidar hırsı

  • 1.01.2013 00:00

Ümit Kıvançın belgeselini birkaç kez izledim… İnsan izlerken sanki dünya boğazına takılır gibi oluyor, yutkunamıyorsunuz. Sadece Roboskide öldürülen 34 masum can değil bu türden ölümlere maruz bırakılan tüm canlar da aklınıza geliyor. İçinde azıcık vicdan taşıyan bir kişinin bu tür hadiseler karşısında etkilenmemesi imkânsız. Vicdanlı insanlar bir yıldır Roboskide öldürülen 34 insanımızın neden öldürüldüğünü sorguluyor. Gerek Roboskide gerekse başka yerlerde neden masum insanlar katledilir? Ne uğruna? Bunun cevabını Roboskide 34 insanımız öldürüldüğünde haberlerden geçmeyen ancak şimdilerde manşetlerinden düşürmeyen medya patronları da biliyor ana muhalefet partisi başta olmak üzere mecliste grubu bulunan diğer partilerde...

 Katliamlar iktidar uğruna yapılır.. İnsan kanı iktidar uğruna akıtılır.. Dersimde iktidar uğruna katledildi insanlar.Sivasta da iktidar uğruna yakıldı insanlar..Roboski katliamının arkasında kim varsa bu katliamı iktidar uğruna yapmıştır.Kürtler Kürt, Türkler Türk,Aleviler Alevi oldukları için değil iktidar uğruna katlediliyor.Hükmekmek isteyenler insanların ne olduklarıyla ilgilenmezler..Bu katliamı şimdilerde kimler istismar ediyorsa onlar da iktidar uğruna istismar ediyor. Geçenlerde bir TV Kanalında Roboski tartışıldı. Üç farklı siyasi parti temsilcisinin kendi aralarında yaptıkları tartışmalara bakarsanız ilk elde sanki birbirlerinden farklı düşündükleri zannına kapılıyorsunuz. Sözüm ona tartıştıklarını ve ayrı düştükleri izlenimini vermeye çalışıyorlardı. Oysa üçünün de dili korumacı devlet diliydi. Ve kimsenin ölümlerle ilgili bir derdi yoktu. Herkes kendi  iktidarın devamından yanaydı..

 İnsanoğlunun sınır tanımayan isteklerinin en başında iktidar olma isteği gelir der Bertrand Russell. Boa yılanı bile yiyeceğini yedikten sonra tekrar acıkıncaya kadar uyur. Oysa insanın iktidar hırsı durmak bilmez. Sürekli yemek, yayılmak ve hükmetmek ister. Kısacası bir Tanrı gibi olmak ister. Ama yeryüzündeki iktidarı ölüm erken keser der ilaveten Russell piramitler dikse bile..Ve yalnızca Tanrıdır tam mutluluğa erişen..İnsanların güç elde etme hırsı, iktidarı ele geçirme hırsı patolojik bir  vakıadır.Hastalıklı bir ruh halidir bu..Yakar, bombalar, çocuk,kadın,yaşlı demeden katleder..Roboskide böyle bir şeydir..Roboskide öldürülenlerin ne uğruna öldürüldüğünü sanıyorsunuz? İktidar bir boyun eğdiriş faaliyedir. Şiddet bu yüzden gereklidir.Ve bu yüzden iktidara boyun eğmenin kökü korkuya dayanır.İnsanların canından,malından,özel mülkiyetinden endişeye kapılmaları gerekir ki boyun eğsinler..Bu korku eğitimle de kazandırılır, suikastlarla olmadı bombalarla şiddetli bir korku salınır..Ne var ki bu yozlaştıran, itaati körükleyen iktidar hırsını yarıda kesen -ölümün yanı sıra- vicdan sahibi insanlardır.Ne mutlu vicdan sahibi insanları barındıran topluluklara..

 Bir ülkede her nerede ve kimler olursa olsun ölen masumların peşine düşen, susarsak dilimiz kurusun,unutturmayacağız, hesap soracağız, failleri bulunsun diyebilen özgürlükçü, vicdan sahibi insanların varlığı o ülke için gerçekten büyük bir şans..İktidar hırsının karşısında durubilen bu cesur vicdan sahibi insanlar oldukça insanlar ulu orta öldürülemeyecek ve özgürlük ortamı zamanla tesis edilecektir.Bu kararlı duruşun,tavrın ve vicdanın karşısında eninde sonunda gerçek ortaya çıkacaktır.Adler insanları  boyun eğen ve eğdiren olmak üzere ikiye ayırır..Ben buna  boyun eğen ve eğdirenlerin karşısında dik duran, inadına insan ve değerleri diyen vicdan sahibi insanları da ekliyorum..Tarihte sayıları azda olsa hep vardılar.Ve tarih onları yazdı.Şimdi de onları yazacak.. İktidarı ele geçirme dürtüsüne yenik düşenler ve önderlerin peşinden düşmeyenler onların ülkülerini kendi ülküleri gibi görenlerin karşısında vicdanının sesine kulak veren bir üçüncü kuşak bulunmaktadır.Roboskide ve benzer yerlerde insan katliamlarını tüm samimiyetleriyle dur diyen bu kesime minnattarız..

 Yeni bir yıl başlayacak..Her yılbaşlarında iyi dilek ve temenniler dile getirilir.Herkes yeni bir yıla huzur,barış ve zenginlik duygularıyla başlamak ister.Bir önceki yıla ait hak ihlalleri,zulumler, öldürülen canlar unutulmak istenir.Bu yıl unutulmasın istedim..Bu yüzden bu yazıyı yeni yıl yazısı olarak takdim ediyorum..Özgürlükçülerin, vicdan sahibi insanların tavrı belli..Onların içleri huzursuz..Onlar her kesimden insanın,özgürlük, hak ve hukununun tesis edildiği bir ülke olana kadar içleri rahat olmayacak.Bu yüzden durmadan,bıkmadan inadına insan ve değerleri demeye devam edeceklerdir.Hepimiz özgür olana kadar bu duyguyu kimse içimizden söküp atamaz.

 http://sivildusunce.com/Roboski-vicdan-ve-iktidar-hirsi.html



 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums