Kılıçdaroğluna saldırı protesto edildi

Kılıçdaroğluna saldırı protesto edildi
22.04.2019 - 13:59
528

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da bir asker cenazesi sırasında düzenlenen saldırı, 81 ilde eş zamanlı yapılan eylemlerle protesto edildi.

Ankara’daki protestonun adresi CHP Genel Merkezi olurken, İstanbul’da ise eylemlerin adresi Beyoğlu’ndaki Şişhane Meydanı. CHP’nin çağrısıyla yapılan eyleme çeşitli siyasi partiler, emek meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri de katılma kararı aldı. 

İSTANBUL'DAKİ EYLEME İMAMOĞLU DA KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı protesto için Şişhane Meydanı'na geldi. Eylemde, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

‘İÇİŞLERİ BAKANI DERHAL İSTİFA ETMELİDİR’

Kaftancıoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

“CHP Genel Başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir.

Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Bu saldırının ardında cevaplanması gereken çok sayıda soru var, bunlar cevaplandırılmalı, kamuoyu rahatlatılmalıdır.

Saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.

Milli Savunma Bakanına sormak isteriz, o evi yakın diye bağıran hainlere dönüp de mesajınızı verdiniz demek ne demektir? Bu nasıl bir cümledir? O organize grup ne mesajı vermiştir? Herkes rahat olsun, soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz.

Bilinmelidir ki, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa CHP örgütü koruyacak güçtedir. Bu saatten itibaren, İstanbul'da İstanbul örgütü halkımız ile birlikte genel başkanımızı koruyacaktır.”

İMAMOĞLU: BİZLER BU SÜRECİN AKLI OLMALIYIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Şİşhane'deki buluşmada bir açıklama yaptı. 

Sözlerine "Genel Başkanımızın yanındayız." dyerek başlayan başlayan İmamoğlu, "Barışçıl karakteri ve siyasi duruşuyla her zaman örnek bir siyasetçi olan Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum." dedi.

Şiddet ve gerilimin arttırılmak istendiğini belirterek "Bizler bu sürecin aklı olmalıyız." dedi.

İmamoğlu: "Kararlılıktan asla vazgeçmeyeceğiz. Birilerinin çekmek istediği kavgaya girmeyeceğiz. Onlar kendileriyle kavga edecekler." dedi.

Konuşması "Başkan İmamoğlu" sloganlarıyla kesildi.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums